Найден Найденов: Оценката за представянето в Лондон е 6+

Според Найденов пред този състав на България предстои много светло бъдеще

Според Найденов пред този състав на България предстои много светло бъдещеСелекционерът на националния отбор по волейбол Найден Найденов оцени като отлично представянето в Лондон. Той заяви, че навскяъде се коментира какъв волейбол играе България, защото никой не е очаквал подобно нещо. Според Найденов пред този състав предстои много светло бъдеще.


Коментарът ви след тази загуба?


- Мачът започна тежко за нас, но след първия гейм успяхме да се съвземем и наистина да заиграем като отбор. Спечелихме втория гейм, нещата тръгнаха добре и в третия. Може би там - при 13:10, беше разковничето, когато имахме 2-3 контраатаки, пропуснахме ги и италианците се съвзеха. Направиха тази серия от асове и там може би нещата се обърнаха.
Само силният им сервис ли беше причината?


- За мен да. 11 аса да ти направят, колкото и да си добър отбор, трудно е. А и другият елемент, в който бяхме по-назад, беше контраатаката. Там не реализирахме много топки, макар че много извадихме в защита. Естествено играеш срещу Италия - като не си реализираш контрите, губиш.


Имаше ли начин да спрете Савани?


- Направихме каквото е възможно, за да го спрем. Повече от това няма как.


Оценката ви за представянето на отбора в турнира?


- Оценката е 6+ за отбора. Това е невероятно представяне, мога само да се радвам, че момчетата направиха такъв страхотен турнир. Виждате, че целият волеийболен свят е изненадан и навсякъде коментират българския тим какъв волейбол играе. Момчетата прославиха България.


Какво е бъдещето на този отбор?


- Поне ако съдя от стореното тук, бъдещето е светло, много светло. Защото всички са млади момчета, някои от тях играха даже за първи път на голям форум. Това означава, че този отбор може да израства още, и то много.


Владо Николов обяви, че се оттегля, за да даде път на някой млад. Кой ще е този млад?


- Това е вече негово решение. Сега е много рано да говорим, отиваме в бъдещето. Нека мине малко време, естествено, че има варианти. Винаги има варианти.


Какво означава за вас това, че Георги Братоев е разпределител №1 тук?


- Наистина много. Специално на него много съм му помагал и винаги ми е бил един от любимците. В последните години много труд хвърли, стараеше се, нямаше своя шанс. Сега му се отвори възможност и той я използва максимално. Заслужава само поздравления. Пожелавам му още да израсне, защото той има наистина страхотни качества и е невероятен.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK