Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
31 окт 2016, 15:47
Тази статия е част от темите "Президентски избори 2016" и "Референдум 2016".

Българите извън границите в изборния ден ще могат да гласуват само с лична карта

От Дневник
Последна промяна в 16:03 на 31 окт 2016, 97 прочитания, 1 коментар
Български граждани, които на 6 ноември 2016 г. се намират извън страната, могат да гласуват на изборите за президент и вицепрезидент и в националния референдум дори да не са подали предварително заявление, в секция по свой избор.

Това напомня Централна избирателна комисия с уточнението, че за да бъдат допуснати до гласуване гражданите, трябва да представят документ за самоличност – лична карта, паспорт или военна карта.

В случай че срокът на валидност на личната карта или паспорта е изтекъл, избирателят се допуска до гласуване, ако представи удостоверение, издадено от дипломатическо или консулско представителство на България, че е подал заявление за издаване на нов документ за самоличност.

Членовете на избирателната комисия ще им предоставят документ (Приложение № 22-ПВР/НР от изборните книжа), с който те ще декларират, че не са гласували и няма да гласуват на друго място. Ако гласуват и в изборите за президент и вицепрезидент, и в националния референдум, ще трябва да подпишат две декларации.

Списък с броя и адресите на избирателните секции в чужбина е публикуван в сайта на Министерство на външните работи и в сайта на ЦИК.
  • Зарче
Етикети
1 коментар
 
  • 1
  • 15:57
  • 31 окт, 2016

Актуално...

Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!

 Модериране Бан
Добавяне на коментар Правила за писане на коментари

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Реклама
Обяви за работа от Кариери
Реклама