Колективна сватба отбеляза победата на Саддам на референдума

Колективните сватби в Ирак вече се организират три пъти годишно. Тържествата преминават под ръководството на Общия съюз на младежта, ръководен от Удай Саддам Хюсеин, най-големият син на президента, който поема разноските и играе ролята на домакин на церемониите.

В понеделник вечерта, по повод 100%-та победа на Саддам Хюсеин на президентския референдум, се проведе поредното масово сватбено тържество, което събра 155 двойки в Багдад и 524 в провинцията.

Сватбените двойки се поемат от членовете на организацията веднага след пристигането им пред седалището на съюза, докато роднините чакат на известно разстояние приключването на церемонията. След това всички отиват на празнична вечеря в един от най-луксозните клубове в столицата Ал Джадириа.


Тези сватби се организират обикновено за рождения ден на Саддам Хюсеин, 28 април, или на 8 август по случай победата на Ирак срещу Иран през 1998 година, а сега вече и по повод победата на Саддам на референдума от миналата седмица.

Според представители на съюза, записването за колективна сватба е много просто. Достатъчно е да се представи кандидатурата пред организацията и да се даде доказателство, че младоженците не са се венчавали преди.

Съюзът поема разноските около церемонията, включително транспорта, вечерята и заплащането на музикантите. Булките трябва да върнат единствено сватбените си рокли след празненството. На младоженците се предлагат също и две нощи в най-луксозните хотели в столицата.

Колективните церемонии са част от политиката за стимулиране на раждаемостта в Ирак. Идеята за тях възникна след налагането на ембаргото на Ирак. Финансовите трудности накараха много млади хора да се откажат да създават семейства.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK