Германският футболен съюз очаква 3 млн. евро чиста печалба

След края на европейското първенство по футбол в Австрия и Швейцария настъпи време за равносметки. Ръководството на Германския футболен съюз (ГФС) например направи проучване за ползите си от шампионата. Изчисленията показаха, че централата ще изкара чиста печалба от около два или три милиона евро, съобщи президентът на ГФС Тео Цванцигер.


"Тепърва предстои да направим окончателния разчет и да видим каква е разликата между приходи и разходи. Очакванията ни са да получим между два и три милиона евро", обясни президентът на футболния съюз.


ГФС похарчи около 20 млн. евро, за да настани целия щаб на националния отбор в луксозен хотел в Аскона, разположен в италианската част на Швейцария. В сумата влизат и разходите за самолетни билети за полетите до градовете домакини, където бундестимът игра срещите си. Прибавени са и предварително определените премии за футболистите, които за достигането си до решителната среща ще получат по 150 хил. евро.
Отделно ръководството на съюза плати над 800 хил. евро, за да организира подготовката на състава преди началото на първенството. Йоахим Льов и възпитаниците му тренираха в Палма де Майорка, където националният отбор също отседна в луксозен хотел. Заради високите разноски ГФС получи сериозна помощ и от спонсорите на бундестима, един от които е автомобилният концерн "Мерцедес".


Цванцигер поздрави състезателите на бундестима, както и треньора им Йоахим Льов за представянето им на Евро 2008. "Достигането до финала е голям успех. Можем да се гордеем с направеното. Погледнато мащабно, отборът ни игра убедително, въпреки че на моменти имаше определени проблеми", заяви президентът на ГФС.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK