Том Дуан спечели над 1 милион долара за седмица

Тод Дуaн започна октомври с над 1 млн. долара печалби

© tomdwan.com

Тод Дуaн започна октомври с над 1 млн. долара печалбиЕдин от идолите в онлайн покера Том "durrrr" Дуан се оказа един от най-големите губещи през септември, но бързо обърна нещата в своя полза в първите дни на октомври. Само за първата седмица печалбите му се оценяват на над 1 милион долара.


Миналия месец 24-годишният Дуан получи няколко удара при залози с високи ставки, а стана и един от героите на телевизионното шоу Pokеr After Dark по NBC. Неговите реални загуби се дължаха предимно на загубата от 700 хиляди долара на Durrrr Challenge с Дан "Jungleman12" Кейтс.


Дуан и Кейтс подновиха битката си тази седмица след кратка пауза, като в неделя Дуон спечели не повече от 1000 долара. Снощи изтри допълнителни 31 778 долара, но големият му удар беше сесията  с Илари "Ziigmund" Саамис, от която спечели около 1 милион долара.
Голяма част от печалбите му дойдоха на турнира $500-$1,000 pot-limit Omaha в сайта Full Tilt Poker в неделя вечер. Най-големият сблъсък дойде, когато Саамис влезе с 3000 долара. Дуан беше на големия блинд и вдигна на 9000 долара. Саамис качи на 18 000, а Дуон плати.


На флопа излязоха JHeart 8Spade 5Heart и Дуан пасува. Саамис заложи 36 000 долара, а Дуан качи на 144 000. Саамис влезе "ол ин" с малко под 190 хиляди долара. Дуан плати с AHeart 6Heart 10Club 7Club. Саамис сложи на масата ADiamond JDiamond 9Spade 8Club. Според калкулатора за шансовете за спечелване на ръката в "Омаха" шансовете за двамата са почти равни.


Пробивът на Дуан дойде с 4Club на търна, който му даде стрейт. А QClub на ривъра не успя да донесе фул на Саамис. Дуан прибра пота от 415 995.50 долара


Почти всички печалби на Дуан в последните седем дни дойдоха от Саамис. Въпреки че Дуан имаше една от най-добрите седмици в кариерата, си той загуби малко пари срещу един от омразните му съперници - lsildur1.


В шоуто Pokеr After Dark Дуан стана герой със загуба на пот 413 хиляди долара. В програмата попада една игра с блиндове 300 и 600 долара и анте от 100 долара на всяка ръка. Дуан заложи на тъмно 1200 долара, а Алан Мелцер качи на 2400.


Дуон след това качи на 8000, а Мелцер на още 24 хиляди. Дуан плати и двамата видяха на флопа QHeart JHeart 9Heart. Дуон пасува, Мелцер обаче залози 28 хиляди, след което Дуан влезе "ол ин" със 181 хиляди. Мелцер бързо плати и показа чифт десетки, докато Дуан свали поп и дама, като попът беше купа.


На търна излезе поп, който осигури на Мелцер стрейт. Когато на ривъра излезе черна осмица, целият пот от 412 900 долара отиде при Мелцер.


Въпреки че загубата изглежда голяма, това не се отрази реално на Дуан, който в кариерата си е направил над 10 милиона долара. Само от началото на годината реалните му печалби се оценяват на 4.4 милиона долара.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK