Съдът е отменил решенията от извънредния конгрес на БФС

Съдът е отменил решенията от извънредния конгрес на БФС

© LAP.BGСофийският градски съд (СГС) е отменил решенията от проведеният извънреден конгрес на Българския футболен съюз (БФС) на 12 октомври 2021 г. По информация на Дспорт е уважена молбата на "Балкан" (Варвара), с което решенията от конгреса не важат.


Жалбата на клуба пред СГС беше за за нарушенията на устава и закона, както и заради възпрепятстването на делегата на клуба Георги Градев да участва в конгреса.


Проведеният през октомври конгрес избра Борислав Михайлов за президент на БФС. Бившият вратар се пребори за пети мандат начело на организацията след победа с 11 гласа срещу Димитър Бербатов.
Резултатите от конгреса обаче бяха оспорени от Бербатов.


Отменените решения касаят одобряване на доклада за изключване и прекратяване на членство на клубове, прекратяване на мандат и освобождаване на президента и Изпълнителния комитет на БФС, тези за избор на Борислав Михайлов за нов президент на централата, за избор на членове на нов Изпълнителен комитет, както и за прием на нови членове.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK