Борислав Михайлов: Има свикан конгрес, който е с обявен дневен ред

Борислав Михайлов: Има свикан конгрес, който е с обявен дневен ред

© LAP.BGПредстоящият конгрес на Българският футболен съюз (БФС) на 18 март ще следва обявения в Търговския регистър дневен ред. Това обяви президентът на футболната федерация Борислав Михайлов на пресконференция след първото заседание на Изпълнителния комитет на БФС.


Екипът на кандидата за президент Димитър Бербатов искаше конгресът да бъде изборен и внесе подписка от 1/3 от клубовете в страната.


"На 8 септември миналата година Изпълкомът е свикал Конгрес на 18 март. На 14 септември е обявено на страницата на агенцията по вписванията - така че има покана, а на нея пише дневния ред, с който всеки може да се запознае", заяви Михайлов на въпрос дали подписката, внесена от екипа на Бербатов, е уважена.
Деветата точка от предложения дневен ред е за избор на нов президент.


В строг тон Борислав Михайлов ограничи въпросите по темата. Той още веднъж каза, че уставът на централата е категоричен и настоящото ръководство на БФС има пълен мандат, тъй като конгресът е избрал и одобрил изпълнителен комитет.


"Не съм юридическа кантора да отговарям на такива въпроси. Явно не сте запознат и трябва да прочетете устава. Всичко е коректно и нормално. Събрали сме се на пресконференция по хубав повод, а не за други неща", каза Михайлов."Беше казано, че има изборен конгрес. Да, има такъв, насрочен е. Искрено се надявам да си остане изборен, а да не бъде променен този статут един месец преди конгреса, защото имат такова право да го направят. Ще следим докрай какво се случва по темата", каза Бербатов пред Би Ти Ви след думите на Михайлов.


В средата на октомври Бербатов беше основният съперник на дългогодишния президент на БФС Борислав Михайлов в извънредния конгрес. Тогава Михайлов беше обявен за победител, а от екипа на Бербатов оспориха с твърдението, че е трябвало да има балотаж.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK