Кметът на Пловдив: 22.5 млн. лева не стигат за завършване стадиона на "Ботев"

null

© botevplovdiv.bg

nullМалко над 22 милиона лева не достигат за довършваното на стадиона на "Ботев" (Пловдив) обяви кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той проведе среща с строителя на стадион "Христо Ботев", като са обсъдени вариантите за довършване на спортното съоръжение, предаде "Марица".


"Ще вкарам предложение на следващата сесия на Общинския съвет да бъде подсигурен необходимият ресурс, който ще се разплаща в няколко бюджетни години. Успяхме да договорим със строителя да не изисква лихва за отложените плащания", каза Димитров.


Кметът на Пловдив настоя да бъдат завършени козирката и фасадата.
Ситуацията със стадиона на "Ботев" доведе до протест на феновете на клуба, които призоваха общината да осигури средствата. През деня привържениците заплашиха направиха и протест. Те блокираха движението по централни булеварди, като крайната им точка беше пред сградата на общината.


"Имаме осигурени 36 млн. лева, а крайната сума за завършването на стадиона е 58.5 млн. лв. или необходими са още 22.5 млн. лв", добави кметът.


Необходимите средства за довършване на етап 1 и въвеждане на стадиона в експлоатация са 12 млн. лв., от които 7 млн. са налични. За довършването на цялостната козирка и фасада, които са залегнали в етап 2 са нужни още 18 млн. лв. Така съоръжението ще е напълно готово не само да се въведе в експлоатация, но да приема международни мачове.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK