Министерството на спорта започва проверка в тотото заради сигнали за нарушения

Преди дни Радостин Василев обяви, че освобождава ръководството на тотото

© LAP.BG

Преди дни Радостин Василев обяви, че освобождава ръководството на тототоМинистерството на младежта и спорта обяви, че започва проверка в Българския спортен тотализатор (БСТ). До нея се стига след "десетки сигнали за нерегламентирани действия на длъжностни лица" от държавното дружество.


Според информацията сигналите са получени в министерството в последните дни.


Съобщението от министерството идва, след като в понеделник министърът на спорта Радостин Василев заяви, че освобождава изпълнителния директор на тотото Любомир Петров и цялото ръководство. Няколко часа по-рано Петров каза, че няма да подаде оставка, но пък ако бъде уволнен, няма да обжалва. Тогава неколкократно той определи решението за политическо.
"Според сигналите, длъжностни лица оказват натиск над служители на БСТ в цялата страна, принуждавайки ги да подписват определени декларации. Срещу работещите в системата на тотализатора се отправят и заплахи за репресии и уволнения. Министърът на младежта и спорта Радостин Василев апелира към спокойствие и гарантира, че ще бъдат предприети всички необходими законови действия, за да бъде защитен всеки един служител на Българския спортен тотализатор", се казва в съобщението до медиите.


От министерството допълват, че има и сигнали "за прекратяване на договори на служители на БСТ срещу изплащане на обезщетения". "Считаме, че подобни действия се извършват с цел нанасяне на вреда на бюджета на тотализатора, както и на целия български спорт".


В средата на септември служебният министър Андрей Кузманов каза, че след подаден от министерството сигнал Националната агенция за приходите (НАП) е започнала проверка на тотото. В понеделник Петров заяви, че това е невярно, защото проверката е започнала още през март, когато Кузманов не беше на поста, като уточни, че тя продължава и в момента.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK