Строежът на спортната зала в Бургас е на финалната права

Строежът на спортната зала в Бургас е на финалната права

© ММССлед 8 години построяването на "Арена Бургас" вече е на финалната права. Съоръжението вече е с издаден Акт 15, съобщиха от Министерството на младежта и спорта. Това е предпоследната стъпка до окончателното завършване на залата.


На инспекция в залата бяха служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева, кметът на града Димитър Николов, ръководството на държавното дружество "Академика 2011", както и представители на строителния надзор.


"От последното ми посещение е свършена много работа. Радвам се да видя, че залата скоро ще бъде пусната в експлоатация и ще зарадва не само бургазлии, но и всички хора, които обичат спорта в България. В залата има оборудване за лека атлетика, баскетбол, волейбол, борба, гимнастика и още много други спортове, което дава големи възможности", каза Лечева.
Строежът на спортната зала в Бургас е на финалната права

© ММС


От Министерството на младежта и спорта съобщиха, че е завършено напълно климатичната система, монтирани са седалките, завършени са финишните настилки, оборудвани са съблекалните. Екип от италианската фирма "Мондо" е от 10 дни в Бургас, за да монтира лекоатлетическата писта, която също е готова. Започнато е и монтиране на друго спортно оборудване.


Многофункционалната зала в Бургас ще бъде единствената в страната, която отговаря на всички изисквания, позволяващи домакинство на европейско и световно първенство по лека атлетика на закрито. В нея ще може да се провеждат и състезания по волейбол, баскетбол, хандбал, художествена гимнастика и други.


"Федерациите могат да дойдат в Бургас, за да видят, че залата разполага с най-модерното оборудване и може да стане част от международния календар на световните и европейски федерации", каза кметът на Бургас Димитър Николов.


"Apeнa Бургac" paзпoлaгa c 4100 cедящи мecтa и 2000 пoдвижни седалки.


Изграждането на залата започна през октомври 2014, като първоначално струваше 38.4 млн. лв. и беше със срок на изпълнение до края на 2018. След няколко отлагания и инвестициите от държавата нараснаха до 63.8 млн. лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK