Фамилията Глейзър промени бизнес плана за "Юнайтед"

Клубът е спечелил миналата година 67 млн. евро

Семейство Глейзър, което притежава "Манчестър юнайтед", ревизира своите бизнес планове относно английския футболен клуб, съобщи изпълнителният директор на "червените дяволи" Дейвид Гил. Мениджърът поясни, че това решение е съобразено изцяло с настоящата ситуация и нуждите на тима в бъдеще, но отказа да коментира конкретни решения.


"Бордът на директорите имаше някои опасения преди цялостното изкупуване на клуба, подчерта Гил в интервю за Би Би Си.  Сега, след като много повече неща са ясни около "Манчестър юнайтед", се налагат и някои промени. Представеният бизнес план ясно подкрепя инвестициите в продукта - в случая отбора. Бордът на директорите споделя виждането, че клубът, който е тяхна собственост, трябва да бъде най-добрият на терена и извън него. "Манчестър юнайтед" има прекрасно бъдеще."


Семейството на американския милиардер Малкълм Глейзър похарчи 800 млн. паунда, или 1.153 млрд. евро, за поглъщането на клуба от Манчестър през юли 2005 г. Сделката провокира недоволството на привържениците на "Манчестър юнайтед", които открито обявиха война на новите собственици, предложили серия от промени в клуба. Част от измененията бяха свързани с повишение на цените на билетите за домакинските срещи на отбора и таван на заплатите за играчите.
В понеделник ръководството на клуба обяви, че увеличава цената на билетите с 12.3% от следващия сезон. По този показател "Манчестър юнайтед" остава на седма позиция в английското футболно първенство. На Острова най-скъпи са билетите за домакинските срещи на шампиона "Челси".


"Манчестър юнайтед" винаги е имал чувствителна политика по отношение на цените на билетите, обясни Гил. Ще продължим да се съобразяваме с финансовата политика на клуба. Имаме основания да искаме по-високи цени цени, тъй като разполагаме с отлични съоръжения и фантастичен тим."


Наскоро ръководството на "Манчестър юнайтед" съобщи, че клубът е регистрирал печалба от 67 млн. евро за миналата година. Въпреки това тези финансови резултати не се считат за задоволителни, тъй като са по-ниски с 18 млн. евро в сравнение с 2004 г. Изпълнителният директор Дейвид Гил обясни, че тази разлика в печалбата се дължи най-вече на спада в приходите от телевизионните права. “Като цяло може да се каже, че миналата година беше много добра от финансова гледна точка за клуба. Собственикът на "Манчестър юнайтед" Малкълм Глейзър е доволен от резултатите. Прогнозата за 2006 г. е много добра, но не мога да предскажа, че печалбите ще надвишават 73 милиона евро. Но ако гледаме напред, увеличаването на капацитета на стадиона с 8000 места от началото на следващия сезон ни кара да сме оптимисти за края на 2007 г.”, коментира Дейвид Гил пред английската преса. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK