Вода вместо урина: Бивш играч на "Лудогорец" говори за българския футбол

Фабио Ешпиньо игра две години в България

© LAP.BG

Фабио Ешпиньо игра две години в БългарияИнтервю на бившия полузащитник на "Лудогорец" Фабио Ешпиньо в Португалия предизвика недоразумение покрай изказване за тестове, които са правени на играчите в клуба. Шампионите реагираха остро и видяха "смехотворни и преднамерени твърдения за манипулирани проби за допинг".


В основата на разминаването се оказа акцентът, който авторите от "Трибуна еспресо" са извели в сайта си. В свободната версия, цитирана и от БТА, пише: "Видях българите да слагат вода вместо урина в чашките за пробите. Направих същото. Докторът каза: "Хидратиран си, но следващия път сложи топла вода".


"Лудогорец" представи пълната версия на интервюто, където смисълът е значително по-различен. В него Ешпиньо обяснява, че преди мач са правени вътрешни изследвания.
"В "Лудогорец" беше нормално да правим тестове преди мачовете, за да ни проверят дали сме хидратирани. Тестовете бяха правени вечерта преди мача. Докторът ни казваше да сме добре хидратирани, така че урината ни да е чиста. Първия път, когато отидох до стаята на доктора, взех чашката, отидох до тоалетната и уринирах. Забелязах, че моите съотборници, включително българите не уринираха, ами сипваха вода от чешмата. Намерих го за нещо странно. Със сигурност резултатите им бяха добри, винаги бяха добре хидратирани".


"Аз на няколко пъти привлякох вниманието на доктора, защото трябваше да бъда по-хидратиран. Помислих си: "Това работи ли?". Преди следващия мач, отидох до стаята на доктора, направих като българите, сипах вода в чашката и я предадох на доктора. Направих теста и ми каза: "Много добре, Фабио, хидратиран си, но следващият път сипи топла вода, не студена (смее се). Урината е топла, затова веднага разбра, като бях налял вода от чешмата".


Публикуваното в сайта "Трибуна еспресо"

Публикуваното в сайта "Трибуна еспресо"


Португалецът игра в "Лудогорец" от 2013 до 2015 г. След това премина в "Малага", но в испанския отбор не успя да се наложи и продължи кариерата си в родината си.


Ешпиньо разказва, че не е имал никакво желание да идва в България. Затова и поискал заплата, каквато не смятал, че ще му бъде дадена. "Лудогорец" обаче приел и след колебание и разговор със съпругата си той все пак подписал.


Пълната версия на интервюто

Пълната версия на интервюто


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK