Екипът на Бербатов твърди, че футболният съюз притиска опозиционни клубове

Екипът на Бербатов твърди, че футболният съюз притиска опозиционни клубове

© Велко АнгеловЕкипът на Димитър Бербатов отново заговори за натиск от страна на футболния съюз (БФС) към опозиционно настроени клубове. От щаба на бившия нападател, който опитва да свали Борислав Михайлов от власт, твърдят, че клубове са притискани да се откажат от декларациите си за свикване на извънреден конгрес.


Настоящото ръководство на БФС е насрочило конгрес за средата на март. От екипа на Бербатов се борят да го направят изборен, като за целта внесоха подписка.


"За съжаление, отново ставаме свидетели на унизително поведение от страна на ръководството на БФС", пишат от екипа на Бербатов в изявление. Оттам твърдят, че натиск е оказван от зоналните съвети във Варна, Хасково и Монтана.
"Като цяло членовете на БФС твърдо отказват да удовлетворят желанията на нерегистрираното ръководство на футболния съюз. Явно притеснението и стресът от нов изборен конгрес отново подтиква някои хора да се връщат към старите си методи на работа и унизителни практики. Към нас отново се обръщат за помощ клубовете, показали смелост да изразят мнение и да упражнят правата си", се казва в позицията.Бербатов и хората около него призовават клубовете да бъдат смели и да не се поддават на внушения, заплахи или празни обещания. "Да отстояват правата си, да покажат, че са силни и никога и на никого повече няма да позволят да ги унижава и употребява користно за нечии други, лични интереси. А интересът на действащото ръководство на БФС е пределно ясен на цялата футболна общественост - да остане на власт колкото може по-дълго, за да замита следи от действията си в последните години".


С подписка от клубовете екипът на Бербатов вече успя да свика извънреден конгрес през октомври. Тогава Михайлов беше обявен за победител и остана на власт, докато Бербатов оспори с твърдението, че е трябвало да има балотаж.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK