Екипът на Бербатов: БФС затъва отново в блатото на потайност, съмнения и задкулисие

Екипът на Бербатов: БФС затъва отново в блатото на потайност, съмнения и задкулисие

© Велко АнгеловЕкипът на Димитър Бербатов изрази недоволство от работата на ръководството на БФС след извънредния конгрес по-рано през месеца. Те твърдят, че две седмици по-късно "няма изготвени документи, свързани с провеждането, процедурите и решенията от него".


И добавят, че "клубовете проявяват притеснение и недоверие към ръководството на БФС".


В позиция, публикувана във "Фейсбук", се посочва, че във вторник представителят на футболен клуб "Ком" (Берковица) е бил в офисите на БФС, за да внесе писмо с искане за предоставяне на протокола от конгреса.
"Бил е върнат и искането му не е било прието с аргумента, че деловодството не работи. Вероятно в офисите на футболния съюз пак ще се търсят начини за държането на членовете на БФС далеч от правата, които имат по Устав и закон. Утре отново ще бъде направен опит да се внесе същото писмо. Надяваме се от БФС да не кажат, че правят "дезинфекция", казват от екипа на Бербатов, който загуби с малка разлика срещу Борислав Михайлов в президентската надпревара."Апокрифните действия на БФС се превърнаха в практика и емблема на Михайлов и екипа му. Вместо да се върви в посока на изсветляване работата на футболната централа, се затъва отново в блатото на потайност, съмнения и задкулисие", гласи позицията.


"Задкулисните машинации и грубото нарушаване на Устава и закона, липсата на резултати, липсата на прозрачност, съмненията за корупция и неадекватното управление на активите, липсата на стратегия и визия за развитие и цялостното незавидно положение на 90% от членовете на БФС, 16 години слабо управление на Михайлов и компания, както и неспазените обещания отблъскват от настоящото ръководство и процесът по отстраняването му започна" добавят от екипа на Бербатов.


Те посочват, че няма да спрат и че са мотивирани до краен предел. "Ще помогнем на клубовете да доведат започнатото докрай - следвайки Устава, закона, честността и безупречния морал".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK