Екипът на Бербатов внесе искане за свикване на изборен конгрес на футболния съюз

Георги Владов (вдясно) каза, че са събрани подписи от повече от една трета от клубовете

© LAP.BG

Георги Владов (вдясно) каза, че са събрани подписи от повече от една трета от клубоветеПредставители на екипа на Димитър Бербатов внесоха във футболния съюз (БФС) подписи за свикване на изборен конгрес.


"Знаете, БФС има две седмици, за да се произнесе. Минимумът е една трета от членовете, които са 670, а ние сме подали доста повече", каза Георги Владов, който е един от адвокатите в екипа на Бербатов, след внасянето на документите.


Още през есента футболният съюз насрочи редовен конгрес за март тази година. Искането на екипа на Бербатов обаче е той да бъде изборен.
През октомври се проведе извънреден конгрес, който беше свикан след съдебно решение. Преди няколко месеца от екипа на Бербатов също внесоха подписи от клубове, но от БФС обявиха, че са недостатъчни. След намесата на съда беше организиран конгрес в средата на октомври.


На него дългогодишният президент на футболния съюз Борислав Михайлов беше обявен за победител. Бербатов оспори резултатите с твърдението, че е трябвало да има балотаж.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK