"Дневник Лондон 2012": Правила на играта

"Дневник Лондон 2012": Правила на играта

© ReutersОсвен новини, истории, репортажи и снимки от мястото на събитието, специалният сайт на "Дневник" за олимпийските игри в Лондон ви предлага и възможност да се забавлявате - сами или в компанията на останалите читатели.


На "Дневник Лондон 2012" ви очакват четири игри, в които можете да проверите спортните си познания, да изказвате мнение или да покажете пристрастия към олимпийските шампиони, срещу което имате възможност да получите награди и слава.


Преди да започнете прочетете всичко, което трябва да знаете за:
Игрите


Правилата

Общите условия на "Икономедиа" АД


За игрите

"Дневник Лондон 2012": Правила на играта

© Reuters


"Прогнозирай Лондон 2012 с Дневник" е играта, в която получавате възможност да познаете колкото е възможно повече факти, свързани със състезанията на олимпиадата - кой ще спечели титлата в съответна дисциплина, дали ще падне някой световен рекорд, какъв ще бъде резултатът в баскетболен мач... И накрая да спечелите награда, защото разбирате от спорт.


Всеки ден "Дневник" ще задава пет въпроса, всеки от които ще има два или три възможни отговора - трябва просто да изберете този, който смятате, че ще се окаже верен. За всеки правилен отговор - получавате 5 точки.


Читателят на "Дневник", който след церемонията по закриване на олимпиадата, има най-много точки от верни прогнози печели награда, осигурена от официалния вносител на Volkswagen "Порше БГ" - дълъг уикенд (три дни) в Банско, през който ще може да използва автомобил Volkswagen.


Познанията ви ще предизвиква и друга игра - "Фотозагадка". Всеки ден ще публикуваме по един
въпрос в снимка - на нея ще има елемент от Лондон, олимпийския парк, олимпийското село или каквото интересно заснеме с телефон спортният ни редактор в английската столица Георги Филипов. Възможните отговори ще бъдат три, а вие трябва да познаете откъде е този елемент. Участниците ще трупат точки (верен отговор носи 5 точки), които накрая ще донесат на победителя награда, осигурена от Nokia - спортен комплект.


В познатия вече формат на играта "Да-Не" може да се съгласете или не с твърдение, резултат, изказване. Всяко участие ви носи по 3 точки.


В играта "Спортист на деня" може да посочвате кой според вас е бил най-добрият олимпиец за изминалия ден от селекцията, която ще прави екипа на сайта. Ако посоченият от вас спортист оглави класацията, получавате - 5 точки. "Спортист на деня" започва на започва на 30 юли, когато ще са ясни  медалисти от първите дни.


За да участвате за наградите в "Прогнозирай" и "Фотозагадка", не е необходимо да отговаряте на всички въпроси. Всяка вярна прогноза обаче ви носи точки, които могат да ви изведат до първото място в крайното класиране, с което печелите наградата. Преди да започнете вашето лично олимпийско състезание, прочетете правилата и задължително - Общите условия за участие.


"Дневник Лондон 2012": Правила на играта

© ReutersПравила на игрите


Участието в играта е безплатно и не е обвързано със залог.


За да се включите в игрите, трябва да сте регистриран потребител. Ако искате да се състезавате в "Прогнозирай" е необходимо да предоставите и трите си имена по лична карта и телефон за връзка. Не се притеснявайте, тези данни няма да станат част от профила ви в id.capital.bg, ще бъдат използвани само във връзка с участието ви в играта. Също така трябва да се съгласите с Общите условия за участие.


Нямате право да използвате повече от един потребителски профил за даване на прогнози. Организаторите си запазват правото да дисквалифицират всеки участник, за който има съмнение, че злоупотребява с това правило.


Игрите, в които се печелят награди са две, а всички четири носят точки за общото класиране. Награда ще има и за читателят на "Дневник", който стане първи в общото класиране на "Стена на славата" от четирите игри:


"Прогнозирай"Преди началото на всеки състезателен ден ще ви питаме какво ще се случи в него в най-малко пет въпроса. Гласуването започва от момента на публикуване на въпроса и продължава до началото на състезанието, за което се отнася. Вярна прогноза ви носи 5 точки, а невярна ви оставя с 0 точки.


Победителят ще бъде обявен, след като олимпийските игри бъдат официално закрити. Името му ще бъде публикувано в "Дневник" и представител на "Икономедиа" ще се свърже с него. Наградата се получава след сравнение на посочените в профила данни с данните от личната карта на лицето. При наличие на несъответствие наградата получава следващият участник с най-близък резултат.


"Фотозагадка": Всеки ден ще публикуваме кадър с елемент, който е част от по-голяма снимка с обект от Лондон. Вие ще трябва да познаете от три възможни отговора откъде точно е този елемент. Правилният отговор е само един. Всеки правилен отговор ще носи 5 точки, а неправилният - 0 точки.


Гласуването започва след публикуването на съответния въпрос и приключва след 24 часа (с изключение на първата загадка от 27 юли, за която времето за отговори е по-кратко). От 28 юли фотозагадките ще бъдат публикувани всеки ден в 9 часа, тогава ще става ясен и отговорът на предната.


Победителят ще бъде обявен, след като олимпийските игри бъдат официално закрити. Името му ще бъде публикувано в "Дневник" и представител на "Икономедиа" ще се свърже с него, за да получи наградата.


"Да-Не": Всеки ден редакцията избира важни теми от олимпийските игри и ви дава възможност да изразите съгласие или несъгласие, като гласувате. Освен да натиснете бутона, можете да влезете и да коментирате темите.


Участието в гласуването ви носи по 3 точки. Можете да гласувате по веднъж за всяка тема, но по колкото искате теми общо. Точки за играта "Да-Не" ще се отчитат от първия въпрос, който бъде публикуван на 27 юли - това е "Ще спечели ли България Олимпийски медал?" (отговорите на въпроса "Олимпийският огън ще бъде ли запален от най-успешния британски спортист сър Стийв Редгрейв?" не носят точки в играта).


В "Да-Не" можете да гласувате и без да сте влезли в сайта с профила си от id.capital.bg, но в такъв случай гласуването няма да ви донесе точки.


"Спортист на деня": Доставете си удоволствието да посочите спортиста, който ви е впечатлил най-много през изминалия ден. При толкова много звезди, олимпийски шампиони и герои, изборът няма да е толкова лесен. Всеки ден ще публикуваме по петима спортисти, но ще може да гласувате само за един от тях.


Ако посоченият от вас спортист оглави финалната класация за деня, печелите - 5 точки. Ако не - 0 точки.


Тази игра започва на започва на 30 юли, когато ще са ясни  медалисти от първите дни.


Класирането си във всяка игра и общо от всички игри, в които участвате, ще може да следите на "Стена на славата" - в долната част на олимпийския сайт на "Дневник".


"Дневник Лондон 2012": Правила на играта

© ReutersОбщи условия за участие в  игрите за Лондон 2012


В игрите "Прогнозирай" и "Фотозагадка" в Dnevnik.bg могат да се включат всички регистрирани потребители на "Икономедиа" на възраст над 16 години.


За да се включат в играта "Прогнозирай", потребителите трябва да дадат отговор поне на един от зададените в нея въпроси. За всяка вярна прогноза участникът получава по 5 точки, а за невярна - 0 точки.


Един потребител има право да дава неограничен брой прогнози в "Прогнозирай", но само преди началото на състезанието, към което се отнася.


За да се включат в играта "Фотозагадка", потребителите трябва да дадат верен отговор поне на един въпрос от селекцията със снимки за олимпийските игри в Лондон. За всеки познат елемент участникът получава по 5 точки, а за невярна - 0 точки.


Играчите могат да участват и в игрите "Да-Не" и "Спортист на мача", които им носят допълнителни точки - съответно по 3 и по 5 точки (ако избраният от тях спортист оглави крайната класация), но те не се взимат предвид в класирането за "Прогнозирай" и "Фотозагадка". 


Читателят, който оглави класирането в "Да-Не" печели и специален медал в id.capital.bg "Коментатор Лондон 2012", а първият в играта "Спортист на мача" получава медалът "Треньор Лондон 2012".


Потребителят, който на финала събере най-много точки от всички игри, в които е участвал печели награда (официални сувенири на Лондон 2012, предоставени от посолството на Великобритания в България) и медал "Олимпийски шампион Дневник Лондон 2012".


"Икономедиа" АД си запазва правото да дисквалифицира потребители, за които има съмнения, че използват повече от един потребителски профил за изпращане на прогнози.


За валиден за крайното класиране се смята последният въведен отговор, изпратен от потребителя.


За валидни се смятат резултати и статистика, публикувана в официалния сайт на олимпийските игри в Лондон 2012. За мачове в отборните спортове, при които е възможно да има продължения, се взима предвид редовното време.


Преди да дадат прогноза, потребителите трябва да въведат трите си имена по лична карта и телефон за връзка във формата за добавяне на лични данни.


С приемането на настоящите общи условия потребителите се съгласяват с обработването на предоставените от тях лични данни във формата за добавяне на лични данни за целите на провеждане на играта и съгласно описаното в общите условия и в правилата на играта.


"Икономедиа" АД поема задължение в съответствие със Закона за защита на личните данни, да събира и обработва личните данни на участниците в играта единствено по повод и във връзка с провеждането на играта.


Победител е потребителят, който след края на олимпиадата е събрал сумарно най-много точки във всяка игра.


Победителят се обявява, след като бъдат закрити официално олимпийските игри.


Наградата в играта "Прогнозирай" е дълъг уикенд в Банско, през който читателят ще може да използва автомобил Volkswagen, предоставен от официалния вносител на марката "Порше БГ".


Наградата за "Фотозагадка" е спортен комплект от Nokia.


Наградата за победителя в общото класиране от четирите игри е официални сувенири на Лондон 2012, предоставени от посолството на Великобритания в България.


В случай на еднакъв резултат на няколко потребители победителят ще бъде определен чрез жребий.


В играта "Прогнозирай" и "Фотозагадка" нямат право да участват служители на "Икономедиа" АД и техните семейства.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (18)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1141 Весело

  Всичко е прекрасно ... освен наградите

  "Наградата за победителя в общото класиране от четирите игри е официални сувенири на Лондон 2012, предоставени от посолството на Великобритания в България.
  "

 2. 2 Профил на danko94
  danko94
  Рейтинг: 106 Неутрално

  България-Великобритания 3:0 гейма , пък аз съм отговорил на въпроса с ДА , а не е зачетен за верен ???

 3. 3 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  До коментар [#2] от "danko94":

  На мен също! А друг въпрос е зачетен от същия ден!

  ЩЕ трябва май да изчакаме понеделника!

 4. 4 Профил на stelincetooo
  stelincetooo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  И аз имам същите проблеми... вчера въпросът за Григор Димитров ми беше отбелязан като грешен още преди да е започнал мача, а някои верни са отбеляза като грешни... какво стана с играта "Спортист на деня"??? Можем ли някъде да си видим точките, които имаме до този момент и да видим някакво класиране?

 5. 5 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1141 Гневно

  МНОГО Е НЕПРИЯТНО КОГАТО ПРИ 4 АНКЕТИ ПО 3 ТОЧКИ ИМА 5 ЧОВЕКА С ПО 15 ТОЧКИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. 6 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1141 Гневно

  МНОГО Е НЕПРИЯТНО КОГАТО ПРИ 4 АНКЕТИ В "ДА-НЕ" ВСЯКА ПО 3 ТОЧКИ ИМА 5 ЧОВЕКА С ПО 15 ТОЧКИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  и защо това продължава повече от 36 часа !!!!!!!!!!!!

 7. 7 Профил на stelincetooo
  stelincetooo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  И на вас ли играта "Спортист на деня" още не е активирана. Питам, защото при мен е още само със сиви букви и не може да се кликне върху нея, за да се играе, а някои хора вече имат по 5 или 10 точки.

 8. 8 Профил на barnari
  barnari
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Аржентина ще победи Франция в мъжкия баскетболен турнир?
  Отговорил съм на въпроса с НЕ , а не е зачетен за верен ?

 9. 9 Профил на stelincetooo
  stelincetooo
  Рейтинг: 381 Гневно

  На въпроса "Тервел Пулев ще победи китаеца Сюенсюен Уан в боксовия турнир?" съм отговорила Да, а е зачетен за грешен. И въпроса "Поне двама европейци ще влязат в тройката на индивидуалния многобой при мъжете в спортната гимнастика? ", а те са японец, германец и американец, тоест отговора е НЕ както аз съм отговорила, а пак ми е зачетен за грешен... И на въпроса "Футболистите на Бразилия ще победят Нова Зеландия с повече от 2 гола разлика?" аз казах ДА и те са били 3:0 тоест пак е верен, а на мен ми е отбелязан за грешен. Въпросът "Великобритания няма да загуби от Уругвай в мъжкия футболен турнир?" ми е отбелязан за грешен, а мачът не е свършил... "Японец няма да е олимпийски шампион в плуването на 200 в бруст?" там съм отговорила с ДА и то е така той завърши трети, а пак ми е отбелязан, че е грешен... "САЩ ще останат без медал във финала на 100 м свободен стил за мъже?" съм отговорила с НЕ, а те имат златен медал т.е аз съм отговорила правилно, а пак е грешно сте го отбелязали... Това всичкото е от последните въпроси... надявам се утре като вляза това да е поправено... Искам да видя и предишните страници, но те са само 3 и аз виждам до 21 - 30 от 39 резултата ... няма 4та страница, а искам да ги прегледам всичките, за да видя да не би пак да сте ми объркали отговорите... Писах Ви във Facebook на лично съобщение и тук на посочения имейл, но никой не ми отговори, за това не ми оставихте друг избор...

 10. 10 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1141 Весело

  До коментар [#9] от "stelincetooo":

  Според мен си се объркала ЯКО!

  По това време когато си писала поста, още не бяха дадени резултатите!

  Я виж сега дали имаш КУПИ пред тези отговори и се извини

 11. 11 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1141 Разстроено

  ------- Баскетболистите на САЩ ще победят Нигерия с най-малко 40 точки разлика?

  - МОЛЯ проверете този въпрос !

  United States Winner
  Final Result
  156 - 73
  Nigeria

 12. 12 Профил на danko94
  danko94
  Рейтинг: 106 Неутрално

  много грешки имат поне 2/3 въпроса трябва да се оправят ....

 13. 13 Профил на barnari
  barnari
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Аржентина няма да вземе гейм на Полша на волейбол?
  отговор НЕ.
  Баскетболистите на САЩ ще победят Нигерия с най-малко 40 точки разлика?
  отговор ДА.
  Аржентина ще победи Франция в мъжкия баскетболен турнир?
  отговор ДА.

  МОЛЯ проверете

 14. 14 Профил на danko94
  danko94
  Рейтинг: 106 Неутрално

  Футболистките на Япония ще победят Бразилия ! моля проверете !!! Япония-Бразилия 2:0 !!!

 15. 15 Профил на iliyan_smilkov
  iliyan_smilkov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Имам забележка относно отразяването и зачитането на верните отговори в играта прогнозирай.
  Конкретно за моя профил за дата 3 август/петък/ за въпросите.
  -Не са отразени като правилни отговорите на следните въпроси в Прогнозирай?
  1.Майкъл Фелпс ще спечели титлата на 100 м.бътерфлай?
  отговор - да
  2.Няма да има плувец извън Бразилия и САЩ в тройката на 50 м.св.стил?
  отговор - не /има такъв побетителят- Манаду /Франция/.
  3.Анди Мъри ще вземе най-много 10 гейма на Н.Джокович?
  отговор - не /взе повече-14/.

 16. 16 Профил на iliyan_smilkov
  iliyan_smilkov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  В играта,, Прогнозирай,, от 5 август не е отчетен един верен отговор, а именно на въпроса.
  -Бразилия ще победи Великобритания в женския баскетболен турнир?
  Отговор - да /78-66 бе резултата/

 17. 17 Профил на Един Варненец
  Един Варненец
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Волейболистките на САЩ ще победят Корея?
  Отговор Да / резултат 3:0 /
  Защо не е маркиран като познат?

 18. 18 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 861 Неутрално

  На 12 август не са ми отчетени прогнозите с изключение на 1.
  Не ,че е чак толкова важно ,но така ми се получиха 3 пропуснати дни защото и и първите 2 дни не можех да правя прогнози.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK