Феновете на "Ботев" (Пловдив) заплашиха с протест заради стадиона

Архив

© LAP.BG

АрхивФеновете на "Ботев" (Пловдив) изразиха готовност да протестират заради забавения и незавършен строеж на стадион "Христо Ботев". На пресконференция Сдружение "ПФК Ботев", Клубът на привържениците на "Ботев" (Пловдив) и обединени фракции "Бултрас" разкритикуваха общината.


Брифингът им беше на тема "Лъжите за Колежа".


Преди няколко дни привържениците направиха инспекция на стадион "Христо Ботев", която доведе до реакция на кмета Здравко Димитров.
Фенските организации съобщиха, че след промяна на проекта от страна на Община Пловдив при завършване на първи етап от строителството на стадиона ще бъдат въведени в експлоатация само сектор А и сектор В. По този начин без значение от степента на завършеност на секторите Б и Г, дори с монтирана козирка и седалки и завършени общи части, зрители в тези сектори няма да бъдат допускани.


"Това е пълен абсурд, но е в хармония с всичко, което се случва по проекта. Така работи общината", каза Борис Гиздаков, председател на Сдружение "ПФК Ботев".


Феновете очертаха четири конкретни цели, като първата е с отпуснатите средства в размер на 37 милиона лева да бъде изграден цял стадион с козирка и с лиценз за мачове от Първа лига. В брифинга си запалянковците подкрепиха твърденията си за некачествено изпълнение на строителството на обекта със серия от снимки.


"Втората цел е качествено изпълнение на строителството на стадиона", казаха феновете. И продължиха: "Третата цел е прозрачност от страна на община Пловдив. Четвърта цел - общината да осигури средства за цялостното завършването на стадиона."


Строежът на стадион "Христо Ботев" се забави много и крайната цена беше увеличена няколко пъти. В края на 2022 г. Община Пловдив обяви, че ще търси пари от държавата за неговото завършване.


"Ще обмислим да излезем на протест и вероятно това ще се случи. Ние няма друг инструмент, с който да привлечем общественото внимание. Обмисляли сме да подадем сигнал в прокуратурата, но това не е нашата цел", добавят феновете на "Ботев".


"Трябва да се вземат мерки, защото считаме, че Пловдив не заслужава да има втори паметник на глупостта и некадърността като стадион "Пловдив", завършиха привържениците.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK