Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
17 сеп 2016, 12:16

Единственият независим депутат в Русия се бори за политическото си бъдеще

От Дневник
Последна промяна в 12:18 на 17 сеп 2016, 1698 прочитания, 58 коментара
Ден преди парламентарните избори в Русия, за които се очаква да увеличат влиянието на Кремъл върху Думата, единственият либерален член на опозицията – Дмитрий Гудков- се бои, че губи битката за политическото си оцеляване, разказва "Ройтерс".

Миналата седмица са свършили парите за кампанията му, не може да получи ефирно време, митингите му са прекъсвани от виковете на платени провокатори, а на избирателите са раздавани фалшиви вестници, които го описват като поставено лице на САЩ, част от сенчест еврейско-украински заговор, целящ да узурпира властта.

Преди финансирането му да спре, Гудков смята, че има равен шанс като всички останали да влезе в 450-местния парламент на изборите в неделя, въпреки че споделя, че е обект на мръсни номера.

Но след като няколко обещания за финансиране на кампанията му се провалят, 36-годишният мъж, някога представлявал "Справедлива Русия", преди партията да го изгони през 2013 г. заради подпомагане в организирането на антикремълски протести – той вече не е толкова убеден.

"Някои дарители се оттеглиха, други не си вдигат телефона,трети директно отказват...Налага се да закрием щаба, нямаме повече пари. Ще продължа да се срещам с избиратели, но това едва ли ще е достатъчно за победа", написа в сряда депутатът в социалните мрежи.


Борбата на Гудков – на бившия вътрешен човек, обърнал се срещу политическия елит – подчертава колко е трудно да се чуе гласа на някой, когото Кремъл не смята за част от политическия пейзаж. Това е нагледен пример за битката на либералната опозиция в Русия, която се опитва да компенсира липсата на пари, отказа от достъп до държавни медии и мълчаливата държавна подкрепа, като се стреми да е близо до народа и избирателите.

Проучванията на общественото мнение показват, че на изборите в неделя не се очаква значителна промяна в баланса на силите в Думата. Това ще е първият подобен вот след 2011 г, когато съмненията в честността на изборите доведоха до улични протести в Москва.

Бащата на Гудков – Генади – е изключен от парламента през 2012 г., тъй като участва в демонстрации срещу президента Владимир Путин. Сега синът му провежда 5 срещи дневно с избиратели в северозападния район на Москва, за който се бори. След като, по думите му, платени провокатори са се опитали да го въвлекат в улични боеве, винаги е придружаван то двама охранители. Пред избирателите той казва, че иска промяна в управлението на Русия, завръщане към истинския политически дебат, по-малко разходи за отбрана и повече за образование и здравеопазване.

Въпреки че се оплаква от подмолни номера на своите конкуренти, внимава да не посочва имена, тъй като това може да предизвика съдебно преследване срещу него.

Да се пребориш с тигъра

При предишни избори други антикремълски кандидати също се оплакваха от подобен натиск.

Гудков, който е бивш журналист, се бори да бъде преизбран като представител на партията "Яблоко" ("Ябълка")- либерална опозиционна група с известни успехи през 90-те години на миналия век. Тя обаче няма места в настоящата Дума, а Гудков там е независим депутат.


Мъжът сравнява Кремъл с тигър. На скорошна среща с избиратели в беден район на Москва с панелни соц блокове, депутатът отговаря защо е важно участието му на тези избори. "Хората ми казват, че вотът не е честен и няма смисъл да се пробвам да си играя с тигъра. Отговарям, че това не е игра, това е нашият живот. Ще бъда щастлив да участвам в честни избори, но такива няма, затова участвам във вота, който имаме".

До момента Гудков е изхарчил около 350 000 долара за кампанията си, но по думите му, се нуждае от още поне 46 000 долара (3 милиона рубли), за да я завърши по адекватен начин. Той използва социалните медии, за да популяризира посланията си, и допреди да изчерпи средствата си стотици млади хора са разпространявали брошурите му по улиците.

Преди финансирането му да спре в сряда, Гудков споделя пред "Ройтерс" защо съдбата му има значение: "Руските демократи имат нужда от история за победа. Младите политици, които наистина имат воля за промяна, не знаят как да я постигнат. Имаме нужда от победа, за да им покажем, че това е възможно".

Обичайните заподозрени

Към този момент партията на Путин "Единна Русия" има мнозинство в парламента и с лекота прокарва закони. Другите три парламентарно представени формации – комунистите, "Справедлива Русия" и Либерално-демократическата партия на Русия – само формално представляват опозиция. Но когато става въпрос за важни законодателни инициативи, "Единна Русия" може да разчита на тяхната подкрепа.

Изборите в неделя се разглеждат като суха тренировка за очакваното преизбиране на Путин през 2018 г. До момента президентът, който трябва да се справя с последиците от тежка икономическа криза, заявява, че е много рано да каже дали отново ще се кандидатира.


Прокремълските издания описват вота в неделя като най-честния в историята. Назначен е нов ръководител на централната избирателна комисия, сменени са регионални директори, върната е стара система, според която половината депутати ще се избират мажоритарно, а другата половина – с обикновени бюлетини. Но малко са тези, които се съмняват в победата на "Единна Русия", въпреки че разликата й с останалите партии може да е по-ниска спряо предишните избори.

Въпреки че е останал без средства, Гудков смята, че времето е на негова страна.

"Не вярвам, че досегашната политическа система има бъдеще, защото трябва да проведем икономически реформи. Но това е невъзможно без промени в управлението, а Путин не желае да споделя властта. Това означава, че дните на системата са преброени. Надявам се, че ще доживея да видя промяната".
 • Зарче
Етикети
58 коментара
 
Преглед на профил

lone_wolf

Рейтинг: 3929 Неутрално
 • 1
 • 12:19
 • 17 сеп, 2016

На руснака му е необходима водка, а не демокрация!

Уморените коне ги убиват! Боко, умната! Не показвай признаци на умора, че....

Оценка
-6 +20
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

today

Рейтинг: 2370 Неутрално
 • 2
 • 12:19
 • 17 сеп, 2016

Стандартните схеми на КГБ, в скоро време ще му дадат чай с полоний и въпроса е приключен. И понеже този път разследването ще си е в Русия, никой няма и да разбере от какво е умрял.

На всеки нормален човек му трябват 365 литра ракия на година!

Оценка
-5 +18
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

messera

Рейтинг: 1932 Неутрално
 • 3
 • 12:22
 • 17 сеп, 2016

Малии,много е демократичен този Питин бе-цял един независим кандидат(опозиционер)!!"Депутатите" на Жириновски са като нашите атакисти-само лаят!За хлебеца!

kokospa

Оценка
-5 +22
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

mahjongg

Рейтинг: 867 Неутрално
 • 4
 • 12:26
 • 17 сеп, 2016

Този да не плямпа много, щото от независим кандидат да не се превърне в зависим покойник.

Оценка
-12 +5
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

niko_tin

Рейтинг: 2436 Неутрално
 • 5
 • 12:26
 • 17 сеп, 2016

Разгеле ма потсетихти, Русия има един независим депутат, а нащи да кажеме колко са?? Да ги удариме у земътъ дет' са вика, да им покажеме що е тва димокрация!!!

Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми

Оценка
-16 +4
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

UJC4040

Рейтинг: 858 Неутрално
 • 6
 • 12:26
 • 17 сеп, 2016

Аааа, Путин е добър и справедлив. Няма да го критикувате! Каква е тази платена с долари опозиция? ГУЛАГ. Колхоз.Точка.

Оценка
-2 +18
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

xyha

Рейтинг: 1601 Весело
 • 7
 • 12:26
 • 17 сеп, 2016


А колко независими депотати има в нашия парламент ?

Оценка
-12 +6
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

UJC4040

Рейтинг: 858 Неутрално
 • 8
 • 12:28
 • 17 сеп, 2016

Забравих да кажа, че и Ердоган е добър и справедлив. Вече.

Оценка
-3 +16
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

messera

Рейтинг: 1932 Любопитно
 • 9
 • 12:28
 • 17 сеп, 2016

На простият руснак демокрация НЕ МУ Е НУЖНА-не знае какво да прави с нея!Нужни са му цар,сплашване,демагогия и водка!На глад е свикнал!

kokospa

Оценка
-3 +18
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

spiegel

Рейтинг: 1429 Неутрално
 • 10
 • 12:29
 • 17 сеп, 2016

Пак добре, че се бори за политическото си бъдеще, а не за бъдещето си въобще, че както е в опозиция на Путлер, Владимир Владимирович и на Кадиров, Рамзан Ахмадиевич... Тоталитарният режим на Путлер по-скоро има нужда от него като уж доказателство за съществуването на опозиция, ама де толкоз акъл.

Оценка
-1 +12
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

Panda

Рейтинг: 1546 Неутрално
 • 11
 • 12:31
 • 17 сеп, 2016

" ... фалшиви вестници..."
Това пък какво е?

"Преди финансирането му да спре..."
И откъде е било финансирането му?

"не може да получи ефирно време ...Гудков ... се бори да бъде преизбран като представител на партията "Яблоко" ("Ябълка""

Ами лидерът на "Яблоко" Явлински участва активно в телевизионните дебати, също и Касянов от "ПАРНАС".

Оценка
-13 +4
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

stupid_american

Рейтинг: 2342 Неутрално
 • 12
 • 12:31
 • 17 сеп, 2016

А на единственият депутат, гласувал против анексията на Крим, му се наложи да се спасява в САЩ...

Хора - помнете: каквото и да вият мурзликите, колкото и да се пенявят, Русия е източник на зло, регрес и човекомразие. Тези хора живеят някъде между 19ти и 20ти век. Никога нямайте вяра на никой, който по някакъв начин симпатизира на Путин, че може да ви научи на нещо в обществено-политически план. Да си симпатизант на Путин под каквато и да е форма означава да си сбъркан човек с фундаментално неразбиране за това какво е добро и зло, кое е истина и лъжа. Истории като тази просто го доказват.

Венче, излезе ли американската сладкарка от затвора? :D :D :D

Оценка
-5 +20
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

xyha

Рейтинг: 1601 Весело
 • 13
 • 12:33
 • 17 сеп, 2016

А колко независими депотати има в нашия парламент ? - цитат на коментар #7 от “xyha”


С един по-малко от колкото в руския .

Оценка
-7 +9
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

CINZANO

Рейтинг: 3984 Любопитно
 • 14
 • 12:41
 • 17 сеп, 2016

Т'ва хапче Жириновски, много остаряло бе!?
Успех на Гудков, но ми се струва, че каузата му е загубена, щото в рашастан свободомислието е вредно...

Тц

Оценка
+9
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

Зарзават

Рейтинг: 1671 Весело
 • 15
 • 12:42
 • 17 сеп, 2016

Еми подкрепете руската демокрация, като дарите пари на човека да си проведе кампанията....

Оценка
-8 +4
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

678

Рейтинг: 1044 Неутрално
 • 16
 • 12:43
 • 17 сеп, 2016

А в България как е ситуацията с независимите кандидати ?

Оценка
-9 +2
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

sluchaynia

Рейтинг: 907 Любопитно
 • 17
 • 12:46
 • 17 сеп, 2016

"До момента Гудков е изхарчил около 350 000 долара за кампанията си, но по думите му, се нуждае от още поне 46 000 долара (3 милиона рубли), за да я завърши по адекватен начин. "

Бре, ти да видиш.... И откъде 400 000 долара?

https://lenta.ru/articles/2016/08/11/imageofrussians/

Оценка
-8 +6
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

gmbh

Рейтинг: 4509 Неутрално
 • 18
 • 12:47
 • 17 сеп, 2016

Хора - помнете:- цитат на коментар #12 от “stupid_american”


Сложих ти пюс, ама като гледам колко минуси отнесе за отрицатено време. Лошото е че нямат аргументи. Чиста лошотия независимо от правотата.

Оценка
+8
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

г-н Саранди Говедаров

Рейтинг: 702 Неутрално
 • 19
 • 12:47
 • 17 сеп, 2016

Да бе, и аз това щях да питам, ама колегите са ме изпреварили.
Излиза, че в руския парламент има независиму депутати, а в нашуя няма!?
Не го знаех, честно!
И как са го избрали, ако системата им е толкова льоша, льоша....
И щели били половината депутати да си ги изберат мажоритарно.....което за мен е плюс.

Сега, човека свършил кинтите. Иска пари.
И аз искам.
Руските НПО-та не могат ли да му съберат тези 46 000 долара, в името на демокрацията?

Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!

Оценка
-12 +2
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

gmbh

Рейтинг: 4509 Неутрално
 • 20
 • 12:50
 • 17 сеп, 2016

Руските НПО-та не могат ли да му съберат тези 46 000 долара- цитат на коментар #19 от “г-н Саранди Говедаров”


Такава сума се отпуска само на нощните вълци.

Оценка
-1 +13
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

volodia123

Рейтинг: 409 Неутрално
 • 21
 • 12:53
 • 17 сеп, 2016

На 17 септември, преди 77 години СССР напада независима Полша. Нападението е съгласувано и договорено с нацистка Германия, която на 1 септември 1939 г. първа напада полската държава. С нападението на „съюзниците-разбойници” Германия и СССР срещу Полша започва Втората световна война отнела живота на 60 милиона души. Близо половин век след нейния край СССР скриваше истината за тайното си споразумение с нацистка Германия за начало на войната и разпределение на заграбените чужди територии. Днес договорът между агресорите известен като договор Рибентроп-Молотов е общоизвестен. Всеки може да направи справка за него. Но датата 17 септември – да я наречем „Ден на съветските агресори”, придобива днес особено злокобен смисъл в светлината на руската агресия срещу независима Украйна и анексирането на Крим.

Историята ли се повтаря или паметта ни е къса?

Тогава да си припомним: След Втората световна война Германия се раздели с нацизма, а СССР продължи с болшевизма. А комунизмът или болшевизмът са винаги път към пропастта. Затова и СССР "победи" във Втората световна война, но само половин век по-късно изчезна от политическата карта на света. Няма днес държава с име Съветски съюз. Но има България, има Полша , има обединена Германия. Накъде ли се е запътила днес Русия със своите агресивни мераци? И дали пътят по който е поела няма да я отведе до вече познатото: милионите жетви, разпадането й като държава? Ще видим, ако доживеем.

Оценка
-1 +13
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

xyha

Рейтинг: 1601 Весело
 • 22
 • 12:54
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#12] от "stupid_american":

Верно ! - а кога и срещу кого не са воювали тези ?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_conflicts_involving_the_United_Kingdom

Оценка
-7 +1
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

volodia123

Рейтинг: 409 Неутрално
 • 23
 • 12:55
 • 17 сеп, 2016

Единствената разлика между миналото и днешния ден е неудовлетвореността на Русия и на нейния лидер, че тя не може да се впише със свой запис в Европа, в света и изобщо в модерността на съвремието. Кремъл няма валидни към момента глобални аргументи, извън военната сила. Нито е, нито има шанс да се превърне в глобален лидер в икономика, финанси, иновации, технологии - за да смени неосъветския си военен модел на развитие и основаната върху него вътрешна и външна политика.
Остана грубата сила, оръжието и значителните като мащаб и численост войски, готовността да причиниш жертви и щети, без да се съобразяваш със собствените ти жертви и разрушения. Лудизъм във външната и вътрешна политика, който малцина другн страни и политици могат да си позволят.
Но дори военната сила има предел на своята полезност, който постоянно се свива заедно с изоставащата индустриална и технологична база, която я поддържа. Липсата на вътрешна перспектива, както в икономически, социален, така и в политически план, принуждава президента Путин постоянно да търси медийни фойерверки, които да държат вниманието на руската общественост извън полето на непосредствените тревоги.

Оценка
+11
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

stupid_american

Рейтинг: 2342 Неутрално
 • 24
 • 12:56
 • 17 сеп, 2016

А в България как е ситуацията с независимите кандидати ? - цитат на коментар #16 от “678”

А колко независими депотати има в нашия парламент ? - цитат на коментар #7 от “xyha”


Далеч нямам илюзиите, че русофилските провокатори, отправили този въпрос, имат за цел действително да получат информация, но нека все пак уточним, че в статията става дума за това под какви форми бива въпрепятстван един противник на Путин да провежда нормална политическа дейност.

Колкото и да сме назаднали и близки до руската действителност, все пак, благодарение на сближаването ни до Запада, в България от много време насам не е голям проблем да водиш политическа кампания, основана върху несъгласие с управляващите. Към този момент базата за сравнение е нищожна.

Но интересното е, че винаги, когато Русия бива изобличена, се намират измекярчета, които да се опитат да покажат, че у нас далеч не е по-добре, все едно ние сме някаква държава от ранга на Русия. Сравнявайте Русия с големите -това е постоянен член на Съвета за сигурност, все пак. Държава с претенции за велика сила, в която опозицията бива мачкана. Колкото и да се напъвате с глуповатите сравнения с България, няма да скриете този факт.

Венче, излезе ли американската сладкарка от затвора? :D :D :D

Оценка
-3 +10
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

traveler1

Рейтинг: 1154 Неутрално
 • 25
 • 12:58
 • 17 сеп, 2016

Един съвременен Дон Кихот, борещ се с вятърните мелници...

ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Оценка
+6
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

ytq59506267

Рейтинг: 0 Неутрално
 • 26
 • 13:01
 • 17 сеп, 2016

дневник, напишете още,че на този баща му е бивш кагебеец, а депутатския имунитет му е отнет заради пране на пари в България!!! тука също е търсен!!

Оценка
-7 +4
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

gmbh

Рейтинг: 4509 Неутрално
 • 27
 • 13:01
 • 17 сеп, 2016

Верно ! - а кога и срещу кого не са воювали тези - цитат на коментар #22 от “xyha”


Ами щом се позоваваш на Укипидия, вземи прочети и ето това, пак там:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC_%D0%A8%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B2

Оценка
+5
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

Гадна мурзилка

Рейтинг: 326 Неутрално
 • 28
 • 13:04
 • 17 сеп, 2016

Нямало демокрация в Русия! Ето защо са изнервени западните кукловоди. Аз пък си мислех не им харесва дето злобното правителство на Путин не разпродава неизчерпаемите богатства на страната си. А това дето изборите в Австрия се отлагат до безкрайност (като правилниат кандидат няма шанс) и това, че след Брекзит, думата ’’референдум’’ е забранена в западните медии, е връх на демокрацията.

какъв съм вълк, ако не ме лаят кучетата

Оценка
-7 +3
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

Зарзават

Рейтинг: 1671 Неутрално
 • 29
 • 13:04
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#24] от "stupid_american":

Това е напълно резонен въпрос, ние не сме си оправили нашата кочинка, а сме тръгнали да се тревожим за Русия!? Защо не напишат статия за това колко са независими българските депутати, това предполагам вълнува много повече българи.

Русия никога в историята си не е била демократична държава и няма и скоро да бъде, причини има много... не е зле да свикнете с тази мисъл.

Оценка
-5 +2
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

sluchaynia

Рейтинг: 907 Неутрално
 • 30
 • 13:08
 • 17 сеп, 2016

Руснаците имат сериозен политически проблем. Не един разбира се, но два основни.
1. Как да създадат система, която да работи и възпроизвежда "некомпрадорски", национален елит.
2. Смяна на караула в Кремъл без сътресения, като се продължава политиката основана на техните национални интереси.
Засега и двете задачи, въпреки опита за решаване си остават нерешени.

https://lenta.ru/articles/2016/08/11/imageofrussians/

Оценка
-1 +2
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

tribiri

Рейтинг: 2051 Неутрално
 • 31
 • 13:09
 • 17 сеп, 2016

Направо ме разплака тази статия! В Русия няма ли американско посолство!?

Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!

Оценка
-6 +3
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

Северозападнал

Рейтинг: 815 Неутрално
 • 32
 • 13:10
 • 17 сеп, 2016

Семейство Гудкови имат сериозен бизнес в Русия. Бащата Генадий е собственик на охранителни фирми. Семейството не е бедно. Преди няколко години Генадий Гудков бе обвинен, че има бизнес в България. Някой от България услужливо бе предоставил нужните документи, а лицето Ивайло Зартов(осъждан) потвърди, че се познават. Като честен човек Генадий Гудков напусна Думата.
Желая успех на Дмитрий Гудков, един от малкото честни и безстрашни политици в путинова Русия!

Оценка
-2 +5
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

BIG AL

Рейтинг: 7555 Неутрално
 • 33
 • 13:11
 • 17 сеп, 2016

"Тези избори са един полутруп в страната на ходещите мъртъвци. В страната на покорното общество, изгорените медии и ограбения бизнес."......
................
http://clubz.bg/node/44595

BIG AL

Оценка
-1 +5
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

BIG AL

Рейтинг: 7555 Неутрално
 • 34
 • 13:13
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#31] от "tribiri":

То, аборигените НИКОГА не са правели разлика, между диктура и демокрация ,
така , че нищо ново не ..казваш ...))
Каква демокрация има в ссср , а ???

BIG AL

Оценка
-1 +5
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

stupid_american

Рейтинг: 2342 Неутрално
 • 35
 • 13:15
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#29] от "Зарзават":

Русия никога в историята си не е била демократична държава и няма и скоро да бъде, причини има много... не е зле да свикнете с тази мисъл. - цитат на коментар #29 от “Зарзават”


Ма ние отдавна сме свикнали с тая мисъл. Както обикновено, ти убягва същитната на проблема. Той не е дали Русия ще стане демократична държава или не - това слабо ме интересува, честно казано, и съм отдавна свикнал. Въпросът е, след като не е, и няма изгледи да бъде, тези българи, които се прехласват, уважават, или изявяват под каквато и да е форма някакъв вид симпатии към тази кочина, да загубят пълна кредибилност в нашето общество. Ето за това е нашата борба. Русофилите дърпате всички ни надолу и затова не спираме да изобличаваме матушката ви. А че е неспособна за промяна, това е факт, да.

Венче, излезе ли американската сладкарка от затвора? :D :D :D

Оценка
-3 +6
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

tribiri

Рейтинг: 2051 Весело
 • 36
 • 13:17
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#32] от "Северозападнал":

Поредния КГБеец, който се превръща в кумир за козяците, защото е правилен КГБеец!

Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!

Оценка
-7 +2
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

BIG AL

Рейтинг: 7555 Неутрално
 • 37
 • 13:18
 • 17 сеп, 2016

В империята на злото,
още в оковите на КГБ , няма да има Демокрация, още , поне 50 години,
Е , ако ...крепостните селяни, решат , е може и ДРУГ , не само КГБ да ги управлява ,
но, едва ли ще е скоро ...

BIG AL

Оценка
-1 +4
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

tribiri

Рейтинг: 2051 Неутрално
 • 38
 • 13:20
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#34] от "BIG AL":

А у нас каква демокрация има?! Няма съд. Няма прокуратура. Няма закони. Демокрация на партийни секретари боядисани в различни цветове като великденски яйца!

Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!

Оценка
-6 +2
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

Зарзават

Рейтинг: 1671 Неутрално
 • 39
 • 13:22
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#35] от "stupid_american":

Нали се имаш за демократ!? Какво мислият, чувстват тези българи, за които говориш си е тяхна лична работа. С леенето на омраза към Русия не само, че тези българи не намаляват, но се и увеличават. Защото пропагандата направо ни вади вече очите и се забелязва от далече. Аз не съм никакъв русофил. За теб всеки, който не е русофоб е русофил!? Нали претендираш да си демократ, кога ще престанеш да сочиш врага по стар комунистически обичай и да определяш кой какъв е!?

Оценка
-5 +2
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

tribiri

Рейтинг: 2051 Неутрално
 • 40
 • 13:23
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#34] от "BIG AL":

Къде точно видя, че съм написал нещо за демокрация?! Питам за това там нямат ли си Козяк та толкова са го закъсали за спонсори!

Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!

Оценка
-5 +1
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

BIG AL

Рейтинг: 7555 Неутрално
 • 41
 • 13:25
 • 17 сеп, 2016

Какъв добър пример, какво съвремие в Империята на злото , в 21-вия век !!??
Каква кгб диктатура в 2016 -та година и в ЕВРОПА !!???

До къде можеха и искаха да ни докарат и НАС , прасетата от 'Фермата' на Оруел ...
До едно стадо, до едни жалки крепостни селяни , командвани и управлявни ВЕЧНО от ДС - БКП или КГБ - все тая ...

BIG AL

Оценка
+3
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

klimentm

Рейтинг: 8646 Неутрално
 • 42
 • 13:25
 • 17 сеп, 2016

Поредният фарс в Рашистан наречен избори! Очаква се активността да е около 40% а победата на "Крадлива Русия " убедителна.

klimentm

Оценка
-1 +4
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

tribiri

Рейтинг: 2051 Весело
 • 43
 • 13:25
 • 17 сеп, 2016

кога ще престанеш да сочиш врага по стар комунистически обичай- цитат на коментар #39 от “Зарзават”

Точно никога! Истинските комунисти си остават такива до последния си дъх!

Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!

Оценка
-4
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

stupid_american

Рейтинг: 2342 Неутрално
 • 44
 • 13:26
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#39] от "Зарзават":

За теб всеки, който не е русофоб е русофил!? - цитат на коментар #39 от “Зарзават”


Ами не е ли? Какво цели точно твоето участие под тази статия? Просто да оправдаеш поредната гротеска в Русия, нали така? Тогава?

Венче, излезе ли американската сладкарка от затвора? :D :D :D

Оценка
-1 +3
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

Северозападнал

Рейтинг: 815 Неутрално
 • 45
 • 13:27
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#36] от "tribiri":

"Кумир за козяците" е един друг кагебеец и всички знаят името му! А и от самите "козяци" има бая в България, даже и на тоя форум си личат.

Оценка
-1 +2
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

stupid_american

Рейтинг: 2342 Неутрално
 • 46
 • 13:31
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#39] от "Зарзават":

И ако обичаш, не ми прокарвай баналните си аналогии за комунизма и как се отнасяли хората по времето на комунизма към "народния враг". Тая партенка ми е толкова противна и изхабена и е много емблематична колко русофилите не могат да направят елементарна аналогия. Никой не ви спира да говорите - даже сте доста шумни. Имате си вестници, особено по интернет се роите като плъхове. Едно време враговете на народа ги хвърляха в затвори и концлагери. Вас някой да се е опитал да ви затвори. Искам просто да загубите кредит, казах. Това става с вашето постоянно изобличаване. Да ви изобличаваме няма нищо общо с авотритаризъм, тоталитаризъм и т.н. Мое право е да ви изобличавам. Ако можете, направете го и вие. Нито искам да ви трепя, нито искам да ви затварям. Искам просто хората да знаят каква кочина защитавате. Кое тук е недемократичното?

Венче, излезе ли американската сладкарка от затвора? :D :D :D

Оценка
-2 +4
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

гошо

Рейтинг: 1462 Неутрално
 • 47
 • 13:33
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#17] от "sluchaynia":

е то тия дето му обясняват как да е независим му дават ,то тая неговата независимост пари струва
Ама на мен друго ми странно Левада казва че рейтинга на Единна Русия пада пък Ройтерс разправя реално точно обратното

гошо

Оценка
-2 +1
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

Зарзават

Рейтинг: 1671 Неутрално
 • 48
 • 13:33
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#44] от "stupid_american":

Ще ти обясня, аз съм българин и ме интересуват как са нещата в България. И тук ми обясняват по три пъти на ден колко зле било в Русия и нито дума за това, че в България е много по-зле (като доходи, демография, икономика и т.н.), ето това за мен е дразнещо. Русия не е демократична държава, като Франция или Великобритания и това го знае всеки. И не сме ние хората, които ще го променим това. Когато и ако руснаците са готови за демокрация, сами ще трябва да си я извоюват.

Я сега ти обясни какво правиш под всяка статия за Русия!?

Оценка
-4 +3
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

klimentm

Рейтинг: 8646 Весело
 • 49
 • 13:41
 • 17 сеп, 2016

Изборите в Рашистан са формална процедура, настоящата Дума гласува всеки закон който кагебиста си пожелае, бъдещата ще е същата че и по лоша. В желанието си да угодничат и подлизурстват депутатите внасят най невероятни закони и предложения! В същото време частните яхти и самолети разхождат кучетата на крадците и милиони долари се складират в кашони по квартирите, олигарсите изискват конфискация на тиражите на вестниците ппубликувли снимка на младите им любовници.

klimentm

Оценка
-1 +1
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

klimentm

Рейтинг: 8646 Весело
 • 50
 • 13:45
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#48] от "Зарзават":

Да си правят в родната империя квото намерят за добре, но те си навират дългите лъжливи носове у нас и навсякъде по света!
Не им ли дължим сега пари заради гадната им корупционна политика,?!

klimentm

Оценка
-1 +2
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

Зарзават

Рейтинг: 1671 Неутрално
 • 51
 • 13:51
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#50] от "klimentm":

Споко взехме заем от 535 милиона евро, за да платим на американските централи, сега ще вземем нов и ще платим и на руснаците. Виновни няма и едните и другите ще си вземат паричките, а заемите ще ги плащат децата ни или поне тези които останат в България.

Оценка
-4
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

niakoi_si

Рейтинг: 2215 Неутрално
 • 52
 • 14:02
 • 17 сеп, 2016

Ако наистина иска да е независим, да се замисли има ли бъдеще... чисто физически.

Оценка
-2 +1
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

Иван К

Рейтинг: 3186 Неутрално
 • 53
 • 14:33
 • 17 сеп, 2016

"дните на системата са преброени. Надявам се, че ще доживея да видя промяната"

Никой не очакваше падането на СССР.
Само си мечтаехме и изведнъж го доживяхме

тел 032 644 150

Оценка
+2
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

stupid_american

Рейтинг: 2342 Неутрално
 • 54
 • 14:55
 • 17 сеп, 2016

Ще ти обясня, аз съм българин и ме интересуват как са нещата в България.- цитат на коментар #48 от “Зарзават”


До коментар [#48] от "Зарзават":

Супер смешно обяснение. Това, че се пише за Русия по никакъв начин не пречи да се пише за България. Медийното пространство е напълно необятно. Ако беше обективен наблюдател, за какъвто се пишеш, нямаше да си тук и да го играеш руски буфер.

А аз какво правя под всяка статия за Русия съм ти обяснил - изобличавам фалшивите не-русофили.

Венче, излезе ли американската сладкарка от затвора? :D :D :D

Оценка
+4
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

Norman Granz

Рейтинг: 3457 Неутрално
 • 55
 • 15:12
 • 17 сеп, 2016

Нещо подобно се опитаха (и почти успяха) да направят и в България.

- Една партия, начело с набеден "каратист" (в Русия е набеден "джудист" ), която да е вечно на власт.

- Беззъба опозиция, съставена от крайно непривлекателни псевдопартии, сред които задължително присъстват хардкор комунисти (Зюганов/Курнелия) или откачалки-националисти (Жириновски/Сайдеров).

- В България си имаме и ДПС, което е руската агентура. В Русия нямат нужда от такава, тъй че тук симетрията се губи.

Не знам как милицията (ГЕРБ) ще посегне на свободните медии, но от това не следва, че не й се ще да го направи, или няма да опита...

НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.

Оценка
+1
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

Голямото прочистване

Рейтинг: 533 Неутрално
 • 56
 • 15:17
 • 17 сеп, 2016

Пак изпълзяха троловете на Америка заД България да пишат гадни коментари за Русия. Само думичката Русия им дай и се хвърлят да си заработят жълтиците

Оценка
-2
 Модериране Бан
 
Преглед на профил

klimentm

Рейтинг: 8646 Неутрално
 • 57
 • 15:24
 • 17 сеп, 2016

Ето най репресивните и глупави закони на настоящата Дума приети през изминалия мандат


http://www.svoboda.org/a/27992970.html

klimentm

 Модериране Бан
 
Преглед на профил

гошо

Рейтинг: 1462 Неутрално
 • 58
 • 15:28
 • 17 сеп, 2016

До коментар [#48] от "Зарзават":

то той че няма да ти обясни ,няма
Но аз да ти кажа ,какво прави
Като всеки несретник, е пълен с комплекси и празен на възможности , та за да му поолекне ,най лесно е да си въобразява
То така е от край време ,ние все сме се мислели за нещо по така от руснаците и най вече че сме някак си по гяволи ,а те че са балъци
Но странна работа те ходят по цял свят и то с визи но с пари ,а ние без визи, ама парите най много за една полу вечеря в някое солунско село

гошо

 Модериране Бан
Добавяне на коментар Правила за писане на коментари

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Реклама
Обяви за работа от Кариери
Реклама