Станимир Стоилов: "Левски" ще обжалва наказанието от мача със "Славия"

Станимир Стоилов смята, че в последната година "Левски" е успял да върне доверието на привържениците в работата и честността в клуба

© LAP.BG

Станимир Стоилов смята, че в последната година "Левски" е успял да върне доверието на привържениците в работата и честността в клубаЛевски" ще обжалва наказанието, наложено за сбиването на привърженици след мача със "Славия", заяви треньорът Станимир Стоилов.


"Според нашите юристи по правилниците на футболния съюз за наказание подлежи отборът, който е провокирал. Противникът ни провокира нашите привърженици. Ако се прецени, че не сме прави, ще си понесем наказанието. Според мен, тук БФС трябва да се намеси в разговори с държавата, защото "Левски" плаща и на охранителни фирми, и на полиция, и то не малки суми. Тези два органа - полиция и охранителна фирма, трябва да носят някаква отговорност за тези безредици. Не може футболният клуб, когато плаща пари, да носи отговорност", каза Стоилов пред "Гонг".


"Под никакво форма не приемам наказание за мач без публика. Най-малко това нас ни лишава от една голяма част от месечната заплата на хората в клуба. Ние живеем благодарение на привържениците, които идват на стадиона, купуват си билети и артикули. Най-лошото наказание за "Левски" е да го лишиш от собствената публика", добави той.
"Левски" веднъж вече обжалва наказание, свързано с поведението на публиката си и постигна частичен успех. То беше наложено заради хвърлена бомбичка по време на дербито с ЦСКА. БФС наказа сините да играят без публика в мача с "Ботев" (Пловдив), но след това затвори единствено сектор А на "Георги Аспарухов".По думите на Стоилов в последната година "Левски" е успял да върне доверието на привържениците в работата и честността в клуба. "Върнахме привържениците на стадиона. Те продължават неистово, без значение бедни или богати, да подкрепят и да помагат на отбора си. Те са навсякъде с отбора. Чувстваме се горди и домакини навсякъде. Изключително много жени и деца има вече и на тренировки, и на мачове. Нашите фенове пълнят стадиона. За мен най-интересно е, че въпреки седемте мача без успех, хората, които срещам, не ме питат защо не бием. Аз лично съм изненадан от привържениците на "Левски". Те надживяват резултата".


"Ние се борихме и от един фалирал клуб успяхме да направим "Левски" стабилен клуб и откъм финанси, и откъм футболна гледна точка. Надявам се това също да продължи", продължи Стоилов.


Треньорът добави, че в началото на годината клубът не е имал нито едно предложение за трансфер на свой футболист, а през лятото е дошла оферта за над милион евро. "Говорим за реална, писмена оферта, а не на приказки. Това също е показателно за израстването на тези играчи и този отбор. Това ще е насоката. Дали ще се продават играчи, ще се преценява според предложението и според финансовото състояние на клуба. Ако "Левски" няма нужда от продажба или цената не устройва клуба, ще задържим всички наши играчи".


Стоилов добави, че всеки млад футболист, който покаже талант и качества, е добре дошъл, но се изказа критично за това, което вижда. "На терена нищо не можеш да скриеш. Срещаме огромна трудност в развитието на младите играчи и то повече откъм амбиция и желание в самите тях, отколкото към желание на треньори и ръководители в клуба".


Наскоро треньорът каза, че от четири-пет месеца не ходи щастлив на "Герена" заради проблеми в ръководството на клуба.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK