Как ще се поддържат снегът и ледът: новият проблем пред Пекин 2022

null

© Reuters

nullПо-малко от 80 дни до началото на олимпийските игри в Пекин домакините срещат голям проблем. Той е свързан с машините за изкуствен сняг, както и поддръжката на леда. Китай инвестира огромни средства за осигуряването на изкуствен сняг за ски пистите, рамките за скокове, шанците и др.


Според "Ройтерс" големият проблем идва от качеството на машините за поддръжка. Вътрешните стандарти за производство на оборудване за лед и сняг не са на нивото на марките, които доминират на световния пазар.


До 60% от компаниите, които произвеждат подобна техника, са от Европа, а други 30% са от САЩ.
"Изключително важно е за Китай и дори спешно да създаде специална работна група. Тя трябва да изготви и насърчи производствени стандарти за оборудване като снегогенератори, машини за почистване на сняг и превозни средства за сняг за всички терени", коментираха от министерството на индустрията.


Пекин е първият град, който ще бъде домакин на зимни игри, след като преди това е приел летните. Освен това Китай се надява да накара 300 милиона души да карат редовно ски или сноуборд, като олимпийските игри са една от основите на плана. Целта е секторът да достигне 149 милиарда долара до 2025 г.


В момента в страната има около 700 ски курорта и 1000 ледени пързалки. Олимпийските игри в Пекин ще се проведат между 4 и 20 февруари.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK