По-малко грешки и търсене на "диаманти": новият шеф на футболните съдии за целите си

По-малко грешки и търсене на "диаманти": новият шеф на футболните съдии за целите си


Новият шеф на футболните съдии в България Виктор Кашай заяви, че целта му е да намали грешките на реферите в мачовете. Унгарецът, който беше представен пред медиите, добави, че иска да открие "диаманти" сред българските съдии.


"БФС иска да внесе нов импулс в българското съдийство и се надявам, че мога да помогна с опита и страстта си в този проект", каза Кашай, чийто договор е за година и половина.


"Най-важните проблеми в съдийството са свързани с грешките. Целта ми е да помогна на съдиите да ги намалим. Това е най-важната задача за мен. Първо трябва да засека какви са проблемите, а след това ще търсим решение. Дайте ми малко време да се запозная", заяви унгарецът.
Той уточни, че няма как да гарантира, че всички грешки ще изчезнат. "Най-важното е да ги намалим", повтори Кашай и изрази задоволство, че в България се използва системата за видеоповторения (VAR).


Унгарецът изтъкна, че няма да приема вмешателство от клубовете и собствениците им. "Идвам тук, за да работя с реферите. Не е моя работа да сътруднича на клубовете, аз съм в отбора на съдиите. Не се нуждая от съвети и от специално отношение от клубовете."


Според Кашай съдията Георги Кабаков има добра международна репутация. "Не е лесно да си номиниран за световното първенство, но той е там и това е важно за България. Надявам се да успее (и да бъде на световното)". Унгарецът добави, че иска да помогне и на други съдии да стигнат високо международно ниво. Той заговори за откриване на "диаманти за бъдещето" и уточни, че съдийството не е спринт, а маратон и е нужно време.


Преди две години Българският футболен съюз работеше за развиване на съдийството с друг чужденец - французина Марк Бата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK