"Левски на левскарите" призова Наско Сираков да се оттегли

"Левски на левскарите" призова Наско Сираков да се оттегли

© LAP.BGРъководните фактори в "Левски" да подадат оставки или да депозират акциите на клуба, ако са излъгали. Това призова сдружението "Левски на левскарите" на пресконференция. Фенската организация, която беше учредена през 2022 г. като "решителна стъпка за бъдещето" и вариант за управление на клуба, за пореден път разкритикува собственика Наско Сираков.


В последните седмици Сираков влезе в задочен спор с изпълнителния директор Ивайло Ивков и треньора Станимир Стоилов дали в клуба са постъпвали оферти за над 6 милиона лева за Хосе Кордоба и Андриан Краев.


На 24 февруари Ивков обяви, че собственикът е забранил играчи да се продават, а на 9 март Сираков заяви, че е лъжа, че има оферти. По-късно отношение взе и Станимир Стоилов, а в неделя собственикът промени позицията си, казвайки, че "не е искал втора Казанска афера".
"Призоваваме Стоилов и Ивков, ако ни лъжат, да подадат оставки без никакви претенции към клуба", каза председателят на "Левски на левскарите" Димитър Костадинов и после продължи по темата Сираков.


"Ако се окаже така, че мажоритарният акционер ни е излъгал за пореден път, да депозира акциите си и да станат собственост на нашия клуб. Така левскарите ще можем заедно с генералния спонсор, който пое отговорност да поеме заплатите на клуба и да продължи да води преговорите с НАП. Така ще можем да продължим битката за спасяването на "Левски". Очевидно някой лъже в "Левски", нека се разбере кой е той и веднъж завинаги да спрат тези недостойни и неправилни неща."


Орел, рак и щука на "Герена": до какво ще доведе борбата за власт в "Левски"
Орел, рак и щука на "Герена": до какво ще доведе борбата за власт в "Левски"


Костадинов и сдружението изразиха несъгласие с ходовете на Сираков.


"Един добър управленец би трябвало да приеме добра оферта, макар и не най-добрата, за да спаси клуба. На мен ми се струва некоректно, тъй като и аз съм акционер, защото собственикът взима решение, което не може да покрие, и иска ние да ги покриваме. Това е за пореден път. Цялата левскарска общност вади от джоба си след всеки собственик."


Зад тандема Стоилов - Ивков


"Левски на левскарите" обяви и че ще иска в надзорния съвет да бъдат направени промени. Това може да се случи на общото събрание на акционерите, което е свикано на 6 април.


"Господин Сираков определя себе си като пазител, не като собственик. Това за да стане истина, трябва да депозира акциите си в клуба. По демократичен начин ще изберем нов надзорен съвет."


"Ясно е кои са тези хора - Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Това е работещият тандем, но не им се дава възможност да работят. Ще намерим начин за финансиране заедно с генералния спонсор", добави Костадинов.


"Левски на левскарите" призова Наско Сираков да се оттегли

© LAP.BG


Няколко пъти той призова собственикът да се оттегли, ако е излъгал.


"Сираков е звезда на "Левски", голмайстор, няма смисъл да влиза в борба за акции. Всички знаем как ги получи."


В последните седмици "Левски на левскарите", както и най-голямата група на организираните фенове - Националният клуб на привържениците (НКП), няколко пъти изразиха подкрепа към Станимир Стоилов и Ивайло Ивков, но и показаха, че не са зад собственика.


В неделя Сираков говори по темата и каза, че организираните привърженици са по-малко от един процент от феновете на "Левски".Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK