Футболен клуб поиска съдът да отмени всички решения от конгреса на БФС

Димитър Бербатов

© Велко Ангелов

Димитър БербатовФутболният "Балкан" (Варвара) е внесъл в Софийския градски съд искова молба за отмяна на всички решения от извънредния конгрес на БФС, провел се преди месец. За това съобщиха от екипа на Димитър Бербатов, които заявиха, че са "подпомогнали решително" клуба, "за да защити както своите, така и правата на всички неправомерно недопуснати до последния конгрес делегати на футболни клубове - членове на БФС".


Представителят на "Балкан" Георги Градев не беше допуснат да участва като делегат в конгреса на 12 октомври. Още тогава той определи това за нарушаване на устава на футболния съюз. От екипа на Бербатов заговориха за недопускане на още около 20 клуба от Благоевградския регион.


"Заявяваме решителността си да продължаваме да работим съвместно с футболните клубове в България не само по разясняването, но и по защитата на техните права. Потъпкването на устава и закона от действащото ръководство на БФС е практика от години, но сега вероятно се прави с цел да се вкара федерацията в съдебни дела, за да си гарантира сегашното ръководство оставане начело на БФС, без да има категорична легитимна основа и мандат от клубовете за това", гласи позицията на екипа на Бербатов.
На конгреса досегашният президент Борислав Михайлов беше обявен за победител, въпреки че според Бербатов е трябвало да има балотаж."Михайлов и компания със сигурност разбират желанието на членовете на БФС и цялата футболна общественост за промяна. Но и са наясно, че само с незаконосъобразни инструменти могат да се закрепят в управлението на футбола в България, без да се съобразяват с дневния ред и желанията на своите членове. За съжаление всичко това ще доведе до още по-голямо затъване на БФС в блатото на безвремието и безхаберието", казват от екипа на Бербатов.


Те изразяват неразбиране защо близо месец след конгреса все още не е публикуван протоколът. "Недопустимо е почти месец след него те (документите) да не са подготвени. Освен ако не се обмислят фалшификации. Какво прави ръководството на БФС и защо бави изготвянето на документите ще стане ясно, след като тези документи бъдат показани и се съпоставят с реално случилото се в зала 1 на НДК на 12.10.2021 г. В най-скоро време ще обявим официално и следващите си действия в процеса за отстраняването на сегашното ръководство от БФС."


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK