Весела Лечева за залата в Бургас: Надяваме се изпълнителят да свърши в срок

Весела Лечева инспектира залата в Бургас

© ММС

Весела Лечева инспектира залата в БургасСлужебният министър на спорта Весела Лечева заяви, че се надява изпълнителят, зает с изграждането на "Арена Бургас", да приключи работата си в срок. Това съобщиха от министерството след посещение на Лечева в града, без да посочват какви са последните срокове.


Изграждането на залата продължава вече повече от осем години, като крайната точка постоянно се отлага. Цената на строежа е около 65 млн. лева.


В края на ноември 2022 г. министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков каза, че "има поет ангажимент от изпълнителя до два месеца да завърши основната част, а на следващ етап ще бъдат довършени фитнес, СПА и ресторант".
"Преди няколко седмици направихме една от последните ни срещи с консорциума, който извършва изграждането на зала "Арена Бургас". Ръководството на "Академика 2011" следи как се изпълняват строително-монтажните дейности също с ежеседмични проверки", каза Лечева.


"Наш приоритет е завършването на залата. Надяваме се строителят да изпълни поетите ангажименти в сроковете, за които постигнахме съгласие", добави служебният министър.


От министерството посочиха, че "от датата на встъпване на служебното правителство на власт няма сключвани договори или анекси за зала "Арена Бургас".


Лечева и кметът на Бургас Димитър Николов откриха новия физкултурен корпус на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, направен с пари от държавата и общината.


Новият сало на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника

© ММС

Новият сало на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK