Салата от бял хайвер за $1000 предлагат в Оксфорд

Любителите на хубавата кухня в Оксфорд имат златния шанс да си поръчат салата за около 1000 долара. Блюдото беше представено от готвача Раймон Блан по време на Националната седмица на салатите. Той получил поръчката за блюдото от организаторите на мероприятието, които го помолили да измисли възможно най-екстравагантната салата.

Салатата Croustillante Terre et Mer е перлата в менюто на ресторант Le Manoir aux Quat Saisons в Оксфорд и се приготвя само от скъпи съставки. По данни на в. "Дейли телеграф" основната съставка е уникалният хайвер от белугата алмас, който е с характерен бял цвят. Хайверът се извлича от риба на повече от 100 години, тъй като се вярва, че колкото по-стара е белугата, толкова по-нежен е вкусът на хайвера й. Този сорт хайвер е изключително рядък и много скъп. Известно е, че с разфасовката му се занимава единствено иранската компания House Almas, която го предлага в кутии от чисто, 24-каратово злато. Килограм от белия хайвер на вековната белуга струва над $23 000. Освен хайвер в салатата има изключително скъпи черни трюфели, особен вид лангуста и омар, зехтин, листа от млада маруля, червен румънски пипер, оцет на 30 години и обикновени картофи.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK