Съдът спря вписването на решенията от конгреса на БФС

Конгрес на БФС за избор на президент Борислав Михайлов

© Велко Ангелов

Конгрес на БФС за избор на президент Борислав МихайловСофийският градски съд е спрял вписването на решенията на конгреса на Българския футболен съюз. Димитър Бербатов, който загуби изборите за президент срещу Борислав Михайлов, съобщи, че решенията на съда са след жалби на три клуба - "Балкан" (Варвара), "Венци" и "Русокастро". "Балкан" (Варвара) подаде жалба, тъй като представителят на клуба Георги Градев не беше допуснат до конгреса. След това от БФС заявиха, че конгресът е бил легитимен и обвиненията срещу тях са "лъжливи внушения".


Бербатов публикува във "Фейсбук" решенията на съда и написа: "Очаквано, два състава на Софийския градски съд постановиха спиране на вписването на решенията на конгреса на БФС от 12 октомври в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Три футболни клуба - ФК "Балкан Варвара", ФК "Венци" и ФК "Русокастро", обжалваха тези решения поради множество нарушения на процедурата по провеждане на конгреса."

По неговите думи от БФС още не са подали протокола от конгреса.


"Ведно с това БФС още крие протокола от конгреса, което затвърждава съмненията, че протоколът може да бъде фалшифициран. Фактът, че правният консултант на БФС (сериозна адвокатска кантора) не е подала основния документ, необходим за това вписване, показва, че съдържанието на протокола е причина за сериозни притеснения от страна на БФС", написа още Бербатов.


БФС може да обжалват спирането в срок от една седмица.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK