Тотото иска промени в закона, за да може да продава повече

Изпълнителният директор на спортния тотализатор Любомир Петров

© Скрийншот, БНТ

Изпълнителният директор на спортния тотализатор Любомир ПетровСпортният тотализатор (БСТ) се надява да бъдат направени промени в закона, които да му позволят да увеличи продажбите си. Това обясни изпълнителният директор на държавното дружество Любомир Петров.


Той оцени годината като много добра.


"Финансовите резултати са доста интересни. Печалбата очакваме да нарасне спрямо миналата. Обърнахме тренда от миналите години с минусови печалби. Това е резултат от много доброто управление на финансовите постъпления, които имаме. Също така доста увеличихме собствения капитал, за да бъде стабилно дружеството, като в момента той е 60 млн. лева", заяви Петров пред БНТ.
"Можем още по-добре да се справяме. Проблемът в момента е Законът за хазарта - тотализаторът стана монополист в лотарийните игри, но всъщност законът малко ни ограничи и ни каза, че можем да продаваме само в нашите пунктове", каза още изпълнителният директор на спортния тотализатор.


По думите му, ако законът се промени и тотото получи възможност да продава на повече места, ще увеличи значително приходите си. "Ние имаме 1500 локации в цялата страна и от тях тази година ще направим 300 млн. лева оборот. Ако сравним с "Национална лотария", те са имали между 15 000 и 20 000 точки и са правили милиард и нещо. Това, което на нас ни трябва, е просто да ни позволят да продаваме на т.нар. на каса, добави Петров.


За втора поредна година тотото очаква да е на печалба

© Скрийншот, БНТ

За втора поредна година тотото очаква да е на печалба


Във вторник служебният министър на спорта Андрей Кузманов заяви, че тази година тотото изпълнява резултатите, заложени през 2020 г. Той обаче каза, че въпреки това не е доволен от работата на дружеството.


Петров очаква скоро тотото да бъде включено в "Евроджакпот". Той обясни, че дружеството е напълно готово да започне и се надява това да стане в началото на следващата година.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK