Даниела Дашева е подала оставка като съветник на министъра на спорта

Даниела Дашева е подала оставка като съветник на министъра на спорта

© LAP.BGДаниела Дашева, която досега заемаше пост на съветник на министъра на спорта Радостин Василев, е подала оставка. Това съобщи тя в социалните мрежи, обявявяйки че не е част от Министерството на младежта и спорта (ММС).


"Нямахме добра комуникация с министър Радостин Василев, затова напускам", заяви Дашева.


Тя мотивира решението си с "лични и професионални мотиви". Дашева допълни, че "някой трябва да започне да чува гласовете на треньори, спортни специалисти и състезатели, както и да си зададе въпроса защо България е може би единствената страна в Европа, която извърши и продължава да извършва непрофесионални, и в последствие пагубни реформи в спорта."
"Сега не искам да давам оценка за работата на г-н министър, нека да мине известно време и тогава, защото все още предстои да се случат разни неща. Смятам, че има доста грешки, и много неща, които трябваше да се направят", каза Дашева пред БНТ.
За недоволството от страна на федерациите за начина, по който се финансират през 2022 година, тя разясни:


"Аз участвах в методиката за финансирането, критериите са обективни, но министърът не възприе моето предложение в тяхното определане да участват и експертни групи. И със самите федерации не беше дискутирано коя какви пари ще получи."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK