"Парите са за козирка": Фенове на "Ботев" искат намеса на общинския съвет срещу кмета

"Парите са за козирка": Фенове на "Ботев" искат намеса на общинския съвет срещу кмета

© facebook.com/KPBP.BGПривържениците на "Ботев" (Пловдив) призоваха да бъде свикана извънредна сесия на общинския съвет, на която на кмета Здравко Димитров да бъде указано отпуснатите средства за козирка на стадиона да бъдат изразходвани целево. В отворено писмо те твърдят, че въпреки първоначалните си обещания сега той давал различни сигнали.


В писмото запалянковците заявяват, че при обсъждането на тегленето на 12 млн. лева кредит за стадион "Христо Ботев" миналото лято Димитров е казал, че парите ще са за козирката.


"Със свои изказвания г-н Здравко Димитров неколкократно увери общинските съветници, че ако одобрят заема, то предвидените за довършването на стадион "Христо Ботев" 12 млн. лв. ще бъдат изразходвани за цялостното завършване на козирката на стадиона. Една от причините мнозинството от присъстващите в залата общински съветници да подкрепи предложението на кмета и да одобри изтеглянето на кредита е фактът, че получи личните му уверения, че парите ще бъдат изразходени целево и по предназначение", пишат привържениците.
Те добавят, че са научили, че кметът се кани да допусне средствата да бъдат разходвани за нещо различно от козирка. "Молбата ни е спешна, тъй като по наша информация строител и възложител бързат да разходват част от отпуснатите 12 млн. лв. не по предназначение."


Това е поредната стъпка, предприета от запалянковците по темата за стадиона. Те настояват "Христо Ботев" да бъде завършен цялостно, както е обещано. Димитров няколко пъти каза, че парите за това са недостатъчни, като по думите му са необходими още 28 млн. лева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK