Провалът на българите в Лондон 2012 доведе до скандал в леката атлетика

Българката Радослава Мавродиева отхвърли обвиненията за симулативно участие в Лондон 2012, като добави, че според нея това е медиен трик за прехвърляне на вината<br />

© Reuters

Българката Радослава Мавродиева отхвърли обвиненията за симулативно участие в Лондон 2012, като добави, че според нея това е медиен трик за прехвърляне на винатаНапрежението след слабото представяне на олимпийските игри в Лондон 2012 доведе до сериозни обвинения и противоречия в Българска федерация лека атлетика (БФЛА). Председателят й Добромир Карамаринов и състезателката в тласкането на гюле Радослава Мавродиева влязоха в открит спор.


Карамаринов каза, че атлетката е получила пълната сума за подготовка, която й се е полагала. Така той опроверга обвиненията й, че не е взела всички средства.


"Думите на Радослава Мавродиева относно липсата на олимпийско финансиране за нея са абсолютна лъжа. Всички пари, отпуснати от Министерството на физическото възпитание и спорта за подготовка за игрите в Лондон, са достигнали до състезателката и личната й треньорка Валентина Желязкова", заяви Карамаринов, цитиран от БТА.
Той добави, че писмото на Мавродиева уронва престижа на БФЛА, "която ще предприеме съответните мерки съгласно устава на федерацията".


Състезателката записа най-слабото участие сред българските атлети в Лондон. Тя отпадна още в квалификациите след три неуспешни опита.


Въпреки това тя отхвърли думите на Карамаринов за възможен умишлен провал. "Не знам как може да се симулира или манипулира едно състезание, как може да се преструвам, наподобявам или манипулирам участието си. По повод обвиненията на г-н Карамаринов, бих казала, че това не е възможно", казва Мавродиева в обръщението си.


Според нея обвиненията и заканите за разследване на представянето й са "медиен трик за отклоняване на вниманието от фиаското, което претърпяхме на тези игри".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK