Спортното министерство потърси 100 хил. лева от федерацията по биатлон

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (17)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Преkрояваме Парцалите
  Преkрояваме Парцалите
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Гелът е поскъпнал

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . . . . . . . . .... 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. ......................................................................... 20-03-22 - Бойко Рашков: Божков няма да откаже да даде показания, че е бил изнудван.............................. 21-03-23 - Кирил Петков: За мен е просто умопомрачаващо как може прокуратурата дори да не направи досъдебно производство заради изнесеното от Васил Божков...........................................................
 2. 2 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 767 Неутрално

  И малките деца разбраха, че Катето не става за управник. И тази федерация е превзета от некадърност и далавери. Даже не са си направили труда да фактурират по някакъв начин тези отклонени нанякъде 100 бона. Като резултат, вече се радваме на някое 15-то място, защото наште вече редовно са след 40-то.

 3. 3 Профил на Blaga Yankova
  Blaga Yankova
  Рейтинг: 21 Неутрално

  Гелът е поскъпнал
  —цитат от коментар 1 на New


  ХАХА Колко ви плащат от тез ОТКРАДНАТИ 10000000 за да плюете по министъра ааааааа?Вчера пак имаше ПОРЪЧКОВО плюене ХАХА ще ви изчегърта ""крадец до крадеца майнольо начелу с Винету""""

 4. 4 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 2203 Любопитно

  На Катя Дафовска никой не може да и вземе успехите и името, а министъро както и името му ще го забравим веднага след като слезе от държавната софра.

  https://www.vbox7.com/play:187a8c12bd
 5. 5 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 6525 Любопитно  А ЧЕТИРИТЕ МИЛИОНА

  НЕПЛАТЕН от ЛИТЕКС НАЕМ

  за Стадион Българска армия и Панчарево

  КОГА и ЗАЩО НЕ ГИ ТЪРСИ ?!?!?!?!?!

 6. 6 Профил на d11111
  d11111
  Рейтинг: 403 Гневно

  Когато глупави управляващи правят глупави правила, така се получава. Какво от това, че има икономия от участие в някакво състезание и са разходвани за друго? Как се очаква да знаеш точно колко ще струва пътуването до някоя дестинация при тези постоянно променящи се цени? Как да знаеш, че някой състезател ще се контузи и хоп - ето ти икономия? Такив глупави правила създават в ММС начело с този "министър", който никога не е не нито управлявал, нито даже не е бил част от спортна федерация, за да види какви огромни затруднения създава на спорта! Защо не го питате, уважаеми господа журналисти, кой умник от неговия екип е наложил задължение на федерациите да предават финансовите отчети с копие от всички документи / фактури? Вие давате ли си сметка за какъв разход на напълно безмислен труд за копиране, хартия и какво ли не е тази глупост? Давате ли си сметка за какво количество хартия става дума, когато отчиташ 1 млн. лева? Дава ли си сметка този господин, че в историята на спорта вече е редом с Марияна Георгиева от ДПС, която въведе тази идиотска "система за контрол"? Пълни нешастници!

 7. 7 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#6] от "d11111":

  Министърът може и да е пълен некадърник, не го познавам. Но какво се опитвате да намекнете вие - че суми от по 100,000 или по 1,000,000 могат да се отчитат без фактури и документи ли? Да, бумащината е голяма, но това е така винаги когато се отчитат пари. До сега в ММС не са ли се предоставяли копия на фактури? Всичко на юнашко доверие ли се е приемало? Ако е така, разбирам защо се реве срещу новия министър.

 8. 8 Профил на Black Label
  Black Label
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Не трябва ли федерацията да получава пари от Министерството, а не да дава

 9. 9 Профил на d11111
  d11111
  Рейтинг: 403 Неутрално

  До коментар [#7] от "Smile":

  Явно нямате представа какво означава "финансов отчет"? Това е отчет,в който въз основа на предоставените счетоводни документи счетоводителя изготвя финансов отчет, в който се описва с цифри и текст за какво се похарчени пари. След което си слага подписа и носи съответна, включително и наказателна отговорност за съдържанието. Как си представяте, че един счетовдител ще напише, че са похарчени напр. 5 хил.лв. за самолетни билети, ако не му е предоставен от федерацията документ за това? Мисля, че отчетът се подписва и председател на федерацията, но не съм сигурна. Е за какво са тези хора с тяхната отговорност за съдържанието и финансовите документи, ако ММС си иска направо всички фактури / документи, поне да спестят на федерациите разходите за счетоводител , те не са никак евтини!

 10. 10 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#9] от "d11111":

  Има разлика между финансов отчет на фирма и отчет на разходи. И по една случайност я знам. Знам и колко вземат счетоводителите. Хич не са толкова скъпи.
  Няма какво да ревеш, че искат и копие на финансови документи. Нормално е да искат. Другото е било ненормално.

 11. 11 Профил на d11111
  d11111
  Рейтинг: 403 Неутрално

  До коментар [#10] от "Smile":

  Глупости дрънкате, защото нямате никаква идея от системата на спорта у нас! Отворете Търговския регистър, намерете си което искате НПО и вижте какво значи ГФО, това е, което трябва да има като отчетност всяко НПО, включително федерациите (в случай, че не знаете, те са юридически лица с нестопанска цел или НПО) Нямате никаква представа какво означава да снимаш фактури / докуемнти за разходи за 1 млн. лева, а има федерации и с по 2-3-4 млн. бюджет от ММС. Нямате представа за какъв колосален труд става дума. Както е видно, нямате представа и от разходи за счетоводство, да казвате, че не е скъпо е мега неадекватно.

 12. 12 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#11] от "d11111":

  Тръгнала си май на краставичар краставици да продаваш ;-) и сама не се усещаш колко се излагаш.
  Първо - счетоводителите не са скъпи. Ако вашият е скъп има два варианта: 1. наели сте накадърник, който освен, че го мързи да ви копира фактурите като подготвя документацията, ви взема солено за услугата или 2. плащате нормална цена за услугата, но на вас ви се струва много и си мислите, че за да ви оправят разходите за 1 мил. , трябва да ви вземат 20 лв. и всичко над 20 лв. е "Много скъпо".

  Второ - ГФО и отчетите за изпълнение на договор са много различни неща. Ако не схващате разликата, аз не бих ви поверила и 10 лв., камо ли 1 млн.лв. В този случай, колкото и да плащате на счетоводителите си, все ще е малко, защото очевидно без тях сте загубен.

 13. 13 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4357 Неутрално

  Не трябва ли федерацията да получава пари от Министерството, а не да дава
  —цитат от коментар 8 на Black Label


  Федерацията ги е получила, но не е представила документите за какво ги е похарчила

 14. 14 Профил на Ivanov
  Ivanov
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Държавата / моите и вашите пари - нашите демек/ няма работа в профи спорта. За масов спорт - да. Площадки , басейни и т.н - ОК. Останалите , ако искат “да славят България” да си търсят спонсори, дето не искат отчети. А горните коментари, които ни обясняват колко трудно било да се води документо-оборот ще ги подмина без детайлен коментар, за да не засегна някой. Само 3 изречения си позволявам : Това са наши пари бе хора!!! Имате ли глави на раменете си? Харчели 1-3-5-7 милиона и им било трудно да документират !!! Ужас и мъка!

  Поздрави!
 15. 15 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 665 Неутрално

  До коментар [#2] от "ДСиБ":

  Само до допълня - не знам каква е тази мания да назначаваме спортисти да управляват:
  Волейбол - волейболист
  Футбол - футболист
  Щанги - щангист
  и т.н.
  Няма как човек учил цял живот как се държи щанга или скача да управлява милиони. Просто няма как.

 16. 16 Профил на d11111
  d11111
  Рейтинг: 403 Неутрално

  До коментар [#12] от "Smile":

  Вярно е, ГФО и отчет по договор са различни неща. Ето ви отчет по договор, дано нещо ви светне... http://mpes.government.bg/Pages/Programmes/Default.aspx?evntid=rjXYetpLV+U = Сега си представете към този отчет поне 1000 страници копия на документи / фактури. Защото когато имаш субсидия 1 млн. лева, поне толкова ще ти трябват за да преснимаш цялата тази бумащина. Логичните въпроси са: 1. Кой в ММС ще успее да провери всички тези документи, само за спорта за високи спортни постижения се разходват на година около 30 млн. А останалите програми?; 2. Давате ли си сметка какво означава във вид на труд и във вид на хартия да се копират документи за разходи за 30 млн. лева??? 3. Във време, когато трябва да се борим за по-висока ефективност във всяко едно отношение, да се искат копия на десетки хиляди документи, надлежно заверени с подпис и печат "вярно с оригинала" е НЕ ПРОСТО ДИВОТИЯ, А ДИВОТИЯ НА Н-ТА СТЕПЕН!!! 4. Като толкова много искат да проверят документите, ами просто да ги вземат със съотетни приемо-предавателни протоколи от федерациите и да си гледат където каквото си искат, толкова ли е трудно? Понеже пишете какъв сте краставичар, ами рупайте си краставиците, определно не вдявате каква безумна теза защитавате!

 17. 17 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#16] от "d11111":

  1000 страници са не повече от 20 лв. разход за хартия (а може и да се сканират и да не се харчи хартия, в днешно време има и ел. фактури, но да не влизаме чак в такива подробности).
  Основните разходи не се правят на отделни фактури. За тях има (или поне трябва да има) договори с фиксирани месечни плащания....
  Но какво ли да ти обяснявам.... Твоят основен аргумент е "абе голяма бумащина е, не ни се занимава. Дайте ни 1-2 мил. и ни оставете на мира. Няма да си губим времето да ви се отчитаме, я". Ако не искате да се отчитате, просто не взимайте пари от държавата, вместо да ревете, че трябвало да ползвате копирна машина и да прилагате документи. Ще те светна една тайна - навсякъде, където се отчитат пари, това се прави. При това в частните фирми, които не са взели и една стотинка от държавата. На спортните федерации им било трудно и искали пари без да се отчитат. Ми добре, ама си ги изкарайте сами тези пари. Не ги вземайте от държавата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK