Драган Шолак: Сделка за "Левски" няма, спекулации могат да застрашат преговорите

Драган Шолак.

© united.group

Драган Шолак.Сръбският бизнесмен Драган Шолак опроверга информацията, че е сключил сделка за придобиване собствеността на "Левски". Той коментира медийни публикации, според които е придобил контролния пакет акции на футболния клуб.


"Във връзка с появили се публикации в българските медии, в които се твърди, че сделката за собствеността на футболен клуб "Левски" вече е приключила и акциите са прехвърлени на мен и/или мои компании, бих искал да заявя, че тази информация не отговаря на истината", гласи позицията на Шолак.


Преди дни "24 часа" и "Капитал" обявиха, че Шолак е постигнал договорка и ще бъде новият собственик на 26-кратните шампиони чрез компанията Sport Republic.
"Използвам случая да отправя молба към медиите да се придържат към официална информация по темата и да не се доверяват на непроверени факти и слухове, тъй като подобни спекулации могат да застрашат преговорите и да намалят шансовете за успешно финализиране на потенциална сделка", се казва още в съобщението на Шолак.


Той прояви интерес към "Левски" през лятото, след което започна одит. Последната официална информация от компанията на Шолак дойде на 15 октомври, когато беше публикувано съобщение, че разговори за клуба не са водени.


Ако евентуална сделка за собствеността на футболен клуб "Левски" бъде сключена, ще разпространя официално становище до медиите. Дотогава всяка информация, която съдържа подобни твърдения, трябва да се счита за спекулативна и невярна", се казва в официалното комюнике на председателя на надзорния съвет на United Group.


"Левски" се намира в деликатно положение, тъй като продължава да има големи дългове, които не се погасяват, а настоящото споразумение с Националната агенция по приходите (НАП) изтича.


Ден след общото събрание в средата на ноември излязоха признания за напрежение в ръководството на клуба. На среща с членове на сдружението "Левски на левскарите" треньорът Станимир Стоилов и изпълнителният директор Иво Ивков обясниха, че има противоречия с представителите на генералния спонсор, който в действителност ръководи клуба.


Председателят на сдружението Димитър Костадинов посочи, че трябва да се намери бързо решение. Той заяви, че ръководството няма стратегия за погасяване на старите задължения, надхвърлящи 30 млн. лева, от които над 11 милиона са към НАП.


Костадинов обясни, че тригодишното споразумение с агенцията за разсрочено плащане е до края на ноември и след това клубът може да бъде изправен пред проблем, свързан с лицензирането. Ивков призна, че споразумението е нарушено отдавна, тъй като клубът не е изпълнявал задълженията си.


Преди дни Наско Сираков обяви, че "засега "Левски" си има собственик".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK