Бербатов: Какъв пример да взема от БФС - снимки с черно тото или да ме показват пиян

Бербатов: Какъв пример да взема от БФС - снимки с черно тото или да ме показват пиян


Подкрепата от клубовете кара Димитър Бербатов да продължи борбата си с ръководството на Българския футболен съюз (БФС) и да иска нов обединителен конгрес. Това каза кандидатът за президент на организацията пред БНТ.


Рекордьорът по голове за националния отбор за пореден път се изказа критично за настоящото ръководство на футбола.


"В какво да взема пример от настоящото ръководство? Снимките с черно тото или да ме показват пиян по телевизията", попита Бербатов, визирайки снимките на Борислав Михайлов, разпространени от разслдващия сайт "Бърд", на които празнува с определяния за "мозък" на тотомафията Тан Сеет Енг.
"Ако не можеш да изпълниш задълженията си за три мандата, казваш на клубовете: "Опитах" и даваш път на другия. Няма как да не се получи с БФС. Футболът е спорт №1 в света и трябва да бъдат отделени финанси. Трябва да се ръчка министерството на спорта."


Бербатов, който през 2021 г. се яви на конгрес срещу Борислав Михайлов и загуби с няколко гласа, иска нов обединителен конгрес. Той твърди, че до края на годината ще има извънреден такъв. Преди дни Бербатов се срещна с министъра на спорта Весела Лечева, обсъждайки проблемите във футбола.


"Конгресът беше опорочен, трябваше да има балотаж. Нямахме право да не правим съдебни дела, защото това ръководство можеше да стои четири години още, че и повече. Дано ВКС отсъди в правилната полза. Иначе се създава прецедент, че ако си член на дадена организация и искаш да се изкажеш, биваш изключен."


"Позицията на всеки футболен клуб е важна, без значение голям или малък. Всеки клуб има правото на свое мнение. Ще опитам да ги убедя, че аз и екипът ми трябва да ги представляваме. Клубовете, които имаме като подкрепа, са много. Някои са с негласна, защото ги е страх", каза още Бербатов.


С поглед към следващия цикъл: омагьосаният кръг, в който се върти българският футбол
С поглед към следващия цикъл: омагьосаният кръг, в който се върти българският футбол

Той коментира и националния отбор след двете поредни загуби в европейските квалификации.


"Тъй като треньорът е назначен от БФС, ръководството трябва да поеме своята отговорност, той не се е назначил сам. Сменили са се 14 треньори и винаги те са виновни, никога тези, които са ги назначили. След 15 години на грешни решения трябва да поемат някаква отговорност."


"Резултатите са красноречиви къде се намираме. Ако погледнем чисто резултатите, като оставим националния отбор, ще се замисли човек, че нещо не е балансирано и не всички отбори имат шанс да прогресират нагоре. Има неща, които са тотално сбъркани и са закъснели."


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK