ЦСКА обвини Борислав Михайлов в изнудване

ЦСКА обвини Борислав Михайлов в изнудване

© LAP.BGЦСКА заяви, че президентът на футболния съюз Борислав Михайлов е изнудвал клуба през 2018 г. Направи го в позиция, подписана от собственика Гриша Ганчев, изпълнителния директор Филип Филипов и адвоката Първан Първанов, която се появи в сайтовете "Топспорт" и "Дспорт", но не и в сайта на клуба.


Тя идва в отговор на думите на Михайлов, че два пъти е помагал на ЦСКА - веднъж при създаването на Първа лига и веднъж през 2017 г., при включването на червените в евротурнирите. Сега от ЦСКА твърдят, че тогава бившият вратар е изпратил три писма до УЕФА, но е настоял в замяна клубът да не издига и да не подкрепя кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС.


От ЦСКА призовават Михайлов повече да не прави услуги на клуба. "Единственото, от което имаме нужда, е да се спазват правилата, те да важат еднакво за всички и управлението да е в ръцете на компетентни хора. Останалото ще свършат инвеститорите, които дават парите си, за да има български футбол, и пазарът. Смятаме, че 16 години са достатъчно дълго време, за да е ясно на всички, че г-н Борислав Михайлов не може да осигури тези базисни условия, и затова нека той да даде път на Димитър Бербатов и неговия амбициозен екип", заявяват червените.
ЦСКА беше сред осемте клуба, издигнали кандидатурата на Бербатов за президент на БФС. Бившият нападател загуби с малка разлика, но заяви, че ще оспорва в съда резултатите от извънредния конгрес.


За помощта на Михайлов


ЦСКА пише, че изпратените от Михайлов три писма до УЕФА не само не са помогнали, но и са "настървили допълнително" УЕФА в арбитражните производства пред спортния арбитражен съд. "Тези два ключови факта не се споменават от Борислав Михайлов, когато си приписва заслугата за връщането на ЦСКА в европейските клубни турнири".


От ЦСКА пишат, че "Михайлов и БФС са изградили модел на управление, в който всички дължими по закон и правилник действия по управление от страна на БФС се предоставят на ЦСКА по недобросъвестен начин и само след диктуването на условия, които не само не се следват от приложимите правила, а и рутинно и целенасочено се използват, зa да ощетяват ЦСКА както репутационно, така и финансово". Червените дават пример с изискването да не се подкрепя Пенев за конгреса преди близо четири години.


Наскоро привърженици на ЦСКА издигнаха транспарант срещу управлението на Михайлов

© LAP.BG

Наскоро привърженици на ЦСКА издигнаха транспарант срещу управлението на Михайлов


"Същата форма на изнудване тече вече трета година, в която ние чакаме БФС да изпрати статистическата справка на ЦСКА за участие в европейските клубни турнири до уебсайта на УЕФА (елементарно административно задължение на БФС), само защото г-н Михайлов няма с какво друго да ни държи в шах. Този път обаче не можем да мълчим, докато г-н Михайлов се опитва да си приписва чужди заслуги и да си оправя имиджа с ЦСКА. Това са само няколко примера за "корупционната система от индулгенции", спомената от г-н Първанов, по който модел режимът на Борислав Михайлов управлява българския футбол от 16 години", се казва в позицията.


Червените посочват, че резултатът е видим и че България за първи път в историята си е футболно джудже. "Причината за това е, че професионалните футболни клубове в страната нямат средства да отглеждат, школуват и задържат играчи, които да бъдат следващият Димитър Бербатов, Стилян Петров, Мартин Петров и т.н. А това е така, защото докато в Европа федерациите правят всичко възможно да превърнат първенствата си в печеливш бизнес, който да направи и клубовете им независими институции, функциониращи на пазарен принцип, в България се занимаваме с правене на "услуги".


Новата Първа лига


От клуба засягат и темата за създаването на Първа лига. ЦСКА влезе с ново дружество след единодушното съгласие на седемчленна комисия, назначена от БФС, след юридическото преобразуване с участието на "Литекс" и "Чавдар" (Етрополе).


"Така според Борислав Михайлов създаването на футболна лига, в която да участва, по неговите думи "най-титулуваният и системно важен клуб ЦСКА" не е било, за да се спаси професионалният футбол в България от закриване поради липса на зрителски интерес, без ЦСКА, каквато беше истинската причина за създаването на новата лига през 2016 г., а защото той е благоволил да направи "услуга" на ЦСКА (тук обръщаме внимание и на факта, че правилата допускаха всички клубове с професионален лиценз да заявят участие в новосъздадената тогава Първа лига, и далеч не важаха само за ЦСКА)", казват още от ЦСКА.


Според клуба това показва ясно кой на кого е направил услуга. "И ако за г-н Михайлов това е въпрос на правене на помен с чужда пита, за нас е въпрос на милиони евро и множество безсънни нощи, които инвестирахме, за да възкресим и възстановим ЦСКА от нулата, където управлението на г-н Михайлов беше успяло да запрати най-голямата футболна институция на България".


"Впрочем същото, което управлението на г-н Михайлов от години спомага да се случи и с "Левски" София - другата голяма футболна институция на страната, от която в немалка степен зависи България да има силен национален отбор. ЦСКА учтиво моли Борислав Михайлов да не ни прави повече услуги."


От ЦСКА потвърждават изказване на Първанов от пресконференция от 3 март 2018, в което заявява, че Михайлов е добре поставен и влиятелен в УЕФА. "Смятаме че, същото безсъмнено ще стане факт и за Димитър Бербатов, когато се легитимира пред УЕФА като президент на БФС. Всички други фактори като езикови възможности, природна интелигентност, академични квалификации, морално-волеви качества и кариерни постижения във футбола, говорят еднозначно в негова полза."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Литекс изнудва спортните журналисти да ги наричат "ЦСКА".

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 2. 2 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 371 Неутрално

  1. Оставка на Борислав Михайлов. Предлагам му Оставка, за да не бъде резилът му пълен, а само частичен.

  2. Нови нормални Избори за Президент на БФС, които неминуемо ще бъдат спечелени от Бербатов. Няма нито един друг читав кандидат за поста, който да има авторитет на ниво Европейски и Световен футбол.

  3. Пълна ревизия на 16 годишното управление на Борислав Михайлов, довело да невероятно и никога невиждано падение на българския футбол.

  4. Пълна ревизия на всяка една титла на "Лудогорец", самото участие на това АД и начинът по който това АД е влязло в А група.

  "Калчополи" като в Италия, но на наша сцена. Отнемане на титлите на Лудогорец и запращането им във В група.

  Това ще постави футболът на нова основа, на която да се гради наново, след разрухата на Борислав Михайлов.

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 3. 3 Профил на koliok5
  koliok5
  Рейтинг: 456 Неутрално

  а защо това го казват чак сега, а не тогава?

 4. 4 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4682 Весело

  "От клуба засягат и темата за създаването на Първа лига. ЦСКА влезе като нов клуб след юридическото преобразуване с участието на "Литекс" и "Чавдар" (Етрополе) и получаването на професионален лиценз."

  Припознавачите са в ступор! :-)

 5. 5 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 371 Неутрално

  а защо това го казват чак сега, а не тогава?
  —цитат от коментар 3 на koliok5


  Защото не са ненормални за да се конфронтират с Перуката, при условие, че той очевидно ще управлява още 4 години. В крайна сметка, отношението на Перуката към ЦСКА така или иначе остана непроменено. Представям си колко по-зле щеше да дерибейства Перуката ако Ганчев не беше замълчал.

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 6. 6 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2864 Весело

  Ша даде , ама друг път !

  Що виски има още неизпито и грантове от ФИФА , ФАФА и УЕФА неусвоени ...

 7. 7 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е бил с решаваща роля за решението на УЕФА да допусне ЦСКА-София до европейските клубни турнири от следващия сезон. Това разкриха от клуба на специална пресконференция днес.

  "Това бе програма максимум за нас. Ролята, която БФС изигра в нашия случай, бе положителна. Мисля, че един от най-важните елементи беше, че Борислав Михайлов е много влиятелен в УЕФА и ние го поздравяваме за това. Основно УЕФА кореспондират предимно с футболния съюз по този въпрос.

  БФС направи един ход, който бе много важен, който даде знак - издаде лиценз на ЦСКА-София за евротурнирите. Футболният съюз винаги е откликвал на тези искове. Не мисля, че искове от други отбори ще бъдат възможни, но сме виждали всякакви екзотики. Ние не можем да спрем някого, ако иска да обжалва, но мисля, че решението ще бъде негативно. Това е окончателно решение", сподели адвокат Първан Първанов.

  02.03.2018

  Сам си е виновен Боби Преславата. Храни Литекс, да те лае :)

 8. 8 Профил на koliok5
  koliok5
  Рейтинг: 456 Неутрално

  До коментар [#5] от ".NET":

  начи га ядоа кифтетата ни риваа, ма ся риват...

 9. 9 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Неутрално  Храни ЛИТЕКС да те лае !

  Щеше да е смешно ако не беше ГНУСНО !!!!

  И то МНОГО ГНУСНО, както само от ЛИТЕКС го могат !!!!

 10. 10 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#1] от "majorman":

  Също Доко Пд изнудва журналистите да тръбят ,че те са приемник на Спорт клуб Пд и годината им вече не е 1936 ,а 1926

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Заровете са хвърлени!

  Михайлов вече няма да е Президент на БФС.

  Добре е, Сираков да се осъзнае и да подкрепи Бербатов, защото на Герена също са потърпевши от дерибействането на Михайлов и Кирил Домусчиев.

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 13. 13 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  не е било, за да се спаси професионалният футбол в България от закриване поради липса на зрителски интерес, без ЦСКА, каквато беше истинската причина за създаването на новата лига през 2016 г.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

  От МИКРЕ този път надминаха самите себе си по ИЗТРЕЩЯВАНЕ !

  Трябва да си ,МНОГО БЕЗОЧ;ИВ и БЕЗСРАМЕН за да трещиш, че

  АКО НЕ БИ;О ПОДМЕНЕНО ФК "ЛУПИ" !!!!!!!!.....пардон ЦСКА

  с ЛИТЕКС щял бил да бъде З А К Р И Т ????????? ПРОФИ ФУТБОЛА в България

  НАРОДЕ ????

 14. 14 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 371 Неутрално

  не е било, за да се спаси професионалният футбол в България от закриване поради липса на зрителски интерес, без ЦСКА, каквато беше истинската причина за създаването на новата лига през 2016 г.---------------------------------------------------------------------------------------------------------От МИКРЕ този път надминаха самите себе си по ИЗТРЕЩЯВАНЕ !Трябва да си ,МНОГО БЕЗОЧ;ИВ и БЕЗСРАМЕН за да трещиш, чеАКО НЕ БИ;О ПОДМЕНЕНО ФК "ЛУПИ" !!!!!!!!.....пардон ЦСКАс ЛИТЕКС щял бил да бъде З А К Р И Т ????????? ПРОФИ ФУТБОЛА в БългарияНАРОДЕ ????
  —цитат от коментар 13 на Hawaii


  Петричев, успокой се. Пътници сте заедно с Тиквата, Перуката и Гела.

  Чао, няма да липсвате на никой, ама никой. Лудогорец Арена ще се превърне в паметник на лудостта на Кирил Домусчиев.

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 15. 15 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Надявам се, че и слепците ще прогледнат, кои светли личности стоят зад Бербатов.

 16. 16 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 754 Весело

  Мдааа ! Направи добро,изяж ла*но !

  Явно освен нова група,помощ за спечелване на купа и ходатайство пред УЕФА им е обещал още нещо. Но не го е изпълнил .

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 17. 17 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1159 Весело

  Гласуваш за Боби - получаваш Киро и Шкембака.
  Гласуваш за Бербатов - получаваш Джуджака.
  Няма ли най-накрая някой плешив или със собствена коса да се кандидатира...

 18. 18 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5954 Неутрално

  До коментар [#3] от "koliok5":

  Все едно да питаш, защо протестите срещу член 1 на старата конституция избухнаха на 14 декември 1989, а не преди 10.11.1989.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 19. 19 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Няма такава безочлива наглост като при Литекс. БФС в нарушение прави цирк за "преформатиране" на А група само и само да влезнат преименуваните ловчанлии служебно в нея и сега лаят срещу угодилите им. Литекс София е взел най-лошото от комунистическия Цска и мутренския Литекс.

 20. 20 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Прави са. При създаването на сегашния формат на "Висша лига", "Ефбет лига" или както там се нарича, покана получи и Етър, въпреки че току що беше влязъл в "Б" група

  Бог да благослови Америка за България!
 21. 21 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 754 Весело

  Гласуваш за Боби - получаваш Киро и Шкембака.Гласуваш за Бербатов - получаваш Джуджака.Няма ли най-накрая някой плешив или със собствена коса да се кандидатира...
  —цитат от коментар 17 на Yotce


  Чичо Венци стои в сянка,а Вальо Михов остаря ...

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 22. 22 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#20] от "Günther":

  Не бяха Етър мисля, а Локо Горна и Нефтохимик. Отборите бушони, които трябваше да омекотят неправдата с галимацията наречена "Първа лига" , "ЦСКА - София" и т.н.

  И колкото и да ми е противен Боби Михайлов, в моите очи Бербатов олекна много преди няколко години, когато косвено подкрепи цялата тази уродщина като кацна с "въртолета на Гриша Ганчев" на националния стадион "Васил Левски".

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#3] от "koliok5":

  Защото им е изнасяло.
  И тогава беше ясно, че Любо се кандидатира на олимпийския принцип.

 25. 25 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1395 Весело

  И логично мучене под статията от привърженици на о(т)бор , който при многомилионни дългове все още в 1-ва лига и професионалния футбол именно заради управлението на
  приятеля на единствения българин с четири(4) имена НСПП Боби Михайлов. НО, нека още дълго така да я карат и да копаят дупката в дъното. Те си имат достойна смяна - новата нечиста сила в българския фитбол "Немахорец", който също е от отявлените фенове на Боби Перуката, за 16 г. докарал ни до равнището на четвърторазрядна футболна сила..

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на tcj56475600
  tcj56475600
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Прави са. При създаването на сегашния формат на "Висша лига", "Ефбет лига" или както там се нарича, покана получи и Етър, въпреки че току що беше влязъл в "Б" група
  —цитат от коментар 20 на Günther


  Слаб аргумент, защото за всеки наблюдаващ е пределно ясно, че бяха вкарани за параван на ЦСКА-София.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 904 Весело

  [quote#21:"Чичо Ваньо"][/quote]

  Чичо Венци няма коса отдавна. А Вальо Михов също е с перука.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5269 Неутрално

  Перуката все е хванат в крачка

 32. 32 Профил на lsf1914
  lsf1914
  Рейтинг: 139 Неутрално

  До коментар [#28] от "SSmart":

  Пеееет години сте такаааа .....а преди беше 7:1,7:2

 33. 33 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 867 Неутрално

  "От клуба засягат и темата за създаването на Първа лига. ЦСКА влезе като нов клуб след юридическото преобразуване с участието на "Литекс" и "Чавдар" (Етрополе) и получаването на професионален лиценз."Припознавачите са в ступор! :-)
  —цитат от коментар 4 на vassilun


  :) При това напомнянето идва от ултрас фен клуба на Литекс, който се прави на спортна редакция на Дневник :) И пак че е много меко казано, де - "с участието на Литекс". Участието, хахаха

 34. 34 Профил на pilgrim
  pilgrim
  Рейтинг: 278 Неутрално

  а защо това го казват чак сега, а не тогава?
  —цитат от коментар 3 на koliok5


  Ники, ти ли си бе, сине?
  Ти май наистина потвърждаваш твърдението, че феновете на перуката са кухи. не можеш ли да четеш?

  "Тя идва в отговор на думите на Михайлов, че два пъти е помагал на ЦСКА - веднъж при създаването на Първа лига и веднъж през 2017 г., при включването на червените в евротурнирите. Сега от ЦСКА твърдят, че тогава бившият вратар е изпратил три писма до УЕФА, но е настоял в замяна клубът да не издига и да не подкрепя кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС."

 35. 35 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#2] от ".NET":

  еДНО ДОСТОЙНО РЕШЕНИЕ НА НЕДОСТОЙНОТО ПИЯНДЕ мИХАЙЛОВ Е ДА СЕ ПРАТИ лИТЕКС (НЕЗНАЙНО ЗАЩО НАРИЧАН цска) В ЛОВЕШКАТА ОКРЪЖНА ГРУПА! дА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ФОРМАЪА НА ФУТБОЛНИЯ ШАМПИОНАТ! а ЕДНО достойно решение на Каскета би било Гриша Ганчев в панделата!

  Пък после нека Бербатофф да спасява както може етрополските роми от литекс!

 36. 36 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Тея пък кво реват? Колкото и да е противен, корумпиран и вмирисан на алкохол, перуката (с гръб боко тиквата) изнасилиха правилата и законите на БФС, за да играе ЦСКА-София във висшата лига на България. Какви неблагодарници са тези!

  ... с двеста...
 37. 37 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1768 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK