Самуил Донков: Не бях подготвен за вятъра

Самуил Донков не е удовлетворен от резултатите си в Рио

© БОК

Самуил Донков не е удовлетворен от резултатите си в РиоБългарският състезател по спортна стрелба Самуил Донков съжали, че не е бил достатъчно добре подготвен за вятъра, при който се проведе квалификацията на 50 м пистолет на олимпийските игри. Той се нареди 32-и и приключи участието си.


Донков направи силна последна серия, която обаче не беше достатъчна да подобри класирането му. "Погледнах на таблото и, общо взето, в последната серия всички имат най-добър резултат, защото тогава вятърът беше най-слаб", каза той.


"Именно вятърът ми изигра най-лоша шега. Имахме твърде малко възможности да тренираме на лошо време. Търсехме лошо време по време на подготовката, но не се получи - и в България, и на лагера в Сърбия", обясни състезателят.
"Имаме тактика за такива случаи - стоиш, чакаш порива. Но вятърът не е математика и не можеш да сметнеш кога какво ще стане. Сега отдалечените ми изстрели са изцяло заради вятъра. Почти нямам съзнателни грешки", продължи Донков.


Той обясни, че в подготовката за Рио е имал проблем с пистолета. "Поръчахме го преди година, а дойде преди шест месеца. Но като дойде и започнах с него, резултатите се подобряваха. Дори тук в първите тренировки имах добри резултати."


Собствената му оценка за представянето му в Рио не е задоволителна. "Не мога да кажа, че 30-о място е добро класиране. Исках повече, постарах се да го направя, но...", добави Донков.


Преди това той стана 34-и на 50 м въздушен пистолет.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK