"Решителна стъпка за бъдещето": учредено беше сдружението "Левски на левскарите"Сдружението "Левски на левскарите" беше учредено на стадион "Георги Аспарухов". Събитието премина в присъствието на мажоритарния собственик Наско Сираков, изпълнителния директор Ивайло Ивков, треньора Станимир Стоилов, члена на управителния съвет Даниел Боримиров и представители на фенски организации, като беше определено от клуба като "решителна стъпка за бъдещето".


"79 години след рождението на Гунди, на терена на любимия стадион, беше дадено началото на дългоочакваното общолевскарско сдружение, което да обедини привържениците на професионален футболен клуб "Левски" и да гарантира бъдещето на най-обичания футболен клуб в България", заявиха сините.


Те уточняват, че "истинското начало" на сдружението ще бъде дадено на 24 май на "Могилката", когато клубът ще чества 108-ата годишнина от основаването си.
През ноември 2021 г. бяха направени първите същински стъпки към основаването на сдружението. Намерението е то да бъде носител на акциите на клуба и да се промени изцяло моделът на управление на клуба и на определяне на ръководството му.


Председател на управителния съвет на сдружението е Димитър Костадинов, а в него влизат още Адриян Петров, Асен Великов, Даниел Стрезов, Иво Тасков, Иван Евстатиев и Никола Бушняков. Контролният съвет на "Левски на левскарите" се състои от Борис Касабов, Момчил Лазаров и Петър Ганев.


"Левскарите спасиха своя клуб през 2020 г. Левскарите се обединиха и подкрепиха възраждането на клуба през 2022 г. Днес правим решителна стъпка за бъдещето на ПФК "Левски", която е логично следствие от всичко случило се през последните две години", заявиха от клуба.Стоилов каза няколко пъти, че според него създаването на сдружение, което да обедини хиляди левскари, е най-добрият вариант за бъдещето на клуба и за откъсване от модела "бащица", в който всичко зависи от един собственик.


"През идните дни ще имаме възможността да коментираме множество детайли около сдружението - членски внос, органи на управление, регионални структури, процедури за гласуване", заявиха сините.


"Привържениците на "Левски" са може би единствените в света, които от поколения скандират думата "свобода" по трибуните. Пазителите на традициите и свободата на "Левски" винаги са били неговите привърженици. Преминахме през изключително тежък период, но устояхме. Настъпи моментът за сериозните дела. Всеки левскар, открито с лицето си. Един човек - един глас", добавиха от "Левски".


Като част от подготовката за учредяването на сдружението "Левски" проведе много срещи със свои привърженици из България. В началото на годината за пръв е проведена и онлайн среща на над сто левскарски групи в страната и чужбина, която впоследствие е прераснала в работещ канал за общуване, добавиха сините.


"Резултатът от тази енергия и общата работа на левскарите и клуба е кампанията "Левски е вечен", която генерира над 1.8 млн. лв. приходи за по-малко от 90 дни. Кампанията изгря и на гърдите на официалната мачова фланелка, която отбеляза рекордни продажби", казват още от "Левски".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK