Почти нормални игри: как Пекин планира да проведе зимната олимпиада

Почти нормални игри: как Пекин планира да проведе зимната олимпиада

© Associated PressС уверение, че олимпийските игри в Пекин ще се проведат по нормален начин, организаторите на надпреварата се обърнаха към всички участници, спортни федерации и фенове. До зимните игри в Китай остават по-малко от три месеца, а страната се готви да бъде домакин на първо международно състезание след началото на пандемията от COVID-19.


Организаторите обявиха, че по време на игрите ще се продава бира, ще работят магазините за сувенири, както и ресторанти с чуждестранна кухня.


Зимните игри в Пекин ще се проведат между 4 и 20 февруари. На тях няма да присъства чуждестранна публика, а участниците ще бъдат подложени на ежедневни тестове. Китай се придържа към нулева COVID политика, като използва някои от най-строгите мерки в света.
Все още има и много въпроси, около които нямат яснота. Сред тях са това как ще се разпределят билетите и как публиката ще се отделя от спортистите.


"Изобщо нищо не се е променило - само мерките за превенция на COVID, които са като обличане на дъждобран", каза Сю Жиченг, служител от Организационния комитет на Пекин. Според него е възможно да има и известно неудобство заради стриктната изолация.


По време на игрите спортисти, журналисти, доброволци и служители по организацията ще бъдат поставени в балон.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK