Маратонът на приятелството в Плевен привлече рекорден брой деца

Маратонът на приятелството в Плевен привлече рекорден брой деца

© Маратон ПлевенМаратонът на приятелството в Плевен привлече рекорден брой деца. В дисциплината Fun Run Kids се включиха 284 деца, като те бяха разделени по възрастови групи.


Общият брой на участниците в събитието се доближи до 600 от десет държави, като най-възрастният беше 85-годишен маратонец. Всички те бяха обединени от общата кауза на маратона - "Бягаме в Плевен в подкрепа на деца с интелектуални затруднения".


Победители в маратона станаха Теодора Петкова и Ивайло Вълев. Петкова завърши за 3.17:33 часа, следвана от Борислава Видева и Виктория Николова. Вълев спечели с 2.37:23 часа, като в тройката влязоха Живко Желязков и Станимир Статев.
Един от доброволците в провелия се за осми път маратон в Плевен беше вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов.


"Маратонът в Плевен е чудесно регионално начинание, чиито хоризонти не са просто спортът, те са и приятелството в региона и желанието ни да живеем в мир, да живеем заедно и да се възползваме от плодовете на своя труд", каза Караджов.


Тази година благотворителната кауза на маратона е свързана със събирането на средства за оборудване на арт терапевтичен кът за работа с глина към Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в Плевен.


Фотогалерия: Емоционалното завръщане на Маратона на приятелството в Плевен >

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK