Спортното министерство ще продължи към целта нов стадион на ЦСКА

Спортното министерство ще продължи към целта нов стадион на ЦСКА

© CSKA.bgИзбори 2022

Министерството на младежта и спорта (ММС) ще продължи посоката на направеното от предишните правителства по отношение стадиона на ЦСКА "Българска армия", за който има проект за изграждане на ново съоръжение. Това каза служебният министър Весела Лечева.


"Смятам направеното до момента да продължи като посока, естествено най-важното е да бъде защитен държавният интерес и да не бъде препятстван интересът на българския спорт. Ще държа много на тези неща и всяка една от страните да изпълни своите ангажименти. Ако всичко това се случи, нямам опасения, че един ден ЦСКА няма да има нов стадион."


В последния си коментар по темата "Бъгарска армия" бившият министър на спорта Радостин Василев през юли каза, че "топката е в клуба".
В началото на май Василев обяви, че ЦСКА е платил 3.1 млн. лева задължения за наеми на базите, които ползва, и че е подписан анекс към договора с държавното "Сердика спортни имоти", за да се продължи процедурата към изграждането на нов стадион. Месец по-късно след въпрос на депутата Петър Маринов Василев потвърждава, че към 30 април 2022 г. финансовите отношения между дружеството и ЦСКА са уредени чрез банков превод.Лечева коментира и обещаните от Радостин Василев 100 млн. лева за футболните клубове.


"Да, запознах се с тези изказвания на моя предшественик и се учудих, защото, първо, става въпрос само за подпомагане на футболни клубове и, второ, за професионални клубове, повечето от които са акционерни дружества и развиват търговска дейност."


По думите ѝ България страда най-вече от липсата на "онези малки квартални тренировъчни съоръжения, които могат да бъдат от полза за всички хора, които искат в свободното си време да спортуват". "Поисках да видя дали има разработена такава програма. Има изготвена съвсем семпла наредба в три точки - нито има средства отделени, нито има програма", добави Лечева.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK