Сираков призова повече фенове да се включат в сдружението на "Левски"

Сираков призова повече фенове да се включат в сдружението на "Левски"

© LAP.BGЛевски" ще стане собственост на феновете, когато максимално много от тях се включат в сдружението "Левски на Левскарите". Това обяви собственикът на клуба Наско Сираков по време на празниците за 108-ата годишнина.


"Давам начало на акцията "Левски на Левскарите" с няколко уточнения. В България никога няма единомислие по даден въпрос. Влязох в това сдружение с чисти намерение. Това е правилният път - в един момент клубът да стане собственост на левскарите. У вас трябва да отпаднат всякакви съмнения за някакво задкулисие и договорки. Това не може да се случи", каза Сираков.


Той обясни, че в сдружението няма "нищо скрито".
"Колкото повече от вас влязат в това сдружение, толкова по-добре. Ако пък на някой му минава през главата, че може да придобие акциите по нередовен начин, то значи изобщо не ме познава. Обещавам още по-добра година занапред."


Клубът отбеляза своята 108-а годишнина с поднасяне на цветя и венци на могилката в градинката на 22-ра гимназия в София, където през 1914 г. е основан "Левски".


Преди ден мажоритарният собственик обяви, че ще се раздели с акциите, когато е "сигурен, че са в правилните ръце и на точното място". В началото на май беше основано сдружението, което е първа стъпка към бъдещето и промяната на собствеността.Представителят на феновете Димитър Костадинов даде разяснения по сдружението и обясни как запалянковците искат да се процедира.


"Целта е да се събира членски внос, след което да се проведат честни, левскарски избори. На тях да се избере ръководство и да се излъчи президент, както обичаме да го наричаме. Искам да уточня, че нашата цел не е да се превзема клуба, понеже знам, че има такива притеснения. Също така нямаме намерение да управляваме спортно-технически клуба", обясни Костадинов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK