Пекин 2022 ще използва роботи за мерките за коронавируса

Пекин 2022 ще използва роботи за мерките за коронавируса

© ReutersКитай ще използва роботи, които ще следят спазването на мерките за коронавируса по време на зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г. Организаторите на игрите ще пуснат 30 робота на хокеен мач, който ще бъде използван за репетиция.


В зала "Вуксонг арена" ще бъдат сложени два вида роботи. Единият от тях ще се използва за дезинфекция на залата, а другият ще припомня на зрителите да си слагат маските.


Китайските медии съобщиха, че единият робот разпръсква мъгла с дезинфектант, който влиза във вентилационната система на залата и може да стерилизира 36 квадратни метра за една минута. С едно зареждане едновременно може да се дезинфекцират 1000 квадратни метра. В робота има радар, който може да се използва за навигация в залата и за намиране на зоните, които имат нужда от дезинфекция.
Другият тип робот може да разпознава, ако някой не носи маска, и да каже на въпросния човек да си сложи маската. В него е сложено и устройство за дезинфекция на ръце. Според организаторите роботът може да върши работата на трима или четирима доброволци.


С използването на роботи домакините съобщават, че броят на доброволците в залата ще бъде намален до около хиляда души.


Зимните олимпийски игри започват на 4 февруари и ще продължат до 20 февруари 2022 г.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK