Любо Ганев: Вратата за Матей е отворена, стига да иска да помогне на отбора

Ганев заяви, че най-важната цел в Лондон е била изграждането на отбор

© Дневник

Ганев заяви, че най-важната цел в Лондон е била изграждането на отборВодачът на волейболната делегация Любомир Ганев даде отлична оценка за представянето на отбор в Лондон. Той изрази съжаление за пропусната възможност за медал, тъй като младите момчета, в които никой не е вярвал преди олимпиадата, са заслужавали отличие. Ганев заяви, че пред този отбор тепърва предстоят успехи, а място в него има и за Матей Казийски, стига той да пожелае да се върне.


За разлика от първия мач с Италия днес загубихме. Защо се получи така?


- Този път мачът ни не се получи. Рискуваха и ни натиснаха със сервис. Извадихме няколко топки, но не можахме да ги отиграем. Дори и след тези добри изяви в защита трябваше да рискуваме повече. Не може да спечелиш бронзов медал, без да рискуваш, защото все пак е последен мач. Съжалявам, че не можахме да спечелим, защото момчетата заслужаваха медал. Имахме сили, но не стана така, както искахме. Не използвахме възможността, когато водехме с 3-4 точки в третия гейм да дръпнем с 5-6 точки и мачът на практика да приключи. Оставихме се да ни вземат този трети гейм и в четвъртия вече беше трудно да продължаваме. Поздравления за Владо Николов, защото си направи достойно бенефиса в националния отбор.
Въпрос на опит ли беше разликата в този мач или на нещо друго?


- Тези момчета наистина бяха много амбицирани. Те видяха, че израснаха като отбор. Повярваха в себе си, и то заслужено, защото това, което показаха и като мислене, и като игра, мога само да им сваля шапка. Цяла България трябва да им свали шапка. В момента вече знаем, че сме отбор. Естествено, че възможността да играеш за медал и онзи ден, и днес ги притеснява. Аз оня ден на шега им казах: "Нищо не е станало, вие искате още с първата си олимпиада да станете златни медалисти. После как ще ви амбицираме да дойдете в националния отбор." Вчера всички си говорихме, че ще трябва да дадат максимума си от себе си, но понякога не се получава... Аз го отдавам на липсата на опит. Тези момчета не са играли така допреди един месец и независимо от всичко намериха верния си път. Успяха да си намерят лидера в отбора, повярваха си, че заедно могат да направят много неща. Това е пътят, по който трябва да вървим.


Това все пак е най-доброто класиране от 1980 г.


- За нас не беше толкова важно представянето. Беше важно да изградим отново отбора. Сега мога съвсем откровено да заявя, че допреди два месеца нямахме отбор. Ние имахме отделни състезатели, но не играехме като отбор. Сега вече отборът е изграден. Всеки знае, че трябва да идва в националния отбор, да участва в тренировките и да играе мачовете с желание. Не само заради тях самите и заради треньорите, а заради отговорността пред цяла България. Мисля, че тази важна цел я постигнахме. Каквото и да стане оттук нататък, който и треньор да дойде и да ги сложи на пейката и да им каже "от теб нищо не става", те вече знаят, че стават. Сигурен съм, че този млад състав има две-три олимпиади пред себе си. Сигурен съм, че в следващите мачове ще бъдат много по-уверени в себе си.


Казал си, че и двамата треньори остават. Това факт ли е?


- Това е лично мнение като един от членовете на управителния съвет. Поздравления за този тандем, защото работеше перфектно. Камило работи по 20 часа на ден. Той не идваше на тренировките между мачовете, за да подготви следващия мач. Трябва да се гледат поне 40-50 мача на противника, за да се изкарат 20-30 минути есенция. Ако някой ме пита, не с две, а с колкото може ръце ще гласувам.


Имаш ли желание да върнеш Матей Казийски и да седнете да говорите?


- Винаги съм искал и много пъти съм го търсил. Още преди финалите трябваше да се видим. Повтарям, че националният отбор е за този, който иска да играе в него. Тук не се плащат пари. Дори да има някакви премии, никой не играе за премиите, а за това на гърдите. Никой не гледа името отзад на фланелката. Тук трябва да са само тези, които са напълно мотивирани и играят с желание. И трябва да вярва, че отборът е силен. Защото лично Матей на първата известна среща с него и Андрей Жеков каза: "Ама не си мислете, че нашият отбор е толкова силен." Защо да не е силен? Ти не си ли един от най-добрите нападатели в света? Двамата ни блокировачи не са ли сред най-добрите в света? Цецо не е ли един от най-добрите нападатели в света? Пък дори и да е така, отборът да не е силен, младите не трябва да го знаят. Какъв ще бъде стимулът да го викнат в националния отбор и той да знае, че отива в слаб отбор? Тук всеки, който идва, трябва да е с желание да помогне на момчетата до себе си, да помогне на целия отбор.


Мислите, че останалите биха могли да приемат Казийски обратно?


- За да се стигне да бъде приет Матей, трябва първо той да поиска. Тук въпросът не е като кое е първо – яйцето или кокошката. Тук се знае кое е първо. Ако Матей има желание, той винаги е добре дошъл. Може да помогне много, стига да иска да го прави.


Какви резерви има в този отбор, защото например Владо Николов казва, че се отказва, за да даде път на някой млад?


- Този отбор има много резерви, защото изиграхме мачовете благодарение на желанието за игра, влагането от сърце и радостта от играта. Още липсва опит. Синхронът трябва да се автоматизира, а не всеки път да се гледаме към пейката. Липсва ни още това автоматизирано умение какво да се прави във всяка ситуация. Тези неща за съжаление се изграждат с мачове, не става с тренировка. Колкото повече мачове изиграят тези момчета, толкова този отбор ще става по-опитен и ще показва много по-големи резултати. Аз винаги съм вярвал и казвал, че ние разполагаме със силен отбор, колкото и да не ми вярваха. Нима имаше на тази олимпиада отбор, който да не можем да победим, ако играем добре?


Може би всеки, ако не ни изпълнява силен сервис.


- Поляците също изпълняваха много силен сервис, но посрещахме добре. Днес комбинацията с техния силен сервис и липсата на шанс при нас да си отиграем топките доведоха до загубата.


Кой ще е следващият капитан?


- Не знам, това ще бъде решено от отбора. Може би най-старият ще стане капитан, каквато е била традицията в българския волейбол.


Може ли да е някой не толкова стар, както беше с Андрей Жеков?


- Повтарям, че отборът трябва да реши, но аз видях израстването на много хора. Например на Жоро Братоев, който много се интересува от волейбол и буквално живее с волейбола. Той примерно все пита за това, че никога не сме имали такъв изявен разпределител като Бланже в Холандия или Гърбич в Сърбия. Ето сега е моментът той да стане. Цецо Соколов е момче, което в следващите 10-12 години ще носи този отбор на гърба си. Няма естествено сам да играе, но през него ще минава основният процент на атаки. Той има тези качества, играе на благодатен пост на диагонал на разпределителя и е такъв характер, че всички в отбора ще искат да му помогнат. Защото, за да бъдеш лидер, не означава само да си добър играч. Винаги сме имали много добри играчи, които не са били лидери. А той има тези качества.


На вас лично тази олимпиада донесе ли ви лично удовлетворение като водач на делегацията?


- Много се радвам, че бях един месец с тези момчета, че ме накараха да се почувствам 20 години по-млад. Надявам се да съм успял със съвети, с поведение и държание да им помогна да разберат какво трябва да правят. Защото пътят на волейболиста е само един – той трябва да се показва на игрището. Ето аз се занимавам от 15 години с бизнес и за мен още говорят като за волейболиста Любо Ганев. Затова им казвам: "Каквото и да правите, за вас ще си спомнят по това, което правите на игрището."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  Любо Ганев да не са хвали под път и над път ами да види грешките на отбора и да се работи за отстраняване ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 2. 2 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 662 Неутрално

  ех, Лупо, толкова е тъжно да ти чете човек интервютата...

 3. 3 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Г-н Ганев Ганьо Балкански - когато ти излезеш от тази врата Матей може и да влезе в отбора - Ганев е страшно цинично същество - той лично се изгаври с Матей като му каза че се ловял на бас че Матей щял да играе в Лондон - т е Казийски е някакъв измекяр а босът е Ганьо Балкански Докато дебелият и Лазаров не напуснат кораба няма да има никакво връщане !

 4. 4 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 662 Неутрално

  а в това време Бразилците мачкат ли мачкат...

 5. 5 Профил на nomer37
  nomer37
  Рейтинг: 497 Гневно

  Те и вратите на Л.Ганев и инж. Д. Лазаров отдавна са отворени, но не искат да помогнат на волейбола, като цяло.

  "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път." Антон Кутев
 6. 6 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#3] от "richardnixon":

  +++++++++++++++++

  Направо не мога да повярвам, че ти си написал този коментар.

 7. 7 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1153 Разстроено

  """"Поздравления за Владо Николов, защото си направи достойно бенефиса в националния отбор.""""

  Затова и на Цецо не му вървеше играта, защото требеше на всяка цена да играе Владо който е далеч, далеч от игрите си преди 2-3 години!

  Може ли толкова решителен мач да наречеш "бенефис" на някой си !!!!!!!!! Достоен бенефис и достойна загуба - така ли бай ганев!

 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  [quote#4:"zidane"]а в това време Бразилците мачкат ли мачкат...[/quote]
  Като ги гледам тия руснаци, чудя се как успяха да ни бият.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Каквото и да правите, за вас ще си спомнят по това, което правите на игрището".
  Но за теб едва ли ще е така след като през последните години участва в прогонването на двама треньори доказани специалисти.

  mak1951
 10. 10 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  [quote#5:"nomer37"]Те и вратите на Л.Ганев и инж. Д. Лазаров отдавна са отворени[/quote]
  Най-много се изложиха, когато след като изгониха Пранди отидоха да му се молят отново. Така му дадоха възможност да им се изплюе в лицето, с което разбиха имиджа на отбора.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 11. 11 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ганьо,щом вратата е отворена...защо не излезеш през нея и не си гледаш бизнеса с метана и оставиш волейбола на мира...

  bigman
 12. 12 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  [quote#3:"richardnixon"]Г-н Ганев Ганьо Балкански - когато ти излезеш от тази врата Матей може и да влезе в отбора - Ганев е страшно цинично същество - той лично се изгаври с Матей като му каза че се ловял на бас че Матей щял да играе в Лондон - т е Казийски е някакъв измекяр а босът е Ганьо Балкански Докато дебелият и Лазаров не напуснат кораба няма да има никакво връщане ![/quote]
  Заравям томаховката на спора с теб за волейбола..Голям плюс от мен за този пост..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 13. 13 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 662 Неутрално

  квото и да си пишем тук, тези два отбора играят друг спорт, баси диваците....

 14. 14 Профил на Марин
  Марин
  Рейтинг: 504 Неутрално

  С Казийски и Жеков националният отбор ще е по-силен. Без Ганев и Лазаров българският волейбол ще е по-добър.

  ... потим ... не за славата ... създава изкуство!
 15. 15 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  За Любо Ганев и Матей Казийски:

  "Не съдете, за да не бъдете съдени;
  защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.
  А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?
  Или, как ще кажеш брату си: чакай, да извадя сламката от окото ти; а пък на, в твоето око има греда!
  Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брата си. "

  Евангелие от Матея, 7:71-75

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 16. 16 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 500 Неутрално

  "Каквото и да правите, за вас ще си спомнят по това, което правите на игрището"
  Освен ако не станете тлъсти лекета мазнещи се на силните на деня и играещи мръсни политически игри прогонващи читавите хора от спорта. В този случай с това ще ви запомнят.

 17. 17 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Мислите, че останалите биха могли да приемат Казийски обратно?

  - За да се стигне да бъде приет Матей, трябва първо той да поиска. Тук въпросът не е като кое е първо – яйцето или кокошката. Тук се знае кое е първо. Ако Матей има желание, той винаги е добре дошъл. Може да помогне много, стига да иска да го прави.

  ===============


  Членът на УС на българската федерация по волейбол Любо Ганев заяви, че Радостин Стойчев по всяка вероятност ще бъде освободен от поста национален селекционер, след като България не спечели квота за Лондон 2012 от квалификацията в София.

  http://www.dnevnik.bg/sport/2012/05/13/1826252_voleibolnata_federaciiata_obmislia_uvolnenie_na/

  Казийски е затвърдил и решението си, че докато това ръководство на федерацията управлява, той няма да играе за България, без значение кой ще е треньорът. Изборът на Стоев просто бил поредният му аргумент за неразумното управление на българския волейбол.

  Бившият селекционер Радостин Стойчев също представи мотивите за напускането си. Той също се обърнал към членовете на УС. "Вие твърдите, че не получавате заплати за работата си и че го правите за волейбола, без да имате никакъв интерес. Тогава защо се притеснявате да подадете оставка? Очевидно имате интереси и те са много големи", казал Стойчев.

  http://www.dnevnik.bg/sport/2012/06/15/1847257_matei_kaziiski_kum_us_na_federaciiata_veche_prekalihte/

  Ето аз се занимавам от 15 години с бизнес и за мен още говорят като за волейболиста Любо Ганев.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 18. 18 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Ганьо Балкански на олимпийски игри .....

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 19. 19 Профил на kolcho_slepetza
  kolcho_slepetza
  Рейтинг: 442 Неутрално

  В същност тандема беше Стойчев и Плачи. Найденов стои настрани и вика Хайде. Аман от чалгари - и особено Любен Ганьов

 20. 20 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 662 Неутрално

  честно, не разбирам още как се стигна до тази ситуация. Данчо се покри и изкара Лупо на първа линия. От него е ясно какво може да излезе - или ас или мрежа! Ама толкова селско поведение от страна на федерацията и толкова голям бойкот почти напук от страна на Радо и Матей - честно, не съм очаквал. А обективно по-добри от нас са само бразилците, Максим Михайлов и Тетюхин.

 21. 21 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Любооо вратата и за теб и за Лазаров също е отворена ... разкарайте се МОМЕНТАЛНО !

 22. 22 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Разбирам сравнително малко от волейбол и футлоб (за разлика от други спортове), но като бивш елитен спортист и последващ запален фен знам, че разбирам определено над средното за бг феновете. Казвам го обяснение за следната ми оценка:

  Любо Ганев е случай, идентичен на Стоичков. Велик спортист, но като спортен анализатор, камо ли като стратег и тактик става за... Ама хайде да не употребявам думи за бан.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 23. 23 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2021 Неутрално

  Чалгаджийо, за тебе вратата на федерацията е широко отворена. Чакаме те да излезеш и да я затвориш след себе си. И това да ти е последно.

 24. 24 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 662 Весело

  До коментар [#22] от "Вени Г.":

  ако ми позволиш - Лупо, Ицата и Стефка Костадинова. Изключителни спортисти, слаби мениджъри. Мога да сложа и Бойко тук, но той даже не е бил спортист, а бияч!

 25. 25 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 225 Любопитно

  Е нейсе! Сетихме се ама след като каручката уйде у ряката!
  А после ще се сетиме и за Радо, че той е трниора!

  may the Power be with you
 26. 26 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Гневно

  И Волейбола ни плаче за разчистване от Любоганевците , които го третират като далаверка , за която са пожизнено абонирани . Докато не е стигнал до състоянието на днешния ни Футбол ...

 27. 27 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Като е отворена вратата, хайде двамата с данчо лазаров да се хванете за ръчичка и да излезете от БФВ.

  Before Sunrise (Richard Linklater)
 28. 28 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 889 Весело

  [quote#22:"Вени Г."]Любо Ганев е случай, идентичен на Стоичков. Велик спортист, но като спортен анализатор, камо ли като стратег и тактик става за... [/quote]

  По-левскарска приказка от тази няма )))) То за левскарите Стоичков и велик спортист не е, ама нали да не се излагаме пред чужденците, айде
  С Любо Ганев същото )) Е как да е велик, като 7 години е играл с червената фанелка?

 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  [quote#24:"zidane"]Лупо, Ицата и Стефка Костадинова. Изключителни спортисти, слаби мениджъри. [/quote]
  Назначаването на тези като менаджери е в следствие възприемането на една порочна практика от времето на бай Тошо, да се назначават (ще използвам тогавашната терминология) заслужили труженици (без значение в кой бранш), отличили се като ударници, на ръководни длъжности. Сякаш който е много добър с ръцете (краката) значи е много добър в главата. Тази логика пък е следствие стремежа на комунистическата партия (веднага след 9 септември 1944-та) да назначава нейни (но напълно неопитни) си кадри вместо опитните, но продукт на капитализма ръководители.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Жалко, че нашите момчета се пречупиха. Имаха пълния шанс да вземат медал, но ни създадоха удоволствие с играта си и това не е малко.

 31. 31 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 662 Неутрално

  До коментар [#28] от "Федор Венедиктович Езерский":

  а знаеш ли, че Алекно е Левскар? Да му е честита титлата!

 32. 32 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 889 Весело

  До коментар [#31] от "zidane":

  Мхммм, вярно в Левски Сиконко е бил, та левскар е. Баси... И да отидеш там, след като си бил в ЦСКА Москва, не е ли извратено?
  Честита да му е титлата

 33. 33 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 662 Весело

  До коментар [#32] от "Федор Венедиктович Езерский":

  ахаха извратено е в момента по канал 1 да дават борба, а по юроспорт - хандбал. при положение, че играят Уса и Спейн на баскет финал...

 34. 34 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  [quote#28:"Федор Венедиктович Езерский"]По-левскарска приказка от тази няма )))) То за левскарите Стоичков и велик спортист не е, [/quote]

  Случайно уцели, че съм заклет левскар по линия на баща и вуйчо. Но не уцели, че истинските левскари са обективни относно големите бг футболисти.

  Всеки истински левскар например ще ти каже колко велик футболист беше цесекарят Петър Жеков - неговото уникално чувство за пласиране, донесло му "Златната обувка, досега никой българин не го е показал.

  Сам трябва да се засрамиш от необоснованото си обвинение към левскарите в мое лице, ако си спомниш колко от "взедните от 1994" бяха червени. И си спомниш, че не си чул от левскари не само лоша дума за червените от златното ни поколение, но не си и чул за разделение в оценката на левскарите по отношение на това поколение по линия "Левски-ЦСКА"

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 35. 35 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Весело

  Що не вземеш да си затвориш най-накрая твойта врата, пардон уста?
  Браво на момчетата! Това им успешно класиране, не отменя в никакъв случай факта, че инджиниера лазаров е абсолютен мизерник )))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 36. 36 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#33] от "zidane":Хандбала си струваше да се гледа, особено когато коментатор не е Пепи Василев, нещастния асистент...... по хандбал )))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 37. 37 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Ето, на това му се вика (с или без извинение) "Хем посрано, хем голямо!" Нали заради такива като тебе и вашите долни номера напуснаха Пранди, Стойчев, Казийски, Жеков. А да си спомним ли и за номарата с Пламен Константинов?
  Не разбраха, че добрите спортисти не тават задължително добри треньори или мениджъри. За тая работа си трябва акъл, а у хора като Стоичков, Костадинова, Ганев и на домашно ниво Гонзо и подобни акълот е в огромен дефицит!
  Момчетата играха добре, но направиха много грешки, особено със слаб и неточен сервис и хаотично отиграване.
  Да са живи и здрави, дано на следващите игри да са по-уверени и по-успешни!

 38. 38 Профил на piterd
  piterd
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Това което направи Л. Ганев е пример за това какво трябва да прави един ръководител с един отбор. Пример, който дълги години се чудех, защо не виждам в родината си. Особенно в футбола. Винаги съм се чудел, защо една купчина звезди, все не се раздават, на терена и съм се очудвал, как нито един ръководител, не ги изгони, и докара на тяхно място младежи с желание за изява. И дори да съзнавах, че опита е важен, аз предпочитах да виждам желание за игра, борбенност, себераздаване, вместо претенции, скандали и взаимни обвинения.
  Сега, след края на олимпийския турнир по волейбол, аз видях това, което винаги съм чакал. Отбор. И въпреки скандалите, без значение, кой крив,кой прав, и без значение дали харесвам или не Л.Ганев, видях реализирана тази моя идея. Видях и нейния недостатък, и въпреки всичко осъзнах, че това е правилния път. Има ли отбор, той може всичко. Няма идеален треньор, няма идеален ръководител, няма идеални играчи. Всичко това е относително, развива се и се променя. Има обаче резултати, или липса на такива. За мен този отбор, записа неочакван резултат. Силно положителен, и в тази си формация (ядро на отбора), и с същия ръководител, има бъдеще. Щом аз съм го видял, се надявам и други отговорни волейболни хора, също да са го видели.
  И за да завърша, ще използвам една сентенция на моя пръв учител в Стратегията: "От цялата работа, умните станаха по умни, глупавите по глупави, а останалите въобще не се промениха".

 39. 39 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1094 Весело

  Мдаа да се занимаваш с метан си има своите неудобства.Където и да се навреш все мирише на ....

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 40. 40 Профил на valerivutev
  valerivutev
  Рейтинг: 388 Неутрално

  За Ганев и Лазаров мога да кажа само: говореща свиня и ходещ задник. Такива същества издигнали яденето и пиенето в култ няма какво да се коментират.

 41. 41 Профил на Методи Ганев
  Методи Ганев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#38] от "piterd":

  Болен мозък си да знаеш.Има един друг подобен лумпен тук .Казва се Кебабчиев.Визитката му е като на Бойко- формат А4.Той също пише оди във възхвала най-вече на власт имащите и против правосъдната система.лика прилика сте си.

  Поговорката :Който не работи, не трябва да яде не е вярна.
 42. 42 Профил на piterd
  piterd
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#41] от "Методи Ганев":
  Ако имаш да кажеш нещо, не се крий зад клишета.
  Използвай аналитично мислене, вместо сравнително такова.
  Ако ти липсват аргументи, защо въобще пишеш.

 43. 43 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  "Любо Ганев: Вратата за Матей е отворена, стига да иска да помогне на отбора"

  прасето вратът му е дебел, защото сам си върши далаверите.

  Бай Ганев, за вас може да се каже същото:
  "за Бай Ганев и инж. Лазаров вратата е отворена, стига да искат да помогнат на отбора могат веднага да изляза от федерацията..."

  РЕФОРМИ !
 44. 44 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 901 Весело

  Любо е пропуснал само едно нещо в интервюто си - да упомене с благодарност слънцето Бойко Борисов. Така някак си изглежда непълно....

 45. 45 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 560 Неутрално

  [quote#25:"Roger"]Е нейсе! Сетихме се ама след като каручката уйде у ряката! [/quote]


  Каква "каручка", каква "река" халюцинирате - та отборът ни се представи блестящо на олимпиадата......

  Не съм магаре;-)
 46. 46 Профил на zagadka
  zagadka
  Рейтинг: 394 Неутрално

  До коментар [#38] от "piterd":
  А ти защо смяташ, че Любо Ганев е сътворил отбора?? И че точно той му е посадил дух, борбеност... и пр. ? Защото той самият определя, че е така и непрекъснатото му "НИЕ, НИЕ, НИЕ..." ли? Ами ако не се беше получило толкова добре ВЪПРЕКИ, а не ЗАРАДИ тях, със сигурност щеше да е на "ТЕ, ТЕ, ТЕ..."
  Според мене просто на него и компанията се попречи от много широката общественост да правят поразии - още по-големи (не че които направиха бяха малки!). Че против този ръководител на федерацията има бунтове още от времето на Ивайло Гаврилов, правилно забелязаха по-горе и за гафа и на практика прокуждане на Пламен Константинов от националния отбор, неоправданото и необяснимо изгонване на интелигентни и кадърни треньори като Силвано Пранди (даже и не разбраха, че той им го върна с гавра май) и Радостин Стойчев, за състезателите няма да споменавам и аз ...
  А за колко ли изумителни техни "благодеяния" към българския волейбол не знаят невътрешните, обикновени фенове (или "негодници"? И вероятно няма да са малко - особено тези, свързани с формални спомагателни средства, които не миришат, че толкова настоятелно да е натискането на този пост! Кой достоен човек при това масово недоволство и тези свършени дивотии нямаше да каже "обичам волейбола, но не съм на висотата, която се изисква да го ръководя" и да си тръгне, а се натиска като гладен кърлеж на стола си? А Любо Ганев (моите уважения - голям играч беше!) подскача в нужния ритъм по музиката не инженера, белким и той намаже нещо?
  Жалко е, жалко е за тези перфектни момчета, като се виждат даже и с просто око и отстрани какво стои над тях, но... дали бихме могли нещо да направим?

 47. 47 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1060 Любопитно

  До коментар [#38] от "piterd":

  Определено се съгласявам с теб, че в Лондон имахме истински отбор! Изненадващо успешен! Похвала на всички играчи. Ще си позволя да те попитам обаче, мислиш ли че отбора щеше да е по-малко успешен, ако Найден (който ми е много симпатичен) и Любо Ганев ги нямаше в Лондон? Тези двамата, макар че имаха желание да помогнат, нямат с какво да помогнат. Все едно аз да отида и с огромно желание да искам да помогна на орбора. Истината е, че момчетата бяха водени от Камило Плачи, който е заместника на Радо Стойчев. Самият Радо му се е обаждал да му помага по време на турнира. Това са двамата треньори, които създадоха отбора и го доведоха до тук! И още човек един има, Пранди също има заслуга за този отбор да го има. Бай Ганев и Инженер Данчо си плетат бизнеса и отборът е само брънка от личната им златна верижка. Изляха помия както върху Пранди, така и върху Стойчев, и се държат като ни лук яли, ни мирисали.

 48. 48 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  "Много се радвам, че бях един месец с тези момчета, че ме накараха да се почувствам 20 години по-млад. Надявам се да съм успял със съвети, с поведение и държание да им помогна да разберат какво трябва да правят."

  Винаги край наши спортисти ще се намери да се навърта някаква такава полу-оторизирана, полу-административна и въобще полу-личност, която да раздава съвети, да свети и да гостува на държавната трапеза. А ако пък точно с "поведението и държанието" си е успял да помогне, то е добре още утре тези момчета да последват примера на Казийски и да се шунтират от компанията на такива чалгосани свръхотелесени добичета.
  Любо Ганев се очертава като волейболния Вуцов.

  CONTADOR GRATUITO!
 49. 49 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 870 Весело

  Ей, Любо откъде толкова мъдрости в тая глава бре?

 50. 50 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1366 Весело

  Наи-добри със стари курви да не правят нови бардаци, всичките федерации и останалите лумпени на боклука и наново то се е видяло ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 51. 51 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Един Матей щеше да бъде за нас точно като Максим Махайлов за Русия, но нали трябваше да задоволим разни хрантутници от федерацията та такъв и резултата - хем добър ама не съвсем

 52. 52 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 497 Неутрално

  все едно четох досега платеният фенклуб на радо стойчев,ревете но той е аут поне още няколко години от национала

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 53. 53 Профил на isenbg
  isenbg
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Ееех..... Сега ЛУПО викни и АЗИС да пее на момчетата. След две победи почна да викаш чалгаджии и тем подобни! Гледайте европейски,иначе ще съсипете и този спорт!

 54. 54 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#52] от "ikar":

  Аз не искам Радо Стойчев в националния. Аз искам лоясалите хрантутници вън от федерацията и Матей в националния. Много ли искам?

  Както казва бае ти Ганя... вратата е отворена, но през нея не само се влиза, но и излиза...

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 55. 55 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 662 Неутрално

  До коментар [#52] от "ikar":

  Земя на слепци

 56. 56 Профил на tari_1984
  tari_1984
  Рейтинг: 163 Неутрално

  Абе какво само знаете да плюете?Вие сте като овцете,една като тръгне и всички след нея!Целия скандал стана заради онзи нехранимайко Радо Стойчев,защото си мислеше,че е недосегаем и няма кой да го махне от нац. Отбор!И когато му биха дузпата след поредния слаб мач срещу Германия той се засегна и реши да прави преврат във федерацията!Лошото е,че и Матей му тръгна по гъза!Аз ако управлявам волейбола няма да позволя на предателите Матей и Жеков да играят повече за националния!А повечето от вас които коментират любо ганев ще ви кажа да му ядете средните части!Пича си направи кинти и го боли.....

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 57. 57 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  До коментар [#1] от "Нефертити": Не е Любо Ганев човека, който ще отстранява грешките.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 58. 58 Профил на finlip
  finlip
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Цялото представяне на българския спорт в Лондон си беше един бенефис на соц.- мутрафонската спортна халтура.
  Лупо е един от най- милите и безобидни образи в спектакъла.

 59. 59 Профил на jo
  jo
  Рейтинг: 453 Гневно

  От всичките тези мижитурки, криещи се зад някакъв ник във форума и живеещи с едничката мисъл да оплюят постигнатото и резултатите на някой и да се съревновават помежду си да го обиждат, дали има поне един, който да е постигнал дори и една трета от това, което е постигнал Любо Ганев като волейболист - слава, международно признание, авторитет, пари и т.н., специалисти от световно ниво - разбирачи от волейбол, на които ще им трябват няколко века, за да се доближат до постигнатото от него! Но правейки всичко това и пишейки непрестанни хули по адрес на този и онзи, явно си четкат жалкото си самолюбие! Не знам само, какво ще правят, когато враговете им ги няма...

 60. 60 Профил на milominderbinder
  milominderbinder
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Леката ни атлетика - ФАРС, борбата чака само на Станка, гребането никакво го няма, щангите пратиха 2ма човека. Волейболистите станаха 4ти, но НЕ, нека започнем със свалянето на тяхната федерация.

 61. 61 Профил на piterd
  piterd
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#47] от "vankata1":
  Поздравления за коментара. Постарал си се, да не използваш клишета и да изразиш мнение за нещата така, както ги разбираш.
  За да се обогатим взаимно, аз ще изразя моето несъгласие с някой от вижданията ти.
  За мен, Ганев и Найденов са неделима част от отбора. Всеки има своето ниво, на отговорност. Зрелостта на един ръководител, се определя от правилната оценка на зоната на своята некомпетентност, и най вече възможността да даде поле на изява на някой от екипа да се изяви там. Твърдението, че при некадърно ръководство, някакви младоци могат да постигнат такива резултати е пълна липса на трезва мисъл. Това, че ние не виждаме полезността им, при наличието на неоспорим резултат, показва нашето неумение да виждаме и анализираме процесите при изграждане на един отбор.
  На всеки достатъчно интелигентен, е ясно, че отбора 20 дни преди олимпиадата, бе разединен, и то от скандал, който нямаше място в отбора. Л.Ганев пое ангажимента да поведе отбора. Пое отговорност, нещо което един апаратчик, никога няма да направи, и то в ситуация, която по скоро предричаше провал. И аз искам, и ти искаш да помагаме на отбора, ама не става. Защото нямаме личен пример, за високо спортно майсторство в волейбола. Това, че скриха за 20 дена отбора, бе правилно в стратегически план. Това, че създадоха по свободен климат в отбора също. Че отбора, се е събирал в апартамента на ръководителите, е изградило отборен дух. Сърцатостта е била тази която е зареждала младите. Личния пример, е по важен от сухите наставления, особено за този млад състав. Това е, само малка част от нещата, които остават скрити, но са неимоверно важни. Защо си мислите, че Камило Плачи е в състояние да долавя, личностните проблеми в колектива, и най вече, има възможност да ги тушира навреме, в името на колектива и отбора. Колко от вас ги видяха, в хода на цялостното ни представяне ? Виждате Камило Плачи да говори и го обожествявате. А другото ? Колко от вас са имали позиция, при която, да се налага да балансирате екип, с една две претенциозни звезди ? Това според вас не е работа, така ли? А да следите динамично, кога точно, някой ще се помисли за звезда и ще пречи и разваля постигнатото до момента ?
  Защо забравяте че Камило Плачи, е на този пост още от времето на професора С. Пранди. Защо до сега никой, не го остави да говори. Може би, някой искаше да обира лаврите и от неговия труд. Показателно е, че Н. Найденов се отказа от тези лаври в името на отбора и неговата игра.
  Мога да напиша пъти по толкоз, но няма нужда. "Истинските неща остават скрити за очите ...."
  За финал, ще напиша малко и за треньорските рокади. М. Стоев, го смениха, защото той стигна своето ниво на компетентност, и нямаше какво повече да даде на отбора. професор Силвано Пранди засили играта в защита, научи отбора на търпение. Може би, имаше какво още да даде, но той не бе в състояние да направи отбор, в аспекта който описах по горе. Това бе използвано от определени среди в УС, и се стигна до уволнението на професор Силвано Пранди. Мъчно ми беше, но скоро забравих. Защо ? Защото прегърнах, надеждата, за по добро представяне на националния отбор, под ръководството на най успелия български треньор.

 62. 62 Профил на jo
  jo
  Рейтинг: 453 Неутрално

  [quote#47:"vankata1"]Самият Радо му се е обаждал да му помага по време на турнира. [/quote]

  Пич, тази информация ти е сподели К.П. или Р.С.? Бре? Голяма работа си, да знаеш!

 63. 63 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3810 Неутрално

  Малко не достигна на нашите, измориха се от много емоции. Не си повярваха, че е възможно. А можеха да вземат даже златния медал.

 64. 64 Профил на merkantil
  merkantil
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Като цяло май се видя, че силните сервиси ни насират.

 65. 65 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 604 Неутрално

  [quote#60:"milominderbinder"]Лекат ни атлетика - ФАРС, борбата чака само на Станка, гребането никакво го няма, щангите пратиха 2ма човека. Волейболистите станаха 4ти, но НЕ, нека започнем със свалянето на тяхната федерация.[/quote]
  Ами това е най-големият парадокс.Абстрахирайки се от имена и личности, няма друга БГ федерация с подобни успехи - както по резултати, така и по организацията на турнири.
  И ако могат, инакомислещите да ме оборят с факти и аргументи, а не с минусчета

 66. 66 Профил на shampion
  shampion
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Поздравления за нашите момчета!
  Постигнаха много и бяха единни - рядкост у нашата държава.

  Вместо само да плюете по този и онзи, ги похвалете, защото го заслужиха. Да, не сме първи, не взехме медал, но играха добре и заеха добро място.

  Може не всичко да е ок във федерацията, но има резултати. Та тъй - напълно съгласен съм с j.h.jazz.

 67. 67 Профил на nitnatsnok
  nitnatsnok
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако наистина обичаме волейбола трябва да казваме истината. Да поздравим момчетата за духа и желанието, и да признаем, че за тази мобилизация сигурно допринесе отказа на Матей - те решиха да покажат, че могат и без него и в голяма степен успяха. Да признаем също, че за играта им в спортно-техническо отношение много по-голяма заслуга имат Пранди, Стойчев и Плачи отколкото Найденов - да не говорим за Любо Ганев, който ги бил " мобилизирал с личния си пример", както пише господинът в пост 61 / да му припомня как Стоичков мобилизираше националния футболен отбор/. Виж за "свободния климат" няма начин Ганев да няма заслуга след като лично той е осигурил невероятните комични екипи от Асикс. Да не забравяме обаче, че с дух и желание се стига само донякъде. Може и по-напред с помощта на късмет -в случая загубата на Полша от Австралия- но само дотам. За повече са нужни много други неща, едно от които е силно вътрешно първенство със силни мъжки, юношески и детски клубове и хиляди играещи волейбол на всяко ниво. Тука идваме до ролята на господина Лазаров и всички в управителния съвет на федерацията , включително и на изключителния единствен волейболен коментатор Сашо Йовков. По коментарите му винаги ще познаете откъде идва мириса на авантата, но никога и най-малка истинска грижа за бъдещето на волейбола. А ние наистина обичаме тая великолепна игра. Да не забравя да благодаря на всички от отбора за това, че в тези оскъдни откъм поводи за национална гордост времена успяха истински да ни зарадват.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK