Регистрация
19 мар 2014, 08:12
Тази статия е част от темата "Интернет".

YouTube разработва версия на портала за малки деца

От Дневник
Последна промяна в 08:22 на 19 мар 2014, 2064 прочитания, 2 коментара
YouTube разработва видеопортал за малки деца. Основната му аудитория ще е малчугани под 10-годишна възраст, съобщава онлайн изданието TheNextWeb.

Екипът на популярния видеопортал вече е започнал и преговори със създатели на съдържание, които са проявили интерес към разработване на видеа за малките деца. Целта е да има отделно място за децата, където да могат да гледат клипове без рискове да попаднат на неприлично съдържание и коментари от такъв тип, каквито изобилстват в YouTube.

"Детският YouTube" все още е в процес на разработка и е далеч от завършване. Все още не е уточнено как точно ще работи и как ще се монетизира, макар че се очаква да бъде безплатен и да разчита на реклами, които обаче ще трябва да отговарят на строги критерии.

В момента YouTube има режим за филтриране на неприлично съдържание, както и версия само за училища и университети, наречена YouTube EDU. И в двата варианта има реклами, като не подбират съдържанието по възрастова група. Основен акцент в YouTube за деца ще е, че всяко видео в него е създадено специално за тях.
  • Зарче
Етикети
2 коментара
 
Преглед на профил

tonio26

Рейтинг: 544 Неутрално
  • 1
  • 08:51
  • 19 мар, 2014

Идеята за детски YouTube е добра според мен. Дано по този начин се намали гледането на неприлични видеа от децата.

Оценка
-1 +7
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

Ангелина

Рейтинг: 1820 Неутрално
  • 2
  • 11:00
  • 19 мар, 2014

Добре са го замислили наистина, редно е да има контрол на гледанията в този портал от малки деца, защото има много видеа, снимки и реклами с неприлично съдържание.

Оценка
+1
 Модериране Бан
Добавяне на коментар Правила за писане на коментари

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Избори 2014 с Дневник
Най-ново от Кариерен клуб: ИКТ