ЦСКА увери, че продължава по план със строежа на нов модерен стадион

Стадион "Българска армия"

© Цветелина Белутова, Капитал

Стадион "Българска армия"ЦСКА продължава по план работата си по строежа на нов модерен стадион. Това увериха от клуба с информация на официалния си сайт. Червените изчакваха обновената оценка на базите, която нарекоха "напълно нормална предвид инфлацията".


Клубът заяви, че строежът на стадион е един "от най-важните приоритети на ръководството".


"Работата по всеки детайл на бъдещия стадион на ЦСКА не е спирала нито за миг през последните месеци. Всичко, което ви показвахме като графики, анимации и информация през месец декември, е заложено за изпълнение в реално съществуващия идеен проект, изготвен специално за ЦСКА. Именно по този проект се движим, за да влезем в следващата фаза на техническо изпълнение. Нищо от обещаното няма да бъде изменено", пишат червените на сайта си.
Ръководството на ЦСКА отхвърли публикациите, че се е стигнало до раздяла с германската компания "Спортфайв", която трябва да управлява новия стадион за срок от 30 години.


"Договор не е имало. Евентуално включване на подобна компания, която да менажира новия ни дом, би се случило в по-късен етап. Това по никакъв начин не може да попречи на работата по съоръжението", коментираха от клуба.


"Работим съвместно с най-добрите в бранша, за да сме сигурни, че армейската общност ще получи точно това, което заслужава."


След оценката на базите, която е 28.4 млн. лева, от ЦСКА обявиха, че са осигурени парите за капитала "и ще бъдат внесени в момента, в който държавата приключи процедурата по създаването на новото съвместно дружество".


Единственото, което се чака според ЦСКА, са новите скици от Агенцията по геодезия, картография и кадастър.


"Комуникацията с министерството на спорта е на ежедневна база и сме оптимисти, че съвсем скоро ще имаме работещо дружество, след което ще можем да преминем към входиране на идейния проект заедно с държавата", добавят още червените.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK