Бербатов: Събрани са подписи на 309 клуба за изборен конгрес на БФС през март

Извънреден конгрес на БФС Димитър Бербатов

© Велко Ангелов

Извънреден конгрес на БФС Димитър БербатовРедовният конгрес на Българския футболен съюз (БФС) през март 2022 г. ще бъде изборен. Това съобщи кандидатът за президент на организацията Димитър Бербатов, който обяви че са събрани подписи, за да може това да се осъществи.


"Към футболната общественост в България - Конгресът на БФС през март 2022 г. ще бъде изборен! 309 са декларациите, събрани до 20 декември 2021 г. за това Конгресът на БФС през март 2022 г. да бъде изборен и да премине по конкретен дневен ред. Промяната в ръководството на футболния съюз идва и е неизбежна", гласи съобщение в страницата във "Фейсбук" Р-Еволюцията идва.


Преди дни Бербатов съобщи, че не се е отказал от това да оглави БФС и за пореден път каза, че преизбирането на Борислав Михайлов през октомври е нелегитимно. Рекордьорът по голове беше победен от Михайлов с 11 гласа, но претендира, че е трябвало да бъде проведен балотаж.
"Знаем и за писмата, които БФС събира чрез зоналните ръководители. Писма, които нямат никаква юридическа стойност. Огромен брой от клубовете в страната се съветваха с нас какво да правят. Истината е, че страха от това как БФС ще реагира спрямо инакомислещите все още го има. Клубовете се притесняват, че може да започне чистка и изключване на клубове, подкрепили "Промяната" и нашия екип".


"Сега от БФС ще извадят 300-400 от тези писма и ще се опитат да ги представят като директна подкрепа за тях. Клубовете обаче няма да им повярват, защото знаят, че зад тези писма не стои истинска подкрепа, а само финтиране на апарата на БФС. Нека в централата в Бояна си живеят с тази заблуда, ако въобще й вярват. На конгреса ще се сблъскат с реалноста".


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK