Спортните клубове на ЦСКА поискаха спешна среща с новия министър заради базите

Спортните клубове на ЦСКА поискаха спешна среща с новия министър заради базите

© LAP.BGТринадесет спортни клуба на ЦСКА поискаха спешна среща с министъра на младежта и спорта Радостин Василев. Те се обединиха в недоволството си срещу заповед на държавното "Сердика спортни имоти" ЕАД, с която се обявява таен търг за базите и спортните обекти, ползвани от тях.


Темата беше повдигната от собственика на футболния ЦСКА Гриша Ганчев, който говори в неделя за проблемите със "Сердика спортни имоти".


Спортните клубове, сред които са тези по волейбол и баскетбол, са изпратили подписка до Административния съд, до министерството на спорта, до парламентарната комисия за спорт и до "Сердика спортни имоти" с молба процедурата да бъде прекратена.
"Изразяваме нашето несъгласие с обявен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на спортни бази с решение №94/1.12.2021 г. от "Сердика спортни имоти" ЕАД и апелираме за незабавно прекратяване на тръжната процедура и промяна в статута на гореупоменатите спортни бази - публична държавна собственост, които имат сключени договори със СУ "Генерал Владимир Стойчев" и Министерство на младежта и спорта", се казва в писмото на клубовете.


Фотогалерия: Изоставената спортна слава на София >


В последните седмици досегашният служебен министър на спорта Андрей Кузманов няколко пъти каза, че създаденото преди четири години "Сердика спортни имоти" е в тежко финансово състояние и трябва да бъде оздравено. Той прехвърли вината към футболния ЦСКА, който по думите му е отговорен за 98% от задълженията на дружеството.


Ганчев потвърди, че червените не са плащали наем, но обясни, че клубът е направил модернизация за 4.8 млн. лева и от тях трябва да бъдат приспаднати задължения. Бизнесменът заяви, че голямата кауза в живота му е ЦСКА да изгради "Българска армия".


При встъпването си в длъжност в понеделник Василев отговори, че трябва най-напред да се запознае в детайли с казуса на ЦСКА. И добави, че на първо място ще се спазват законите, както и че ще защитава интересите на целия спорт.


Подписана от: СК "ЦСКА-Джудо", Клуб "Гимнастика" ЦСКА, Клуб "Спортна акробатика" ЦСКА, Спорт клуб "Щит", ВК ЦСКА, СК Бокс ЦСКА, Клуб плувни спортове ЦСКА, СК по Джудо "ЦСКА София", СК "Спортна академия ЦСКА", СК "Спортна академия самбо ЦСКА", Колоездачен клуб "Димитър Котев ЦСКА", Колоездачен клуб "ЦСКА Завинаги", БК "ЦСКА София".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK