Кими Райконен катастрофира на рали "България"

Кими Райконен<br />

© Reuters

Кими РайконенКими Райконен падна в дере по време на второто минаване на етапа "Белмекен" от рали "България". Финландският пилот на Citroen Junior катастрофира тежко със своя Citroen C4 WRC 19,5 км след старта на отсечката. Двамата с навигатора му Кай Линдстрьом са невредими.


Преди него екипажът на Citroen Junior заемаше четвърта позиция във временното класиране на 0.4 сек. пред Мико Хирвонен с Ford Focus RS WRC, а на първите два сплита от злополучната отсечка финландецът даваше най-добри времена.


Заради катастрофата четвъртият етап от надпреварата бе прекратен и пилотите след Райконен го завършиха в несъстезателно темпо. Всички състезатели след Пер Гунар Андерсон (Stobart Ford) ще получат времената си от първото минаване на "Белмекен".


По-рано днес шесткратният световен шампион Себастиен Льоб спечели етапите "Батак 1" и "Белмекен 1", като повтори отличното си каране и в следобедните минавания по отсечките. Така французинът завърши начело първия ден с максималните четири етапни победи и аванс от 28.1 сек. спрямо своя съотборник в Citroen Дани Сордо.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (10)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 622 Любопитно

  Тоя има ли завършено състезание, откакто е в рали шампионата?

 2. 2 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 768 Весело

  Звездите ми го говорят:

  Райконен шпорел през Белмекен, когато зад него се залепила ръждива Лада-петица с неустановен цвят...
  Натискал ли, натискал газта коравият ошашавен скандинавец, но напразно - оня му се бил лепнал като гербова марка...
  Примирен, Кими отбил встрани, обаче колата му се хлъзнала върху някъв отпадък и - в канавката...
  Оня тип с Ладата пък - небръснат, по потник и с джапанки - спрял от дясната му страна, отворил прозореца и попитал:
  - Как мислиш, момче? Ще стигнем ли навреме в село, преди да е затворила кръчмата?...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 3. 3 Профил на Tsvetan Tsvetanov
  Tsvetan Tsvetanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "Stardust":

  Има, дори има едно пето място в Турция. Печелил е точки в половината състезания, в които е участвал през този сезон (вкл. Рали България).

 4. 4 Профил на VaKY
  VaKY
  Рейтинг: 867 Весело

  .... е все пак са добре, колата не е открадната преди състезанието, не са го дърмонили в някоя кръчма, защото се прави на "отворен", не е купил бензин с 30% вода в него, чистачките като гледам и те не са откраднати....

  Pro bono publicum with a bit more gusto
 5. 5 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#4] от "VaKY":

  )

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 6. 6 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Във връзка с провеждането на Международно автомобилно рали “България-2010” за времето от 07 юли до 11 юли ОДМВР-Пазарджик информира водачите на ППС, зрителите и гражданите на областта че спира движението на всички пътни превозни средства и пешеходци по трасето за времето на състезанието както следва:

  1.Първи и трети скоросттни етапа – на 09.07.2010г. ще бъде затворен за движение пътя от местност „Добра вода” до летовище „Свети Константин” и панорамен път около язовир „Батак”.
  Време на затваряне: от 07.35ч. до 16.00ч.
  Обходни маршрути за курорта „Свети Константин” няма.

  1.Втори и четвърти скоростни етапи – на 09.07.2010г. ще бъде затворено трасето от язовир „Белмекен” до с.Сестримо, общ.Белово.
  Време за затваряне на трасето: 09.08ч. до 18.00ч.
  Обходен маршрут за язовир „Белмекен” няма.

  1.Пети и осми скоростни етапи – на 10.07.2010г. ще бъдат затворени за движение пътя от село Сестримо до на язовир “Белмекен”.
  Време за затваряне на трасето: от 05.13ч. до 15.00ч.
  Обходен маршрут няма.

  1.Шести и девети скоростни етапи – на 10.07.2010г. ще бъде затворен за движение общински път от гр.Пещера до местността „Мечето” и пътя от местността „Мечето” до местността „Добра вода”
  Време на затваряне на трасето: от 07.06ч. до 17.00ч.

  1.Седми и десети скоростни етапи– на 10.07.2010г. ще бъде затворен пътя от с.Лесичово до с.Мухово /трасето на състезанието продължава в Област-София/ и пътя от с.Церово до границата с Област-София.
  Време на затваряне на трасето: от 08.24ч. до 18.00ч.
  Обходен маршрут: Пътуващите от и за село Лесичово могат да преминават по АМ”Тракия” през пътен възел „Калугерово”. Обходен маршрут за с.Мухово няма.

  1.Единадесети и тринадесети скоростни етапи -11.07.2010г. ще бъдат затворени за движение същите трасета, както при седми и десети скоростни етапи.
  Време на затваряне на трасето от 06.16ч. до 15.00ч.

  1.Дванадесети и четиринадесети скоростни етапи – на 11.07.2010г. ще бъде затворен за движение общински път от с. Славовица, през селата Горно Вършило, Долно Вършило до разклона за „Траянови врата”
  Време на затваряне на трасето: 6.58ч. до 14.30ч.

  Посоката на движение ще бъде от месността „Добра вода” към язовир Батак. Най- удобни и безопасни места за зрителите има в района на язовир Батак, местността „Мечето” и летовище „Св.Константин”. Зрителите могат да паркират автомобилите си в местността „Добра вода” и на пътя от гр.Пещера преди трасето на състезанието.

  -2 и 4 скоростни етапа - 09.07.2010г
  Посоката на движение ще бъде от хижа ”Христо Смирненски” (хижата се намира преди язовир Белмекен и е начало на трасето), към село Сестримо. Най- удобни и безопасни места за зрителите има в района на язовир Белмекен. Зрителите могат да паркират автомобилите си преди хижа ”Христо Смирненски”. Забранява се престоя и паркирането на стената и контра-стената на язовира.

  -5 и 8 скоростни етапа- 10.07.2010г
  Посоката на движение ще бъде от село Сестримо към язовир Белмекен. При този етап панорамният път на язовира не е част от трасето на състезанието. Ралито се провежда изцяло в дефилето от с.Сестримо до стената на язовира, поради което зрителите са доста ограничени, относно избора си за места за наблюдение на състезанието. Най- удобни и безопасни места за зрителите има на старта в с.Сестримо и на финала при язовирната стена. Зрителите могат да паркират автомобилите си преди с.Сестримо и на панорамният път на язовир Белмекен.

  -6 и 9 скоростни етапа - 10.07.2010г
  Посоката на движение ще бъде от гр.Пещера към местността „Добра вода”. Най- удобни и безопасни места за зрителите има в местността „Добра вода”, където са обособени паркинги и релефа позволява паркиране. Друго място където зрителите могат да наблюдават състезанието безопасно е разклона „Мечето”.

  -7 и 10 скоростни етапа - 10.07.2010г
  Посоката на движение ще бъде от с.Церово към с.Мухово. Най- удобни и безопасни места за зрителите има на разклона Церово-Мухово. Зрителите могат да паркират автомобилите си на пътя от с.Лесичово към с.Мухово –преди трасето на състезанието и в центъра на с.Церово

  -11 и 13 скоростни етапа - 11.07.2010г
  Посоката на движение ще бъде от с.Мухово към с.Церово. Най- удобни и безопасни места за зрителите има на разклона Церово-Мухово. Зрителите могат да паркират автомобилите си на пътя от с.Лесичово към с.Мухово –преди трасето на състезанието и в центъра на с.Церово

  -12 и 14 скоростни етапа - 11.07.2010г
  Посоката на движение ще бъде от село Славовица към автомагистралата.Зрителит могат да паркират своите автомобили по уличната мрежа на с.Славовица. В село Славовица ще има служители, които ще информират зрителите за състезанието. Удобни и безопасни места за зрителите има след село Славовица.
  Забранява се престоя и паркирането на автомобили, както и присъствието на зрители по автомагистрала „Тракия”

  The biggest risk in life is not taking one.
 7. 7 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4533 Разстроено

  Слава Богу, че Кими и навигатора му са добре! Пътя по този етап за Белмекен е много опасен, защото има множество дерета и клисури покрай него!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 8. 8 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Хехехе,
  тва момче Райконен трябва да остане и да покара из пътищата на България, да свикне.
  После може и да стане шампион.
  Тук при нас колко неизвестни състезатели-шампиони има ехеее

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 9. 9 Профил на hurricane
  hurricane
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако Райконен иска да се представи добре на български терен първо трябва да чиракува при някой шофьор на маршрутка, трябва да знае поне 10 основни псувни, и разни знаци от пет пръста с преобладващ среден.

  В момента България е Европа само на теория!

 10. 10 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Достоверни източници потвърдиха, че след влизането в бокса на Автомотор(официалния сервиз за БГ), ситроена му трудно държал пътя от направените му настройки на топ майсторите!
  Тия от Автомотор от чисто нова кола, правят кола готова за рециклиране, само с едно влизане в сервиза им, е как да не псува човек тази шуробаджанашка фирма от бивши оръжейни собственици!
  Комбинацията от БГ сервиз и БГ пътища е много опасно занимание, особено ако не си БГ шофьор и не очакваш невъзможното!
  Следващия път да си сложи памперс и да си наеме жива охрана за колата, да не оставя сувенири по сервизите...

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK