Ивков: Ще видим дали различията ми със Сираков могат да бъдат изгладени

Ивков: Ще видим дали различията ми със Сираков могат да бъдат изгладени

© LAP.BGИзпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков заяви, че все още има сериозни различия със собственика на клуба Наско Сираков. Директорът присъства на среща с феновете, организирана от Националния клуб на привържениците на "Левски" (НКП). На нея бяха и треньорът Станимир Стоилов, както и председателят на Управителния съвет Даниел Боримиров.


Ивков и Сираков влязоха в спор относно това дали е имало оферти за футболисти на "Левски". Впоследствие Сираков каза, че иска да работи с хора, с които гледат в една посока. През тази седмица собственикът на клуба се среща с фенове, за да разясни кампанията с акциите. След една от срещите Сираков каза, че който не е съгласен с него, ще си тръгне.


"Интерпретирам като червен картон думите на Сираков, че който не може да работи с него, си тръгва. Продължавам да имам сериозни различия със Сираков за много съществени неща. Не казвам, че не мога да работя с него. Предстои да видим дали могат да бъдат изгладени", каза Ивков.


Орел, рак и щука на "Герена": до какво ще доведе борбата за власт в "Левски"
Орел, рак и щука на "Герена": до какво ще доведе борбата за власт в "Левски"Относно срещата с феновете, той коментира: "Каквото ни питаха, на това отговорихме, както винаги сме правили - гледайки се очи в очи и чисто лице и без никакви притеснения. Сигурно е имало разногласия с феновете, но аз не усетих някой да е останал неудовлетворен от мой отговор."


След срещата Националният клуб на привържениците публикува позиция, в която отново заяви, че подкрепя Ивков и Станимир Стоилов. Феновете критикуваха и Сираков заради това, че не е присъствал.


"Пълната конструктивност на дискусията бе нарушена от липсата на мажоритарния акционер и собственика на компанията, управляваща "Левски". На база на чутото от Станимир Стоилов, Ивайло Ивков и Даниел Боримиров, присъстващите привърженици се обединихме около тезата, че корпоративният модел на управление, особено когато управляваща корпорация е външна за "Левски", е неприемлив. Най-малкото, защото отговорността е силно размита. Ние искаме "Левски" да се управлява от левскари, които работят на "Герена" и носят отговорността лично! Поради тази причина, заявяваме категоричната си подкрепа за пътя, поет от Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Евентуална смяна на когото и да е от двамата силно ще ни разтревожи", написаха от НКП.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK