Бербатов предупреди футболния съюз, че отново може да се наложи намеса на съда

Димитър Бербатов и основните членове на екипа му

© Велко Ангелов

Димитър Бербатов и основните членове на екипа муЕкипът на Димитър Бербатов предупреди Българския футболен съюз (БФС), че отново може да се стигне намеса на съда, ако бъдат направени опити конгресът на 18 март да не е изборен. Бившият нападател се обърна и към клубовете с призив да бъдат внимателни и да не се поддават на натиск.


Изявлението идва в отговор на изказването на президента на БФС Борислав Михайлов, който във вторник посочи, че конгресът вече е свикан и има обявен дневен ред. В него девета точка е "избор на президент".


Бербатов, който беше кандидат в свикания с негови усилия и нареждане на съда извънреден конгрес в средата на миналия октомври, изразява притеснения, че в последния момент футболният съюз може да направи промяна в дневния ред. Затова и припомня, че екипът му внесе подписка от повече от една трета от клубовете (както е по устав), искащи избори.
"Както казахме, на ход най-вероятно пак ще бъде съдът, който веднъж задължи БФС да свика конгрес по искане на клубовете. Сценарият се повтаря и отново съдът трябва да гарантира, че волята на клубовете ще бъде спазена. А на конгреса всичко ще бъде в ръцете на клубовете - те трябва да решат съдбата на българския футбол, а не еквилибристи, борещи се за оцеляване, и индивиди, принадлежащи към миналото", се казва в позицията.


"Апелираме към клубовете, желаещи промяната да бъде факт: Не се подвеждайте по нелепи заплахи, нямащи нищо общо с устава на БФС и закона", добавят от екипа на Бербатов.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK