Румъния е продала 100 тона автоматично оръжие на Руанда

Румъния е продала над 100 тона автоматично оръжие на Руанда, писа вестник "Ромъния либера", като се позова на коментар за трафика на оръжие за Африка на електронния сайт "Олафрика.ком". Според същите източници румънската компания "Аквила еър" е получила през 1997 г. сумата от 890 милиона долара като частично заплащане за оръжието. Според "Олафрика.ком" наемници от Румъния и България са участвали във войната в Ангола.

Кофи Анан препоръча съкращаване на полицейските сили в Босна

Генералният секретар на ООН Кофи Анан препоръча международните полицейски сили на ООН в Босна да бъдат намалени през октомври от сегашните 1600 души на 460 души, тъй като ООН се готви да предаде в края на годината програмата за обучение на полицията в Босна на Европейския съюз, съобщи АП. Анан посочи вчера, че международните полицейски сили в Босна ще се координират тясно с ЕС при намаляването на броя на обучаващите полицаи след общите избори в Босна на 5 октомври, а след 31 декември мисията полицейски сили на ООН ще се изтегли от страната. Върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Хавиер Солана каза, че в тригодишната мисия на ЕС, която ще започне на 1 януари 2003 г., ще има около 470 полицаи и 70 цивилни експерти.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK